Tietoja 4K-, HDR- ja Dolby Vision -ominaisuuksista Apple TV 4K:ssa

Tutustu Apple TV 4K:n käyttöönottoon ja nauti parhaalla mahdollisella tavalla 4K-, HDR- ja Dolby Vision -sisällöstä.

Apple TV 4K on suunniteltu hyödyntämään 4K HDR:n kaikkia ominaisuuksia, jotta voit nauttia TV:n parhaasta mahdollisesta laadusta. Apple TV 4K tukee seuraavia 4K-näyttömuotoja:

• 4K SDR (Standard Dynamic Range): käytetään 4K-televisioissa, jotka eivät tue HDR10- tai Dolby Vision -sisältöä.
  • 4K HDR (High Dynamic Range): käytetään HDR:ää tukevissa 4K-televisioissa entistä kirkkaamman ja värivalikoimaltaan laajemman videokuvan näyttämiseksi.
  • 4K Dolby Vision: käytetään Dolby Vision HDR:ää tukevissa 4K-televisioissa optimoidun, entistä kirkkaamman ja värivalikoimaltaan laajemman videokuvan näyttämiseksi.

Kun yhdistät Apple TV 4K:n ensimmäistä kertaa 4K-televisioon, joka tukee HDR10- tai Dolby Vision -sisältöä, laite saattaa pyytää sinua toteuttamaan lyhyen näyttötestin näitä sisältötyyppejä varten. Tee testi noudattamalla näytöllä näkyviä ohjeita ja vahvista kuvan kirkkaus. Jos Apple TV 4K ei voi vahvistaa, että televisiosi tukee Dolby Vision- tai HDR10-sisältöä, se palaa automaattisesti takaisin aiemmin käytössä olleeseen tilaan.

Voit varmistaa Apple TV 4K:n käyttämän videotilan valitsemalla Asetukset > Video ja ääni. Tästä kohdasta voit valita näyttömuodon manuaalisesti.

Näin saat parhaan kuvanlaadun

Apple TV 4K on suunniteltu tarjoamaan paras mahdollinen katselukokemus, johon 4K-televisiosi pystyy. Joissakin tilanteissa voit kohdata ongelmia tai joutua tarkistamaan määritykset manuaalisesti. Tilanteet voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia:

• Television kuva näyttää sävytetyltä, väri on liian kirkas tai video katkeilee tai ei näy ollenkaan.
  • Näytössä esiintyy ajoittain häiriöitä, lumisadetta tai näyttö välkkyy.
  • Et voi käyttää HDR- tai Dolby Vision -ominaisuuksia televisiossa, joka tukee niitä.
  • Ääniongelmat, kuten äänen vaimeneminen, kohina tai ääni/video epätahdissa.

Jos kohtaat näitä ongelmia, varmista, että Apple TV:ssä on tvOS:n uusin versio. Noudata sitten seuraavia ohjeita.

Varmista, että televisiosi tukee HDR10- tai Dolby Vision -ominaisuuksia

Jotta Apple TV 4K määrittäisi automaattisesti näyttömuodoksi HDR10- tai Dolby Vision -muodon, televisiosi on pystyttävä esittämään HDR10- tai Dolby Vision -sisältöä 60 Hz:n virkistystaajuudella (Euroopassa 50 Hz:n virkistystaajuudella). Apple TV 4K tukee näitä muotoja 30 Hz:n virkistystaajuudella (Euroopassa 25 Hz:n virkistystaajuudella), mutta Täsmäytä dynaaminen alue -ominaisuus pitää ottaa käyttöön kohdassa Asetukset > Video ja ääni > Täsmäytä sisältö. Jos et ole varma, mitä muotoja televisiosi tukee, tarkista asia televisiosi käyttöoppaasta.

