iPhone X:n Face ID:n käyttöohje

Tässä artikkelissa on ohjeita, jos tarvitset apua iPhone X:n lukituksen avaamiseen, ostosten varmentamiseen ja sovelluksiin kirjautumiseen käytettävän Face ID:n käytössä tai jos sinua pyydetään antamaan pääsykoodisi.

Toimi seuraavasti. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita.

Tarkista päivitykset

Varmista, että iPhone X:ääsi on päivitetty uusin iOS-versio.

Face ID -asetusten tarkistaminen

Voit tarkistaa Face ID -asetukset valitsemalla Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Varmista, että Face ID on määritetty ja että toiminnot, joita yrität käyttää Face ID:llä, on otettu käyttöön.

Tarkista, ettei TrueDepth-kameraa ole peitetty millään

Varmista, että iPhone X:n TrueDepth-kameraa ei ole peitetty puhelimen kotelolla tai näyttösuojalla. Tarkista myös, ettei TrueDepth-kamerassa ole mitään jäämiä tai likaa.

Varmista, ettei kasvojesi edessä ole mitään

Varmista, että silmäsi, nenäsi ja suusi näkyvät TrueDepth-kameralle täysin.

Face ID toimii useiden aurinkolasien kanssa. Jos käytät tietyntyyppistä valoa ehkäiseviä aurinkolaseja, ne saattaavat estää myös TrueDepth-kameran infrapunavalon. Kokeile käyttää Face ID:tä ilman aurinkolaseja.

Varmista, että katsot TrueDepth-kameran suuntaan

Face ID toimii vain, kun iPhone X on pystysuunnassa ja katsot TrueDepth-kameran suuntaan. TrueDepth-kameran näkökenttä on sama kuin jos ottaisit selfien tai soittaisit FaceTime-puhelun. Varmista, että iPhone X on enintään kädenvarren mitan päässä kasvoistasi (25–50 cm) riippumatta siitä, onko iPhone asetettu makaamaan jollekin alustalle vai pidätkö sitä kädessäsi.

Jos olet ulkona kirkkaassa auringonvalossa, yritä suunnata iPhone X uudelleen siten, että aurinko ei ole suoraan takanasi.

Face ID:n nollaus

Jos tarvitset vielä apua, nollaa Face ID ja määritä se sitten uudelleen. Valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja napauta Nollaa Face ID -vaihtoehtoa. Määritä toiminto sitten uudelleen napauttamalla Ota Face ID käyttöön.

Jos et pysty tallentamaan kasvojasi, vie laitteesi Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos sinun on annettava pääsykoodisi

Seuraavissa tilanteissa saatat joutua antamaan pääsykoodisi tai Apple ID:si Face ID:n käyttämisen sijaan:

• laite on juuri kytketty päälle tai käynnistetty uudelleen
  • laitteen lukitusta ei ole avattu yli 48 tuntiin
  • laitteen lukitusta ei ole avattu pääsykoodilla viimeksi kuluneiden kuuden ja puolen päivän aikana, eikä Face ID ole avannut laitteen lukitusta viimeksi kuluneiden 4 tunnin aikana
  • laite on saanut etälukituskomennon
  • kasvojentunnistus on epäonnistunut viisi kertaa
  • virransammutus tai Hätätila SOS -toiminto on käynnistetty pitämällä jompaakumpaa äänenvoimakkuuspainiketta ja sivupainiketta painettuina yhtäaikaisesti kahden sekunnin ajan.
  • laitteen akun varaustaso on alle 10 %.