iPhonen lataaminen langattomasti

Lue ohjeet siihen, miten voit ladata iPhonen tai uudemman langattomasti Qi-hyväksytyillä latauslisälaitteilla.

Mitä tarvitset

Tarvitset iPhone 8:n tai uudemman.

iPhonessa on integroituna langaton lataustoiminto, jonka avulla lataaminen on helppoa ja vaivatonta. iPhonesi toimii Qi-sertifioitujen latureiden kanssa. Niitä on saatavilla lisälaitteina ja käytettävissä autoissa, kahviloissa, hotelleissa, lentokentillä ja huonekalujen yhteydessä. Qi on Wireless Power Consortiumin (WPC) luoma lataamisen avoin yleisstandardi.

Monet Qi-sertifioidut laturit lataavat iPhonen, jossa on uusin iOS-versio Näitä latureita on saatavilla Apple Online Storesta ja Apple Store -jälleenmyyntiliikkeistä.

Katso luettelo Qi-hyväksytyistä latureista.

Muiden Qi-hyväksyttyjen latureiden toiminnot ja suorituskyky saattavat vaihdella. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys valmistajaan.

Langaton lataaminen

1. Kytke laturi virtalähteeseen. Käytä lisälaitteen mukana toimitettua virtalähdettä tai valmistajan suosittelemaa virtalähdettä.

2. Aseta laturi tasaiselle pinnalle tai muuhun valmistajan suosittelemaan paikkaan.

3. Aseta iPhone laturin päälle niin, että näyttö osoittaa ylöspäin. Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi puhelin kannattaa asettaa laturin keskelle tai valmistajan suosittelemaan paikkaan.

4. iPhonen latautumisen tulisi alkaa muutaman sekunnin päästä siitä, kun se on asetettu langattoman laturin päälle.

Latauskuvakkeenlatauskuvake pitäisi näkyä tilapalkissa.

iPhone kytkettynä langattomaan laturiin. Näytössä näkyy latauskuvake.

Lisätietoja

• Langaton lataus hyödyntää iPhonen lataamisessa magneettista induktiota. Älä laita mitään iPhonen ja laturin väliin. Magneettiset kiinnikkeet, magneettiset kotelot tai muut iPhonen ja laturin välissä olevat esineet saattavat heikentää suorituskykyä tai vahingoittaa magneettinauhoja tai RFID-siruja, joita on esimerkiksi joissain luottokorteissa, kulkukorteissa, passeissa ja avaimenperissä. Jos kotelossa on näitä herkkiä esineitä, poista ne ennen lataamista tai varmista, etteivät ne ole iPhonen takaosan ja laturin välissä.

• Jos iPhone ei lataudu tai se latautuu hitaasti ja iPhonen suojana on paksu kotelo, metallikotelo tai akkukuori, kokeile irrottaa se.

• Jos iPhone värisee esimerkiksi ilmoitusten saapuessa, se saattaa siirtyä. Tällöin latausmatto ei välttämättä enää syötä virtaa iPhoneen. Jos näin käy usein, voit ottaa värinän pois käytöstä, ottaa Älä häiritse -tilan käyttöön tai käyttää koteloa liikkumisen estämiseksi.

• Joitain latausmattoja käytettäessä saattaa kuulua vaimeita ääniä iPhonen latautuessa.

• iPhone saattaa hieman lämmetä latauksen aikana. Jos akku kuumenee liikaa, ohjelmisto saattaa rajoittaa lataamista yli 80 prosenttiin akun käyttöiän pidentämiseksi. iPhone latautuu jälleen, kun lämpötila laskee. Siirrä iPhone ja laturi viileämpään paikkaan.

• iPhone ei lataudu langattomasti, jos puhelin on kytketty USB-liitännällä. Jos iPhone on kytketty tietokoneeseen USB-liitännällä tai jos se on kytketty USB-virtalähteeseen, iPhone latautuu USB-liitännän kautta.

• Jos olet Euroopan unioniin tai Euroopan vapaakauppaliittoon kuuluvassa maassa tai niihin kuuluvalla alueella, saat ilmoituksen, kun käytät langatonta laturia ensimmäistä kertaa iPhone 15 ‑mallin kanssa. EU:n vaatimassa ilmoituksessa todetaan, että langaton lataus saattaa käyttää enemmän virtaa kuin langallinen lataus.

• Applen langaton MagSafe-lataus mahdollistaa optimaalisen magneettisen kohdistuksen, mikä nopeuttaa ja tehostaa lataamista. Langaton MagSafe-lataus käyttää teknologioita, jotka vähentävät energiahukkaa muihin langattomiin latausmenetelmiin verrattuna. Perehdy lataamiseen MagSafe-laturilla ja MagSafe Duo -laturilla.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.