APFS:n ja Mac OS laajennetun välillä valitseminen Macin levyä alustettaessa

macOS High Sierran Levytyökalu voi alustaa useimmat tallennuslaitteet kumpaakin tiedostojärjestelmää käyttämällä.

APFS (Apple File System) on lisätty Mac-tietokoneisiin macOS High Sierran myötä. APFS korvaa Mac OS laajennetun (HFS+) SSD-asemien ja muiden flash-tallennuslaitteiden oletustiedostojärjestelmänä.

Mitä muotoa käytetään?

Voit selvittää tallennuslaitteen käyttämän muodon (tiedostojärjestelmän) seuraavasti:

1. Valitse laite Finderissa.
  2. Valitse Arkisto > Näytä tiedot tai paina Komento (⌘)-I.
  3. Valitse Näytä tiedot -ikkunassa näkyvä muoto.

Voit myös käyttää Järjestelmän tiedot -ohjelmaa: valitse sivupalkista Tallennus ja valitse sitten asemasi Tiedostojärjestelmä-sareke.

Mikä muoto kannattaa valita?

Kun asennat macOS High Sierran SSD-levyllä tai muussa flash-tallennuslaitteessa olevaan Mac-asemaan, kyseinen asema muunnetaan automaattisesti APFS:ksi. Fusion Driveja, perinteisiä kiintolevyjä (HDD) ja muita kuin Mac-asemia ei muunneta.

macOS High Sierran Levytyökalu voi alustaa useimmat tallennuslaitteet kumpaakin tiedostojärjestelmää käyttämällä. Jos muoto on alustettava uudelleen manuaalisesti, ota seuraavat asiat huomioon:

• APFS edellyttää macOS High Sierraa. APFS-asemia ei voi asentaa aiempiin Mac-käyttöjärjestelmäversioihin.
  • APFS on optimoitu SSD-asemille ja muille flash-tallennuslaitteille.
  • Levytyökalu yrittää tunnistaa alustettavan tallennuslaitteen tyypin ja näyttää sitten asianmukaisen muodon Muoto-valikossa. Jos se ei tunnista tallennuslaitetyyppiä, se käyttää oletusarvoisesti Mac OS laajennettua, joka toimii kaikissa macOS-versioissa.