FaceTimen käyttäminen Macissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit soittaa video- ja äänipuheluita Macin FaceTimella yhdelle tai useammalle henkilölle.

5 henkilöä FaceTime-ryhmäpuhelussa Macissa

FaceTime-ohjelman kuvake

FaceTimen1 ääni- ja videopuheluita varten tarvitaan internet-yhteys ja sisäinen tai liitetty mikrofoni tai kamera. Sitten voit yksinkertaisesti avata FaceTime-ohjelman ja kirjautua sisään Apple ID:lläsi

FaceTime-puhelun soittaminen yhdelle henkilölle

FaceTime-puhelun soittaminen

Avaa FaceTime-ohjelma ja kirjoita sen henkilön, jolle haluat soittaa, sähköpostiosoite tai puhelinnumero hakukenttään. Jos henkilö on jo yhteystiedoissasi, voit antaa pelkän nimen.

• Jos haluat soittaa FaceTime-äänipuhelun, klikkaa FaceTime-äänipuhelupainike Ääni.
  • Jos haluat soittaa FaceTime-videopuhelun, klikkaa FaceTime-videopuhelupainike Video.

Voit myös klikata valikkorivillä valikkorivin Siri-painike ja sanoa Sirille esimerkiksi ”soita FaceTime-äänipuhelu Lisalle” tai ”soita FaceTime-puhelu Johnille”.

jakajarivi

Yksittäistä FaceTime-pyyntöä koskevan ilmoituksen vastaanottaminen

FaceTime-puheluun vastaaminen tai sen hylkääminen

Kun joku soittaa sinulle FaceTime-puhelun, näytön oikeassa yläkulmassa näkyy siitä ilmoitus. Klikkaa Hyväksy tai Hylkää, tai hyväksy tai hylkää puhelu Touch Barin avulla.

• Jos klikkaat Hyväksy-valinnan vierestä Käännetty poisjääntimerkki, voit hyväksyä puhelun FaceTime-äänipuheluna FaceTime-videopuhelun sijasta.
  • Jos klikkaat Hylkää-vaihtoehdon vieressä Käännetty poisjääntimerkki, voit halutessasi lähettää viestin tai asettaa muistutuksen soittaa myöhemmin takaisin.

Jos et halua vastaanottaa FaceTime-puheluita Macilla, avaa FaceTime ja valitse valikkoriviltä FaceTime > Laita FaceTime pois päältä.

jakajarivi

Ryhmä-FaceTimen käyttäminen

Kun käytössäsi on macOS Mojave 10.14.1, voit ryhmä-FaceTimen avulla keskustella jopa 32 henkilön kanssa.2 Henkilöiden kuvakkeet suurenevat automaattisesti sen mukaan, kuka on äänessä.

Henkilöiden lisääminen uuteen FaceTime-ryhmäpuheluun

FaceTime-ryhmäpuhelun soittaminen

1. Avaa FaceTime-ohjelma.
  2. Anna yhteyshenkilöiden nimet, sähköpostiosoitteet tai puhelinnumerot.
  3. Aloita FaceTime-puhelu klikkaamalla FaceTime-äänipuhelupainike tai FaceTime-videopuhelupainike

Jos haluat soittaa FaceTime-ryhmäpuhelun äskeisten puheluiden ryhmästä, aloita puhelu klikkaamalla uusi FaceTime-videopuhelu -kuvake ja sitten FaceTime-kuvake.

Voit soittaa FaceTime-ryhmäpuhelun myös Viestit-ohjelmasta. Siirry vain keskusteluun, klikkaa Lisätiedot ja sitten FaceTime-videopuhelupainike tai FaceTime-äänipuhelupainike.

Ryhmä-FaceTime-ilmoituksen vastaanottaminen

FaceTime-ryhmäpuheluun vastaaminen tai sen hylkääminen

Voit liittyä jonkun toisen aloittamaan FaceTime-ryhmäpuheluun muutamalla tavalla:

• Klikkaa ilmoitusta Ilmoituskeskuksessa tai lukitulla näytöllä ja klikkaa sitten FaceTime-kuvake
  • Voit liittyä FaceTime-ryhmäpuheluun Viestit-ohjelmasta klikkaamalla Viestien ryhmäkeskustelussa Liity.
  • Voit liittyä puheluun FaceTime-ohjelmasta klikkaamalla aktiivisen puhelun vierestä FaceTime-kuvake ja sitten FaceTime-kuvake.

Henkilön lisääminen FaceTime-ryhmäpuheluun

1. Näytä sivupalkki klikkaamalla sivupalkki-painike.
  2. Lisää henkilö klikkaamalla lisää henkilö -painike.
  3. Anna yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite tai puhelinnumero ja klikkaa sitten Lisää.

jakajarivi

Asetusten muuttaminen puhelun aikana

Tuo näytön säätimet näkyviin puhelun aikana viemällä osoitin FaceTime-ikkunan päälle.

sivupalkki-painike

Näytä ja kätke sivupalkki klikkaamalla. Tästä voit lisätä henkilöitä lisää henkilö -painike, näyttää keitä puhelussa on mukana ja lähettää viestejä viesti-painike kaikille puhelussa oleville.

mykistä mikrofoni -painike

Mykistä mikrofoni ja poista sen mykistys klikkaamalla.

mykistä video -painike

Mykistä video ja poista sen mykistys klikkaamalla.

koko näyttö -painike

Suurenna FaceTime-puhelu koko näytön kokoiseksi klikkaamalla.

lopeta puhelu -painike

Lopeta FaceTime-puhelu klikkaamalla.

Lisätietoja

1. FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai alueilla.

2. FaceTime näyttää samanaikaisesti enintään 4 tai 9 live-videoruutua Mac-mallistasi riippuen. Aktiivisimmat 4 tai 9 puhujaa näkyvät videoruutuina ja toiset osallistujat huutomerkkeinä.