Muotokuvatilan käyttäminen iPhonessa

Voit luoda upeita kuvia muotokuvatilan avulla. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten muotokuvatilaa käytetään iPhone 7 Plusissa, iPhone 8 Plusissa ja iPhone X:ssä.

Muotokuvatila käyttää iPhone 7 Plusin, iPhone 8 Plusin ja iPhone X:n kahta kameraa syväterävyystehosteen luomista varten. Tämän ansiosta voit laatia kuvan, jonka kohde on terävä ja tausta kauniisti sumennettu. iPhone 8 Plusilla ja iPhone X:llä kuvaan voi myös lisätä kiehtovia valaistustehosteita. iPhone X:n TrueDepth-kameran avulla voit ottaa selfien muotokuvatilassa.

Aloita päivittämällä iPhoneesi uusin iOS-versio.

Kuvaaminen muotokuvatilassa

Täydellisen kuvan ottaminen on helppoa. Pyyhkäise vain Muotokuva-kohtaan ja ota kuva. Kamera-appi antaa jopa vinkkejä reaaliaikaisesti. Jos siis olet liian lähellä, liian kaukana tai liian pimeällä alueella, kamera kertoo siitä. Voit myös käyttää True Tone -salamaa, asettaa ajastimen sekä käyttää kamerasuodattimia.

1. Avaa Kamera-appi.
  2. Pyyhkäise muotokuvatilaan.
  3. Etsi keltainen Muotokuva-ruutu.
  4. Napauta .

Kun olet ottanut muotokuvan, voit muokata sitä käyttämällä esimerkiksi rajausta ja automaattista parannusta.

Muotokuvavalon lisääminen

iPhone 8 Plusissa ja iPhone X:ssä voit muotokuvavalo-ominaisuuden avulla lisätä neljä vaikuttavaa studiotasoista valotehostetta muotokuvatilassa otettuihin kuviin. Voit valita kasvonpiirteitä kirkastavan Studiovalon, dramaattisemman Korostusvalon, kohteen valokeilaan eristävän Lavavalon tai klassisen mustavalkoisen lavavalaistuksen tarjoavan Lavavalo monon.

1. Valitse kuva, jota haluat muuttaa.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Valitse valaistustehoste pyyhkäisemällä.
  4. Napauta Valmis.

Muotokuvavalo on beetavaiheessa.

Selfien ottaminen iPhone X:n muotokuvatilassa

Voit kuvata iPhone X:llä selfieitä muotokuvatilassa samaan tapaan kuin otat kuvan toisesta henkilöstä. Käännä kamera ensin napauttamalla

1. Avaa Kamera-appi.
  2. Pyyhkäise muotokuvatilaan.
  3. Napauta .
  4. Pidä iPhone X:ää kasvojesi edessä.
  5. Ota selfie jollakin äänenvoimakkuuspainikkeista.

Muotokuvatilatehosteen poistaminen

Jos otat kuvan muotokuvatilassa ja päätät myöhemmin, ettet halua sumennettua tehostetta, voit poistaa sen muutamalla nopealla toimella.

1. Valitse kuva, jota haluat muuttaa.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Napauta näytön yläreunassa Muotokuva.

Jos muutat mieltäsi ja haluat lisätä muotokuvatilatehosteen takaisin, palaa Muokkaa-kohtaan ja napauta uudelleen Muotokuva.