Käytä oikeaa HDMI-tuloporttia ja -asetuksia

Televisiostasi riippuen voit joutua käyttämään televisiossasi eri HDMI-tuloporttia korkealaatuista 4K- tai HDR-videokuvaa varten. Jotkut televisiot esimerkiksi tukevat HDR-sisältöä ainoastaan HDMI-tuloportin 2 tai HDMI-tuloportin 3 kautta. Tarkista televisiosi käyttöoppaasta, mitkä tuloportit tukevat 4K- ja HDR-sisältöä.

Sen lisäksi, että valitset oikean HDMI-tuloportin, voit joutua ottamaan käyttöön HDR10- tai Dolby Vision -muodon televisiosi video- tai HDMI-asetuksista. Joissakin tapauksissa asetuksissa ei viitata suoraan HDR10- tai Dolby Vision -muotoon, vaan esimerkiksi videokuva- tai väriasetuksiin Ultra, Syvä tai Parempi.

Päivitä televisiosi ohjelmisto

Jos television näytössä on ongelmia, kuten sävytetty tai liian kirkas väri, osittain näkyvät kuvat tai kuva/video epätahdissa, varmista, että televisiossasi on uusin saatavilla oleva ohjelmisto. Useimpien 4K-sisällön kanssa yhteensopivien televisioiden ja vastaanottimien ohjelmisto voidaan päivittää yhdistämällä laite Wi-Fi- tai Ethernet-verkkoon. Tarkista ohjelmiston päivitysohjeet television ohjeista, käyttöoppaasta tai valmistajan verkkosivustolta.

Tarkista HDMI-kaapeli

4K-video, erityisesti HDR10- tai Dolby Vision -sisältö, edellyttää näiden muotojen kanssa yhteensopivaa HDMI-kaapelia. Apple suosittelee HDMI-kaapeleita, joissa on merkintä siitä, että ne ovat yhteensopivia Dolby Vision -sisällön kanssa, koska ne on testattu Apple TV 4K:n ja monien eri televisioiden kanssa. Yksi esimerkki on Belkin Ultra High Speed HDMI -kaapeli.

Tarkista muut komponentit

Jos käytät muita komponentteja, kuten ääni- ja videovastaanotinta, HDMI-kytkintä tai soundbar-äänijärjestelmää, yhdistä Apple TV 4K tilapäisesti suoraan televisioon. Jos ongelma ei ilmene, kun yhdistät laitteen suoraan televisioon, tarkista seuraavat komponentit:

Vastaanotin tai soundbar-äänijärjestelmä

Jos käytät ääni- ja videovastaanotinta tai soundbar-äänijärjestelmää, tarkista sen ominaisuudet, yhteydet ja asetukset sekä seuraavat seikat:

• Varmista, että vastaanottimesi pystyy näyttämään 4K- ja tarkempia videoita ja että käytät HDMI-tuloportteja, jotka tukevat 4K- ja HDMI 2.0 / HDCP 2.2 -signaaleja.
  • Vastaanottimet, jotka tukevat HDR10- tai Dolby Vision -sisältöä, edellyttävät usein laiteohjelmiston päivityksen tämän tuen lisäämiseksi.
  • Tarkista vastaanottimesi video- ja HDMI-asetukset päivitysten jälkeen, sillä voit joutua ottamaan käyttöön parannetun HDMI:n asetuksista.
  • Varmista, että kaikki HDMI-kaapelit, jotka yhdistävät Apple TV 4K:n televisioosi ja vastaanottimeesi, ovat yhteensopivia 4K- ja HDR-videosisällön kanssa.

Muut HDMI-lisälaitteet

HDMI-kytkinlaatikot, HDMI-jakajat tai muut lisälaitteet, jotka yhdistävät Apple TV 4K:n televisioosi, saattavat häiritä HDMI-signaalia. Jos pystyt ratkaisemaan ongelman niiden poistamisen jälkeen, tarkista valmistajalta, tukevatko ne 4K- ja HDR-videosisältöä.

Lisäohjeet

Jos Apple TV 4K:n näyttö on musta tai Apple-logo välkähtää ja näyttö muuttuu mustaksi, lue, mitä tehdä.

Ota muissa ongelmissa yhteys Apple-tukeen.