iPhonen Herätä nostamalla -ominaisuuden käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan iPhonen Herätä nostamalla- ja Herätä napauttamalla -ominaisuuksien käytöstä.

Herätä nostamalla -ominaisuuden käyttäminen

Kun nostat iPhonen katsoaksesi sitä, lukittu näyttö herää automaattisesti. Lukitussa näytössä voit tarkistaa ilmoituksesi nopeasti, käyttää ohjauskeskusta, ottaa kuvan pyyhkäisemällä vasemmalle tai käyttää widgettejä pyyhkäisemällä oikealle.

Jos laite on iPhone X tai uudempi, voit myös tarkistaa ilmoitukset, ottaa valokuvan tai käyttää taskulamppua nopeasti napauttamalla näyttöä.

Jos haluat avata iPhone X:n tai uudemman lukituksen, pyyhkäise ylös näytön alareunasta. iPhone SE:ssä, iPhone 8:ssa ja aiemmissa malleissa paina Koti-painiketta. Jos et tee mitään, iPhone siirtyy takaisin nukkumistilaan.

Voit ottaa Herätä nostamalla -ominaisuuden käyttöön tai poistaa sen käytöstä valitsemalla Asetukset > Näyttö ja kirkkaus.

iPhone 14 Prossa ja uudemmissa malleissa sekä iPhone 14 Pro Maxissa ja uudemmissa malleissa näyttö on oletusarvoisesti aina päällä. Näissä malleissa iPhone himmentää lukitun näytön näyttäen siinä silloinkin hyödyllisiä tietoja, kuten kellonajan, widgetit ja taustakuvan.

Kun haluat käyttää iPhonea, jossa on aina päällä oleva näyttö, voit nostaa iPhonen, napauttaa näyttöä tai painaa sivupainiketta. Jos Herätä nostamalla -toiminto on käytössä, myös iPhonen nostaminen ja laitteeseen katsominen herättää sen. Voit herättää iPhonen myös aktivoimalla Face ID -todennuksen pyyhkäisemällä näyttöä alhaalta ylöspäin.