Animojien käyttäminen iPhonessa ja iPad Prossa

Kun käytössäsi on yhteensopiva iPhone tai iPad Pro, voit luoda oman animojin, joka käyttää ääntäsi ja peilaa ilmeitäsi.

Tarvitset animojien käyttämiseen iPhone X:n tai uudemman tai 11 tuuman iPad Pron tai 12,9 tuuman iPad Pron (3. sukupolvi) tai uudemman. Tarkista laitteesi yhteensopivuus.

Animojin luominen ja lähettäminen

Luo oma animoji ja jaa se kenelle tahansa, jolla on käytössä iOS-laite, Mac tai älypuhelin:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta animoji-kuvake
  3. Valitse animoji. Näet animojin koko näytön kokoisena napauttamalla harmaa palkki -kuvake.
  4. Katso iPhoneen tai iPadiin ja sijoita kasvosi kehykseen.
  5. Aloita tallennus napauttamalla tallennuskuvake. Lopeta napauttamalla lopeta tallennus -kuvake. Voit tallentaa enintään 30 sekuntia.
  6. Voit esikatsella animojia napauttamalla vasemmassa yläkulmassa . Voit valita toisen animojin, joka käyttää samaa tallennusta, napauttamalla toista animojia. Poista animoji napauttamalla .
  7. Lähetä napauttamalla lähetä viesti -kuvake.

Jotta voit käyttää animojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

Animoji-tarran luominen

Voit koristella viestejäsi itse luomillasi animoji-tarroilla. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta animoji-kuvake
  3. Valitse animoji, katso iPhoneen tai iPadiin ja sijoita kasvosi kehykseen.
  4. Ota jokin ilme, kosketa animojia ja pidä sitä painettuna, ja vedä se sitten viestiketjuun.

Katso lisätietoja animoji- ja memoji-tarrojen käyttämisestä.

Jotta voit käyttää animojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

Animojin tallentaminen

1. Avaa viesti.
  2. Pidä animojia painettuna.
  3. Napauta Tallenna.

Voit myös avata viestissä olevan animojin koko näytön kokoiseksi napauttamalla sitä. Napauta sitten  ja Tallenna video. Tallennettu animoji on iOS-laitteesi Kuvat-apissa. Animoji-tarroja et puolestaan voi tallentaa.

Jotta voit käyttää animojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

Animojien käyttäminen FaceTimessa

1. Avaa FaceTime ja soita puhelu.
  2. Kun puhelu alkaa, napauta tehosteet-kuvake.
  3. Napauta animojia tai memojia, jota haluat käyttää.
  4. Jatka FaceTime-puhelua animojin kanssa. Jos haluat jatkaa ilman animojia, napauta x-kuvake tai palaa FaceTime-valikkoon.

Voit vaihtaa animojia tai memojia tai poistaa sen FaceTime-puhelun aikana toistamalla vaiheet 2–4.

Jotta voit käyttää animojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

Kameratehosteiden käyttäminen animojin kanssa

Elävöitä keskusteluja entistä enemmän kameratehosteilla. Animojin sisältävän kuvan tai videon luominen ja jakaminen nopeasti:

1. Avaa Viestit ja luo uusi viesti napauttamalla . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta kamera-kuvake ja ota kuva tai kuvaa video.
  3. Napauta tehosteet-kuvake, sitten animoji-kuvake ja valitse animoji. Voit lisätä muitakin tehosteita kuvaan tai videoon.
  4. Kun olet valinnut haluamasi animojin, napauta oikeassa alakulmassa  ja sitten harmaa ympyrä-kuvake.
  5. Lähetä kuva napauttamalla lähetä-kuvake tai lisää henkilökohtainen viesti ennen kuvan lähettämistä napauttamalla Valmis. Jos et halua lähettää valokuvaa, napauta sen oikeasta yläkulmasta X-kuvake.

Jotta voit käyttää animojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

Viestien tehokas käyttö

Jotta voit käyttää animojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.