iCloud-tallennustilan jakaminen perheen kesken

Perhejaon ansiosta voit jakaa yhden iCloud-tallennustilatilauksen jopa viiden muun perheenjäsenen kanssa.

On tärkeää, että jokaisella perheenjäsenellä on riittävästi iCloud-tallennustilaa kuvia, videoita, tiedostoja ja iCloud-varmuuskopioita varten. Perhejaon ansiosta perhe voi jakaa yhden 200 Gt:n tai 2 Tt:n tallennustilatilauksen, josta riittää kaikille reilusti tilaa.

Kun jaat tallennustilan, kuvat ja dokumentit pysyvät yksityisinä ja kaikki käyttävät omaa iCloud-tiliään, aivan kuten jos jokaisella olisi oma tallennustilansa. Jaa vain vapaa iCloud-tallennustila perheenjäsenten kesken. Näin sinulla on vain yksi tallennustilatilaus hallittavana.

Ennen kuin aloitat

Tallennustilan jakaminen edellyttää iOS 11:tä tai macOS 10.13 High Sierraa.

Käyttökokemus paranee, jos perheenjäsenetkin päivittävät laitteensa. Tallennustilan voi kuitenkin jakaa myös vanhempaa käyttöjärjestelmää käyttävien perheenjäsenten kanssa.

Tallennustilan jakaminen nykyisen perheen kesken

Jos sinulla on jo Perhejako käytössä, voit aloittaa tallennustilan jakamisen nykyisen perheen kesken laitteesi kohdasta Asetukset tai Järjestelmäasetukset.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Perhejako.
  3. Napauta iCloud-tallennustila.
  4. Jaa nykyinen tallennustilasi näiden ohjeiden avulla tai päivitä tarvittaessa 200 Gt:n tai 2 Tt:n tallennustilaan.
  5. Ilmoita Viestit-apilla omasta tallennustilastaan maksaneille perheenjäsenille, että he voivat siirtyä käyttämään jaettua tallennustilaa.

Mac

1. Päivitä tarvittaessa 200 Gt:n tai 2 Tt:n tallennustilaan.
  2. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  3. Klikkaa Hallitse perhettä.
  4. Siirry kohtaan Omat apit ja palvelut.
  5. Valitse iCloud-tallennustila.
  6. Klikkaa Aloita jako.
  7. Klikkaa Valmis.

Uuden perheen lisääminen ja tallennustilan jakaminen

Etkö vielä käytä Perhejakoa? Ei hätää. Voit valita iCloud-tallennustilan jakamisen, kun otat Perhejaon käyttöön.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Ota Perhejako käyttöön ja valitse sitten Aloita.
  3. Jaa iCloud-tallennustila perheesi kanssa heti ensimmäiseksi.
  4. Päivitä tarvittaessa 200 Gt:n tai 2 Tt:n tallennustilaan.
  5. Kun näet kehotteen, kutsu Viestit-apin avulla viisi muuta henkilöä liittymään perheeseen ja jakamaan tallennustilan.

Mac

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Hallitse.
  3. Klikkaa Muuta tallennustilatilausta.
  4. Päivitä 200 Gt:n tai 2 Tt:n tallennustilaan.
  5. Palaa iCloud-asetuksiin ja klikkaa Ota Perhejako käyttöön. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  6. Kun olet valmis, siirry kohtaan Omat apit ja palvelut ja valitse iCloud-tallennustila.
  7. Klikkaa Aloita jako.

Mitä seuraavaksi tapahtuu

Kun jaat iCloud-tallennustilasi, kaikki 5 Gt:n ilmaista tallennustilaa käyttävät perheenjäsenet lisätään perhetilaukseen automaattisesti.

Jos perheenjäsen maksaa iCloud-tallennustilastaan, hän voi joko siirtyä käyttämään jaettua tallennustilaa tai jatkaa oman tallennustilansa käyttöä pysyen silti osana perhettä. Kun perheenjäsen siirtyy käyttämään perheen jaettua tallennustilaa, hän saa hyvityksen henkilökohtaisen tilauksen jäljellä olevasta ajasta. Perheenjäsen ei voi käyttää samanaikaisesti omaa tallennustilaa ja perheen jaettua tallennustilaa.

Perheen iCloud-tallennustilan hallitseminen

Kaikkien on helppo nähdä, kuinka paljon tallennustilaa perheellä on käytössä, ja hankkia tarvittaessa lisää tallennustilaa.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Perhejako.
  3. Napauta iCloud-tallennustila.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä.
  3. Siirry kohtaan Omat apit ja palvelut.
  4. Valitse iCloud-tallennustila.

Jos perheen iCloud-tallennustila on vähissä, kaikki perheenjäsenet saavat siitä ilmoituksen. Perheen järjestäjä tai tallennustilan ostanut perheenjäsen voi koska tahansa ostaa lisää tilaa, jopa 2 Tt.

Jos perhe lopettaa tallennustilan jakamisen tai jos poistut Perhejaosta

Jos poistut perheestä, joka jakaa iCloud-tallennustilan, ja jos käytössäsi on yli 5 Gt tallennustilaa, sinulla on 28 päivää aikaa hankkia oma tallennustilatilaus.

Jos päätät olla hankkimatta omaa tallennustilaa, ja jos iCloudissa säilyttämäsi sisällön koko ylittää käytettävissäsi olevan tallennustilan, uusia kuvia ja videoita ei ladata iCloud-kuvakirjastoon, tiedostoja ei enää ladata iCloud Driveen eivätkä iOS-laitteesi enää luo varmuuskopioita.