Älä häiritse ajettaessa -tilan käyttö

Kun iPhonessasi on iOS 11 -käyttöjärjestelmä, se tunnistaa, milloin saatat ajaa autoa, ja estää ilmoitukset.

Kun iPhone, jossa on iOS 11, tunnistaa ensimmäisen kerran, että saatat olla ajamassa, näytössä näkyy Älä häiritse ajettaessa -tilan kuvaus, kun olet pysähtynyt. (Kuvaus näytetään vain tietyissä maissa. Jos sitä ei näy, ota tila käyttöön noudattamalla alla olevia ohjeita.)

Napauta Laita päälle ajaessasi -valintaa. Tila otetaan automaattisesti käyttöön, kun iPhone luo Bluetooth1-yhteyden autoosi tai kun iPhone tunnistaa auton liikkeen. Voit muuttaa iPhonen tapaa tunnistaa, oletko ajamassa autoa, tai ottaa tilan käyttöön käsin.

Käyttöönotto ja käytöstä poistaminen Ohjauskeskuksessa

Voit antaa Älä häiritse ajettaessa -tilan kytkeytyä päälle automaattisesti, tai voit lisätä sen Ohjauskeskukseen, josta sitä on helppo käyttää käsin:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Ohjauskeskus > Muokkaa säätimiä.
  2. Napauta Älä häiritse ajettaessa -tilan vierestä Lisää säädin Ohjauskeskukseen.

Voit nyt ottaa tilan käyttöön ja poistaa sen käytöstä pyyhkäisemällä ylös näytön alalaidasta ja napauttamalla Älä häiritse ajettaessa -kuvaketta.

Tilan vaikutus aktiivisena

Seuraavassa kerrotaan, miten Älä häiritse ajettaessa -tila vaikuttaa käytössä ollessaan. Voit mukauttaa monia näistä ominaisuuksista Asetukset-kohdassa.

• iPhone on äänetön, ja sen näyttö pysyy tummana. Jos joku lähettää sinulle viestin, hän saa automaattisen vastauksen, jossa kerrotaan sinun ajavan parhaillaan autoa. Mikäli viesti on tärkeä, lähettäjä voi kirjoittaa sanan ”kiireellistä”, jolloin sinulle lähetetään ilmoitus. Tällöin voit pysähtyä lukemaan tärkeän viestin tai pyytää Siriä lukemaan sen sinulle.
  • iPhone välittää joitakin ilmoituksia, kuten hätätiedotteita, ajastinilmoituksia ja hälytyksiä.
  • Puhelut välitetään samalla tavoin kuin tavallista Älä häiritse -tilaa käytettäessä: voit sallia vain suosikeilta tulevat puhelut ja puhelut, jotka sama henkilö soittaa kaksi kertaa peräkkäin. Jos iPhonesi luo autoon Bluetooth-yhteyden, puhelut välitetään tavalliseen tapaan. Tällöin voit hoitaa puhelun auton painikkeiden, mikrofonin ja kuulokkeiden avulla.
  • Jos käytät Kartat-appia reitin löytämiseen, iPhone näyttää edelleen navigointiohjeet lukitulla näytöllä ja antaa ajo-ohjeita.
  • Jos olet autossa matkustajana ja yrität käyttää iPhoneasi tilan ollessa käytössä, sinun on poistettava se käytöstä napauttamalla En aja -painiketta.

Ominaisuuksien mukauttaminen

Voit mukauttaa Älä häiritse ajettaessa -tilan toimintaa kohdassa Asetukset > Älä häiritse.

Valitse millä tavoin haluat Älä häiritse ajettaessa -tilan tulevan käyttöön napauttamalla Aktivoi.

• Automaattisesti: iPhone tunnistaa esimerkiksi liikkeentunnistustietojen ja verkkoyhteyksien avulla, että saatat ajaa autoa, ja ottaa tilan käyttöön.2 3
  • Kun yhteydessä auton Bluetoothiin: Älä häiritse ajettaessa -tila otetaan käyttöön, kun puhelimesi luo yhteyden auton hands free -järjestelmään.3
  • Käsin: Ota Älä häiritse ajettaessa -tila käyttöön Ohjauskeskuksessa ennen kuin alat ajaa.

Napauta Vastaa automaattisesti ja valitse, keille automaattiset viestit lähetetään. Mukauta sitten heille lähetettävää viestiä napauttamalla Automaatti­vastaus. Jos jonkun on kuitenkin saatava sinuun yhteys, hän voi ohittaa Älä häiritse -tilan lähettämällä lisäviestinä sanan ”kiireellistä”.

Tilan pitäminen käytössä rajoituksilla

Oletko nuoren kuljettajan vanhempi? Voit estää Älä häiritse ajettaessa -tilan muutokset ja varmistaa, että tilan käyttö säilyy osana lapsesi turvallista ajotapaa.

1. Valitse lapsesi iPhonessa Asetukset > Yleiset > Rajoitukset.
  2. Jos et ole käyttänyt Rajoitukset-toimintoa ennen, kirjoita uusi pääsykoodi. Muista pääsykoodi, jotta voit tehdä muutoksia myöhemmin.
  3. Napauta Salli muutokset -kohdassa Älä häiritse ajettaessa.
  4. Valitse Älä salli muutoksia.

Lisätietoja

Lue, miten voit hiljentää ilmoitukset muulloin kuin ajon aikana iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa Älä häiritse -tilan avulla.

Huomautukset:

1. Jos autosi tukee CarPlayta ja luot iPhonella yhteyden autoon, Älä häiritse ajettaessa -tilaa ei oteta automaattisesti käyttöön.
  2. iPhone 5s ei tue automaattista aktivointia.
  3. Tämä toiminto edellyttää, että Kuntoseuranta on käytössä. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Liikunta ja kuntoilu > Kuntoseuranta.