iPhonen lataaminen langattomasti

Lue ohjeet siihen, miten voit ladata iPhonen tai uudemman langattomasti Qi-hyväksytyillä latauslisälaitteilla.

Mitä tarvitaan?

Langaton lataaminen

1. Kytke laturi virtalähteeseen. Käytä lisälaitteen mukana toimitettua virtalähdettä tai valmistajan suosittelemaa virtalähdettä.
  2. Aseta laturi tasaiselle pinnalle tai muuhun valmistajan suosittelemaan paikkaan.
  3. Aseta iPhone laturin päälle niin, että näyttö osoittaa ylöspäin. Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi puhelin kannattaa asettaa laturin keskelle tai valmistajan suosittelemaan paikkaan.
  4. iPhonen latautumisen tulisi alkaa muutaman sekunnin päästä siitä, kun se on asetettu langattoman laturin päälle.

Kuvassa iPhone, jossa on langaton laturi.

Latauskuvakkeen pitäisi näkyä tilapalkissa.

Lisätietoja

• Perehdy lataamiseen MagSafe-laturilla ja MagSafe Duo -laturilla.
  • Langaton lataus hyödyntää iPhonen lataamisessa magneettista induktiota. Älä laita mitään iPhonen ja laturin väliin. Magneettiset kiinnikkeet, magneettiset kotelot tai muut iPhonen ja laturin välissä olevat esineet saattavat heikentää suorituskykyä tai vahingoittaa magneettinauhoja tai RFID-siruja, joita on esimerkiksi joissain luottokorteissa, kulkukorteissa, passeissa ja avaimenperissä. Jos kotelossa on näitä herkkiä esineitä, poista ne ennen lataamista tai varmista, etteivät ne ole iPhonen takaosan ja laturin välissä.
  • Jos iPhone ei lataudu tai se latautuu hitaasti ja iPhonen suojana on paksu kotelo, metallikotelo tai akkukuori, kokeile irrottaa se.
  • Jos iPhone värisee esimerkiksi ilmoitusten saapuessa, se saattaa siirtyä. Tällöin latausmatto ei välttämättä enää syötä virtaa iPhoneen. Jos näin käy usein, voit ottaa värinän pois käytöstä, ottaa Älä häiritse -tilan käyttöön tai käyttää koteloa liikkumisen estämiseksi.
  • Joitain latausmattoja käytettäessä saattaa kuulua vaimeita ääniä iPhonen latautuessa.
  • iPhone saattaa hieman lämmetä latauksen aikana. Jos akku kuumenee liikaa, ohjelmisto saattaa rajoittaa lataamista yli 80 prosenttiin akun käyttöiän pidentämiseksi. iPhone latautuu jälleen, kun lämpötila laskee. Siirrä iPhone ja laturi viileämpään paikkaan.
  • iPhone ei lataudu langattomasti, jos puhelin on kytketty USB-liitännällä. Jos iPhone on kytketty tietokoneeseen USB-liitännällä tai jos se on kytketty USB-virtalähteeseen, iPhone latautuu USB-liitännän kautta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.