Applen vakioappien poistaminen iOS 12 -laitteesta tai uudemmista tai Apple Watchista

iOS 12:ssa tai uudemmassa voit poistaa joitakin Applen vakioappeja iPhonesta, iPadista, iPod touchista tai Apple Watchista.

Kun poistat vakioappeja laitteesta, poistat samalla niihin liittyvät käyttäjätiedot ja asetustiedostot. Tämä saattaa vaikuttaa esimerkiksi niihin liittyviin järjestelmätoimintoihin tai Apple Watchissa oleviin tietoihin.

Vakioapit, jotka voit poistaa laitteestasi

Jos käytössäsi on iOS 12 tai uudempi, voit poistaa1 nämä apit laitteestasi:

• Aktiivisuus
  • Apple Books4
  • Laskin
  • Kalenteri
  • Kompassi
  • Yhteystiedot2
  • FaceTime3
  • Tiedostot
  • Etsi ystäväni
  • Koti
  • iTunes Store
  • Mail
  • Kartat4
  • Mittanauha
  • Musiikki4
  • News (mikäli saatavana)
  • Muistiinpanot
  • Photo Booth
  • Podcastit4
  • Muistutukset
  • Pörssi
  • Vinkit
  • TV (mikäli saatavana)
  • Videot
  • Sanelin
  • Watch-appi5
  • Sää

1. iOS 10:n avulla voit siirtää vakioappeja pois laitteesi Koti-valikosta, mutta et voi poistaa niitä. Lue tästä artikkelista lisätietoja iOS 10:n vakioapeista.
  2. Jos poistat Yhteystiedot-apin, kaikki yhteystietosi säilyvät Puhelin-apissa.
  3. Jos poistat FaceTime-apin, voit yhä soittaa ja vastaanottaa FaceTime-puheluita Yhteystiedot- ja Puhelin-apeissa.
  4. Jos poistat Apple Books-, Kartat-, Musiikki- tai Podcastit-apin, se ei ole käytettävissä CarPlayssa. Jos poistat Musiikki-apin, et pysty toistamaan sen kirjaston sisältöä Applen apeissa tai muiden valmistajien apeissa joissakin autostereoissa tai stereovastaanottimissa.
  5. Jos yrität poistaa Watch-apin iPhonesta, joka on liitetty Apple Watchiin, näet varoitusviestin, jossa pyydetään poistamaan Apple Watch -laitepari, ennen kuin appi voidaan poistaa.

Vakioapin poistaminen laitteesta

1. Kosketa iOS-laitteen appia ja pidä sitä kevyesti painettuna, kunnes se alkaa heilua. Jos se ei ala heilua, varmista, ettet paina sitä liian voimakkaasti.
  2. Napauta appia ja napauta sitten Poista.
  3. Paina lopuksi Koti-painiketta.

Jos sinulla on Apple Watch, apin poistaminen iPhonesta poistaa kyseisen apin myös Apple Watchista.

Poistetun vakioapin palautus

1. Siirry iOS-laitteen App Storeen.
  2. Hae appi. Varmista, että käytät apin tarkkaa nimeä. Etsi vakioappien tarkat nimet.
  3. Palauta appi napauttamalla .
  4. Odota, kunnes appi on palautettu, ja avaa se sitten Koti-valikossa.

Jos sinulla on Apple Watch, apin palauttaminen iPhoneen palauttaa kyseisen apin myös Apple Watchiin.

Vakioappien laitteesta poistamisen vaikutukset

Vakioappien poistaminen laitteesta saattaa vaikuttaa muihin järjestelmän toimintoihin. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• Jos olet muodostanut Apple Watchista ja iPhonesta parin, apin poistaminen iPhonesta poistaa kyseisen apin myös Apple Watchin Koti-valikosta.
  • Jos poistat Podcastit-apin laitteesta, Podcastit ei ole käytettävissä CarPlayn kanssa.
  • Jos poistat Pörssi- tai Sää-apin laitteesta, pörssi- ja säätiedot eivät ole käytettävissä muuallakaan. Et esimerkiksi näe pörssi- tai säätietoja iPhonen Ilmoituskeskuksessa tai komplikaatioina tai vilkaisuina Apple Watchissa.
  • Jos poistat Laskin-apin, laskinta ei näy Ohjauskeskuksessa.

Voit palauttaa yllä mainitut toiminnallisuudet lisäämällä kyseisen vakioapin takaisin laitteeseen.