Jos Face ID ei toimi iPhonessa tai iPad Prossa

Lue, miten toimia, jos tarvitset apua Face ID:n käytössä liittyen iPhonen tai iPadin lukituksen avaamiseen, ostojen vahvistamiseen tai appeihin kirjautumiseen tai jos sinua pyydetään antamaan pääsykoodisi.

Varmista, että iPhonesi tai iPadisi malli tukee Face ID:tä. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita.

Tarkista päivitykset

Varmista, että iPhonessasi tai iPadissasi on iOS:n uusin versio.

Tarkista Face ID -asetukset

Voit tarkistaa Face ID -asetukset valitsemalla Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Varmista, että Face ID on määritetty ja että toiminnot, joita yrität käyttää Face ID:llä, on otettu käyttöön.
Face ID -asetukset

Tarkista, ettei TrueDepth-kameraa ole peitetty millään

Varmista, että iPhonen tai iPadin TrueDepth-kameraa ei ole peitetty kotelolla tai näyttösuojalla. Tarkista myös, ettei TrueDepth-kamerassa ole mitään jäämiä tai likaa.

Jos käytät iPadia vaaka-asennossa, varmista, että sormi tai kämmen ei peitä TrueDepth-kameraa. Saatat muutoin nähdä näytön yläosassa varoituksen, jonka mukaan kamera on peitettynä, ja nuolen, joka osoittaa kohti TrueDepth-kameraa.

TrueDepth -kamera

Varmista, ettei kasvojesi edessä ole mitään

Varmista, että silmäsi, nenäsi ja suusi näkyvät TrueDepth-kameralle täysin.

Face ID toimii useiden aurinkolasien kanssa. Jos käytät tietyntyyppistä valoa ehkäiseviä aurinkolaseja, ne saattavat estää myös TrueDepth-kameran infrapunavalon. Kokeile käyttää Face ID:tä ilman aurinkolaseja.

Varmista, että katsot TrueDepth-kameraan

Face ID toimii iPhonessa vain pystyasennossa ja katsoessasi TrueDepth-kameraan. Face ID:tä voi käyttää iPadissa missä tahansa asennossa.

TrueDepth-kameran näkökenttä on sama kuin jos ottaisit selfien tai soittaisit FaceTime-puhelun. Varmista, että iPhone tai iPad on enintään kädenvarren mitan päässä kasvoistasi (25–50 cm) riippumatta siitä, onko iPhone tai iPad asetettu makaamaan jollekin alustalle vai pidätkö sitä kädessäsi.

Lisää vaihtoehtoinen ulkonäkö

Useimpien käyttäjien kohdalla Face ID oppii ulkonäön muutokset ajan kuluessa. Jos ulkonäkösi voi vaihdella huomattavasti, voit ottaa käyttöön vaihtoehtoisen ulkonäön, jotta Face ID pystyy tunnistamaan sinut siitä huolimatta.

Vaihtoehtoisen ulkonäön ottaminen käyttöön:

1. Valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Anna pääsykoodisi pyydettäessä.
  2. Napauta Ota käyttöön vaihtoehtoinen ulkonäkö.
  3. Katso suoraan iPhoneen tai iPadiin ja sijoita kasvosi kehykseen.
  4. Liikuta päätäsi hitaasti, kunnes ympyrä on täynnä. Jos et voi liikuttaa päätäsi, napauta Käyttöapuvalinnat.
  5. Kun ensimmäinen Face ID -skannaus on valmis, napauta Jatka.
  6. Täytä ympyrä toisen kerran liikuttamalla päätäsi hitaasti.
  7. Kun Face ID:n käyttöönotto on suoritettu, napauta Valmis.

Nollaa Face ID

Jos tarvitset vielä apua, nollaa Face ID ja määritä se sitten uudelleen. Valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja napauta Nollaa Face ID -vaihtoehtoa. Määritä toiminto sitten uudelleen napauttamalla Ota Face ID käyttöön.

Jos et voi rekisteröidä kasvojasi, vie laite Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai ota yhteys Apple-tukeen.

Jos sinun on annettava pääsykoodisi

Seuraavissa tilanteissa saatat joutua antamaan pääsykoodisi tai Apple ID:si Face ID:n käyttämisen sijaan:

• laite on juuri kytketty päälle tai käynnistetty uudelleen
  • laitteen lukitusta ei ole avattu yli 48 tuntiin
  • laitteen lukitusta ei ole avattu pääsykoodilla viimeksi kuluneiden kuuden ja puolen päivän aikana, eikä Face ID ole avannut laitteen lukitusta viimeksi kuluneiden 4 tunnin aikana
  • laite on saanut etälukituskomennon
  • kasvojentunnistus on epäonnistunut viisi kertaa
  • virransammutus tai Hätätila SOS -toiminto on käynnistetty pitämällä jompaakumpaa äänenvoimakkuuspainiketta ja sivupainiketta painettuina yhtäaikaisesti kahden sekunnin ajan.