Älä häiritse ajettaessa -tilan käyttäminen

Kun iPhonessasi on iOS 11 tai uudempi, se pystyy tunnistamaan, milloin mahdollisesti ajat autoa, ja estämään ilmoitukset.

iOS 11:ssä ja uudemmissa iPhone näyttää Älä häiritse ajettaessa -toiminnon kuvauksen, kun se havaitsee ensimmäisen kerran, että mahdollisesti ajat autoa, ja pysähdyt ensimmäisen kerran. Jos kuvausta ei tule näyttöön, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

Napauta Laita päälle ajaessasi -valintaa. Tila otetaan automaattisesti käyttöön, kun iPhone luo Bluetooth1-yhteyden autoosi tai kun iPhone tunnistaa auton liikkeen. Voit muuttaa iPhonen tapaa tunnistaa, oletko ajamassa autoa, tai ottaa tilan käyttöön käsin.

Älä häiritse ajettaessa -tila ei ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Käyttöönotto ja käytöstä poistaminen Ohjauskeskuksessa

Voit antaa Älä häiritse ajettaessa -tilan kytkeytyä päälle automaattisesti, tai voit lisätä sen Ohjauskeskukseen, josta sitä voi käyttää nopeasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Ohjauskeskus ja napauta sitten Muokkaa säätimiä.
  2. Napauta Älä häiritse ajettaessa -kohdan vieressä .

iPhone X:ssä tai uudemmissa voit pyyhkäistä näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin ja laittaa toiminnon päälle tai pois päältä napauttamalla Älä häiritse ajettaessa -kuvake. iPhone 8:ssa tai aiemmassa voit pyyhkäistä näytön alalaidasta ylöspäin ja laittaa toiminnon päälle tai pois päältä napauttamalla Älä häiritse ajettaessa -kuvake.

Älä häiritse ajettaessa -tilan vaikutus käytössä ollessaan

Seuraavassa kerrotaan, miten Älä häiritse ajettaessa -tila vaikuttaa käytössä ollessaan. Voit mukauttaa monia näistä ominaisuuksista Asetukset-kohdassa.

• iPhone on äänetön, ja sen näyttö pysyy tummana. Jos joku lähettää sinulle viestin, hän saa automaattisen vastauksen, jossa kerrotaan sinun ajavan parhaillaan autoa. Mikäli viesti on tärkeä, lähettäjä voi kirjoittaa sanan ”kiireellistä”, jolloin sinulle lähetetään ilmoitus. Tällöin voit pysähtyä lukemaan tärkeän viestin tai pyytää Siriä lukemaan sen sinulle.
  • iPhone välittää joitakin ilmoituksia, kuten hätätiedotteita, ajastinilmoituksia ja hälytyksiä.
  • Puhelut välitetään samalla tavoin kuin tavallista Älä häiritse -tilaa käytettäessä: voit sallia vain suosikeilta tulevat puhelut ja puhelut, jotka sama henkilö soittaa kaksi kertaa peräkkäin. Jos iPhonesi luo autoon Bluetooth-yhteyden, puhelut välitetään tavalliseen tapaan. Tällöin voit hoitaa puhelun auton painikkeiden, mikrofonien ja kuulokkeiden avulla.
  • Jos käytät Kartat-appia reitin löytämiseen, iPhone näyttää edelleen navigointiohjeet lukitulla näytöllä ja antaa ajo-ohjeita.
  • Jos olet autossa matkustajana ja yrität käyttää iPhoneasi tilan ollessa käytössä, sinun on poistettava se käytöstä napauttamalla En aja -painiketta.

Älä häiritse ajettaessa -tilan ominaisuuksien muokkaaminen

Jos haluat mukauttaa Älä häiritse ajettaessa -tilan toimintatapaa, valitse Asetukset ja napauta sitten Älä häiritse.

Napauta Aktivoi ja valitse, millä tavoin haluat Älä häiritse ajettaessa -tilan tulevan käyttöön.

• Automaattisesti: iPhone tunnistaa esimerkiksi liikkeentunnistustietojen ja verkkoyhteyksien avulla, että mahdollisesti ajat autoa, ja ottaa tilan käyttöön.2 3
  • Kun yhteydessä auton Bluetoothiin: Älä häiritse ajettaessa -tila otetaan käyttöön, kun puhelimesi luo yhteyden auton hands free -järjestelmään.3
  • Käsin: Ota Älä häiritse ajettaessa -tila käyttöön Ohjauskeskuksessa, ennen kuin alat ajaa.
  • Aktivoi CarPlaylla: Tämä ottaa automaattisesti Älä häiritse ajettaessa -tilan käyttöön, kun iPhone on yhdistetty CarPlayhin.

Käytä Automaatti­vastaus-toimintoa, jos haluat valita, keille lähetetään automaattisia viestejä, kun Älä häiritse ajettaessa -tila on käytössä. Voit myös muokata viestiä, jonka ihmiset saavat, kun he yrittävät lähettää sinulle viestin. Jos jonkun on kuitenkin saatava sinuun yhteys, hän voi ohittaa Älä häiritse -tilan lähettämällä lisäviestinä sanan ”kiireellistä”.

Älä häiritse ajettaessa -tilan pitäminen käytössä lapsesi puhelimessa

Oletko nuoren kuljettajan vanhempi? Voit estää Älä häiritse ajettaessa -tilan muutokset ja varmistaa, että tilan käyttö säilyy osana lapsesi turvallista ajotapaa.

Toimi lapsen iPhonessa seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Ruutuaika ja napauta Laita ruutuaika päälle.
  2. Napauta Jatka ja sitten Tämä on lapseni iPhone. Täällä voit laittaa tietyt rajoitukset päälle toimimalla ohjeiden mukaan tai napauttaa Ei nyt, kunnes pääset Sisältö ja yksityisyys -kohtaan.
  3. Napauta Jatka ja luo sitten vanhemman pääsykoodi.
  4. Napauta Sisältö ja yksityisyys ja anna vanhemman pääsykoodi.
  5. Vieritä alas, napauta Älä häiritse ajettaessa ja napauta sitten Älä salli.

Kun olet ottanut tämän toiminnon lapsesi laitteessa käyttöön, lapsi ei pysty laittamaan toimintoa pois päältä ilman vanhemman pääsykoodia.

Lisätietoja

Lue, miten voit hiljentää ilmoitukset muulloin kuin ajon aikana iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa Älä häiritse -tilan avulla.

1. Jos autosi tukee CarPlayta ja luot iPhonella yhteyden autoon, Älä häiritse ajettaessa -tilaa ei oteta automaattisesti käyttöön.
  2. iPhone 5s ei tue automaattista aktivointia.
  3. Tämä toiminto edellyttää, että Kuntoseuranta on käytössä. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Liikunta ja kuntoilu > Kuntoseuranta.