Muotokuvatilan käyttäminen iPhonessa

Lue, miten voit luoda uskomattomia kuvia muotokuvatilalla.

Yhteensopivan iPhonen* muotokuvatila käyttää kahta kameraa syväterävyystehosteen luomiseen. Näin voit ottaa kuvan, jossa kohde näkyy terävänä ja tausta sumennettuna.

Voit myös lisätä kuviisi kiehtovia valotehosteita. Lisäksi iPhone X:n ja uudempien TrueDepth-kameralla voit jopa ottaa selfien muotokuvatilassa.

Ennen kuin aloitat, varmista, että käytössäsi on iOS:n uusin versio.

* Voit käyttää muotokuvatilaa iPhone XR:ssä, iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa, iPhone X:ssä, iPhone 8 Plussassa ja iPhone 7 Plussassa.

kuvan ottaminen iPhonen muotokuvatilalla

Kuvaaminen muotokuvatilassa

Näin otat täydellisen kuvan:

1. Avaa Kamera-appi ja pyyhkäise muotokuvatilaan.
  2. Noudata näytöllä näkyviä vinkkejä, kuten siirtyminen kauemmaksi kohteesta. Kun muotokuvatila on valmis, valotehoste, kuten Luonnollinen valo, muuttuu keltaiseksi.
  3. Napauta laukaisinta .

Kamera-appi kertoo, jos kohde on liian lähellä tai kaukana tai jos valaistus on liian heikko. Voit myös käyttää True Tone -salamaa, asettaa ajastimen sekä käyttää suodattimia. Kun olet ottanut kuvan, voit esimerkiksi rajata kuvaa tai käyttää automaattista parannusta vakiona löytyvillä muokkaustoiminnoilla.

Muotokuvavalon lisääminen iPhonessa

Muotokuvavalon lisääminen

iPhone X:ssä ja uudemmissa sekä iPhone 8 Plussassa voit muotokuvavalo-ominaisuuden avulla lisätä studiotasoisia valotehosteita muotokuvatilassa otettuihin kuviin. Voit valita kasvonpiirteitä kirkastavan Studiovalon, dramaattisemman Korostusvalon, kohteen valokeilaan eristävän Lavavalon tai klassisen mustavalkoisen lavavalaistuksen tarjoavan Lavavalo monon.

Voit ottaa kuvan muotokuvatilassa ja nähdä samalla valotehosteen reaaliaikaisen esikatselun näytöllä. Kun Kamera-appi on muotokuvatilassa, voit vaihtaa etsimen alaosassa näkyvien eri valotehosteiden välillä pyyhkäisemällä. Muotokuvatilassa ottamassasi kuvassa käytetään valittua valotehostetta.

Voit myös vaihtaa muotokuvatilassa jo otetun kuvan muotokuvavalotehostetta:

1. Avaa Kuvat-appi, ja valitse sitten muotokuvatilassa otettu kuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa. Valotehosteet näkyvät kuvan alaosassa.
  3. Valitse haluamasi valotehoste pyyhkäisemällä.
  4. Napauta Valmis.

Selfien ottaminen iPhonen muotokuvatilalla

Selfien kuvaaminen muotokuvatilassa

iPhone X:ssä ja uudemmissa voit ottaa selfieitä muotokuvatilassa. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Kamera-appi.
  2. Pyyhkäise muotokuvatilaan ja napauta etukameran kamerapainiketta .
  3. Pidä iPhonea kasvojesi edessä.
  4. Ota selfie jollakin äänenvoimakkuuspainikkeista.

Muotokuvatilatehosteen poistaminen

Jos haluat poistaa muotokuvatehosteet jo ottamastasi kuvasta, toimi seuraavasti:

1. Valitse kuva, jota haluat muuttaa.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Napauta näytön yläreunassa Muotokuva.

Jos muutat mieltäsi ja haluat lisätä muotokuvatilatehosteen takaisin, palaa Muokkaa-kohtaan ja napauta uudelleen Muotokuva.

Lisätietoja

Opi, luo ja inspiroidu. Osallistu Apple Storen päivittäisiin, käytännönläheisiin istuntoihin. Etsi lähelläsi järjestettäviä Today at Apple -istuntoja.