Muotokuvatilan käyttäminen iPhonessa

Muotokuvatilassa kamera luo syväterävyystehosteen, jonka avulla otetuissa kuvissa kohde on hyvin terävä ja tausta on sumennettu.

Varmista ennen aloittamista, että käytössäsi on uusin iOS-versio ja että sinulla on iPhone, joka tukee Muotokuvatilaa.

Kuvaaminen Muotokuvatilassa

1. Avaa Kamera-appi ja pyyhkäise Muotokuvatilaan.
  2. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Kun Muotokuvatila on valmis, valotehosteen nimi, kuten Luonnollinen valo, muuttuu keltaiseksi.
  3. Napauta laukaisinta .

Kamera-appi kertoo, jos kohde on liian lähellä tai kaukana tai jos valaistus on liian heikko. Voit myös käyttää True Tone -salamaa, asettaa ajastimen sekä käyttää suodattimia. Kun olet ottanut kuvan, voit esimerkiksi rajata kuvaa tai käyttää automaattista parannusta vakiona löytyvillä muokkaustoiminnoilla.

Joissakin iPhone-malleissa Muotokuvatilassa on useita valintoja, kuten 1x tai 2x. Voit vaihtaa valintojen välillä napauttamalla 1x- tai 2x-kuvaketta. iPhone XR:ssä ja iPhone SE:ssä (2. sukupolvi) henkilön kasvojen tunnistamiseen ja kuvan ottamiseen Muotokuvatilassa käytetään takakameraa.

Muotokuvavalon lisääminen

iPhone X:ssä ja uudemmissa sekä iPhone 8 Plussassa voit muotokuvavalo-ominaisuuden avulla lisätä studiotasoisia valotehosteita Muotokuvatilassa otettuihin kuviin. Valitse Studiovalo, jos haluat kirkastaa kasvojen piirteitä, Korostusvalo, jos haluat lisätä dramaattisen suuntavalotehosteen, Lavavalo, jos haluat tarkentaa vain kohteeseen spottivalossa, Lavavalo mono, jos haluat perinteisen mustavalkoisen lavavalon, tai Yläsävyvalo mono, jos haluat kuvata kohteen harmaasävyllä valkoisella taustalla.

Voit ottaa kuvan Muotokuvatilassa ja nähdä samalla valotehosteen reaaliaikaisen esikatselun näytöllä. Kun Kamera-appi on Muotokuvatilassa, voit vaihtaa etsimen alaosassa näkyvien eri valotehosteiden välillä pyyhkäisemällä. Muotokuvatilassa ottamassasi kuvassa käytetään valittua valotehostetta.

Voit vaihtaa Muotokuvatilassa jo otetun kuvan muotokuvavalotehostetta:

1. Avaa Kuvat-appi ja valitse sitten Muotokuvatilassa otettu kuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa. Valotehosteet näkyvät kuvan alaosassa.
  3. Valitse haluamasi valotehoste pyyhkäisemällä.
  4. Napauta Valmis.

Yläsävyvalo mono on käytettävissä etu- ja takakameroissa iPhone XS:ssä ja uudemmissa ja etukamerassa iPhone XR:ssä. iPhone XR:n takakamera tukee vain Luonnollinen valo-, Studiovalo- ja Korostusvalo-valotehosteita.

Selfien kuvaaminen Muotokuvatilassa

iPhone X:ssä ja uudemmissa voit ottaa selfieitä Muotokuvatilassa. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Kamera-appi.
  2. Pyyhkäise Muotokuvatilaan ja napauta etukameran kamerapainiketta .
  3. Pidä iPhonea kasvojesi edessä.
  4. Ota selfie jollakin äänenvoimakkuuspainikkeista.

Voit käyttää muotokuvavalotehosteita myös selfie-kuvissa. Tarvitset selfien ottamiseen Muotokuvatilassa iPhone X:n tai uudemman.

Syvyyden ja muotokuvavalon säätäminen

Kun olet ottanut kuvan Muotokuvatilassa, voit säätää taustasumennusta ja muotokuvavalotehosteen voimakkuutta. Toimi seuraavasti:

1. Napauta kirjastossasi olevaa Muotokuvatilassa otettua kuvaa.
  2. Napauta Muokkaa ja napauta sitten näytön yläosassa olevaa syvyydenmäärityspainiketta , jos haluat säätää syvyyttä, tai muotokuvavalopainiketta , jos haluat säätää muotokuvavaloa. Liukusäädin tulee näkyviin kuvan alle.
  3. Säädä tehostetta vetämällä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle. Liukusäätimen yläpuolella oleva harmaa piste ilmaisee kuvan alkuperäisen arvon.
  4. Napauta Valmis.

Muotokuvatilatehosteen poistaminen

1. Valitse kuva, jota haluat muuttaa.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Napauta näytön yläreunassa Muotokuva.
  4. Napauta Valmis.

Jos muutat mieltäsi ja haluat lisätä muotokuvatilatehosteen takaisin, palaa Muokkaa-kohtaan ja napauta uudelleen Muotokuva.

Muotokuvatilaa tuetaan seuraavissa iPhone-malleissa: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone SE (2. sukupolvi), iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8 Plus ja iPhone 7 Plus.