Tietoja iOS 7 -päivityksistä

Tämä päivitys tuo mukanaan uuden ulkoasun. Päivitys sisältää myös satoja uusia ominaisuuksia.

iOS 7.1.2

Tämä päivitys sisältää virheenkorjauksia ja suojauspäivityksia, mukaan lukien:

• Parantaa iBeaconin yhteyttä ja vakautta.
  • Korjaa joidenkin kolmannen osapuolen lisälaitteiden, mukaan lukien viivakoodinlukijoiden, tiedonsiirtovirheen.
  • Korjaa sähköpostiliitteiden tietosuojaluokkaan liittyvän ongelman.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 7.1.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia, virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä, mukaan lukien:

• Lisäparannuksia Touch ID -sormenjälkitunnistukseen.
  • Korjaa virheen, joka saattoi vaikuttaa näppäimistön vasteaikaan.
  • Korjaa ongelman käytettäessä Bluetooth-näppäimistöjä VoiceOverin ollessa päällä.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 7.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheenkorjauksia, mukaan lukien:

• CarPlay
    • Autoa varten suunniteltu iOS-kokemus.
    • Liitä iPhone autoon, jossa on CarPlay käytössä.
    • Tukee Puhelin-, Musiikki-, Kartat- ja Viestit-ohjelmia sekä kolmannen osapuolen ääniohjelmia.
    • Ohjaa Sirin sekä auton kosketusnäytön, säätönuppien ja painikkeiden avulla.
  • Siri
    • Voit hallita käsin milloin Siri kuuntelee sinua pitämällä Koti-painiketta painettuna puhuessasi ja vapauttamalla painikkeen, kun olet valmis. Tämä on vaihtoehto sille, että Siri huomaa automaattisesti, milloin lopetat puhumisen.
    • Uudet, luonnollisemman kuuloiset mies- ja naisäänet mandariinikiinan, brittienglannin, australianenglannin ja japanin kielille.
  • iTunes Radio
    • Esittelyssä olevien asemien yläpuolella olevan hakukentän avulla voit helposti luoda asemia suosikkiartististasi tai -kappaleestasi.
    • Pääset ostamaan albumeja napauttamalla Toistettava-painiketta.
    • Voit nauttia iTunes Radiosta ilman mainoksia tilaamalla iTunes Matchin iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.
  • Kalenteri
    • Mahdollisuus nähdä tapahtumat kuukausinäkymässä.
    • Monien maiden maakohtaiset juhlapäivät lisätään automaattisesti.
  • Käyttöapu
    • Lihavoitu fontti on nyt näppäimistön, laskimen ja monien symbolimerkkien käytössä.
    • Vähennä liikettä -valinta sisältää nyt Sään, Viestit ja moniajon käyttöliittymäanimaatiot.
    • Uusia vaihtoehtoja painikemuotojen näyttämiseen, ohjelmien värien tummentamiseen sekä valkopisteen vähentämiseen.
  • Kameran uusi asetus ottaa HDR:n automaattisesti käyttöön iPhone 5s:ssä.
  • iCloudin avainnipun tuki on laajentunut uusiin maihin.
  • FaceTime-puheluilmoitukset tyhjennetään automaattisesti, kun vastaat puheluun toisella laitteella.
  • Korjaa virheen, jonka vuoksi Koti-valikko saattoi ajoittain kaatua.
  • Parantaa Touch ID -sormentunnistusta.
  • iPhone 4:n suorituskykyä on parannettu.
  • Korjaa Mailin lukemattomien viestien määrän näyttävän merkin, kun lukemattomia viestejä on yli 10 000.
  • Parannuksia käyttöliittymään.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 7.0.6

Tämä suojauspäivitys korjaa SSL-yhteyden tarkistamisessa esiintyneen ongelman.

Lisätietoja päivityksen turvallisuussisällöstä on osoitteessa http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI.

Saatavilla iTunesista.

iOS 7.0.5

Korjaa verkon valmistelun joissain Manner-Kiinassa myydyissä iPhone 5s- ja iPhone 5c -malleissa.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 7.0.4

Virheenkorjauksia ja parannuksia, mukaan lukien korjaus ongelmaan, jonka vuoksi joidenkin käyttäjien FaceTime-puhelut epäonnistuivat.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 7.0.3

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheenkorjauksia, mukaan lukien:

• iCloudin avainnippu on lisätty pitämään lukua käyttäjätunnuksista, salasanoista sekä luottokorttien numeroista kaikissa hyväksymissäsi laitteissa
  • Lisää salasanageneraattorin, jotta Safari voi ehdottaa verkkotileillesi ainutlaatuisia ja vaikeasti arvattavia salasanoja
  • Päivittää lukitun näytön viivästyttämään ”avaa liu'uttamalla” -näkymän, kun Touch ID on käytössä
  • Palauttaa mahdollisuuden tehdä verkko- ja Wikipedia-hakuja Spotlight-hausta
  • Korjaa ongelman, jonka vuoksi iMessage-viestien lähettäminen joillekin käyttäjille epäonnistui
  • Korjaa virheen, joka saattoi estää iMessagen aktivoimisen
  • Parantaa järjestelmän vakautta käytettäessä iWork-ohjelmia
  • Korjaa kiihtyvyysanturin kalibrointiongelman
  • Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi Siri ja VoiceOver saattoivat käyttää huonompilaatuista puheääntä
  • Korjaa virheen, joka saattoi mahdollistaa lukitun näytön pääsykoodin ohittamisen
  • Vähennä liikettä -asetus minimoi tehokkaammin liikettä ja animaatiota
  • Korjaa VoiceOver-syötteen liialliseen herkkyyteen liittyvän ongelman
  • Lihavoi teksti -asetus toimii nyt myös numeronäppäimien kanssa
  • Korjaa ongelman, jonka vuoksi valvotuista laitteista saattoi tulla valvomattomia ohjelmistoa päivitettäessä

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 7.0.2

iOS 7.0.2 -ohjelmistopäivitys

• Korjaa virheitä, jotka saattavat mahdollistaa lukitun näytön pääsykoodin ohittamisen
  • Palauttaa kreikkalaisen näppäimistön pääsykoodin syöttämistä varten

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 7.0.1

Tässä päivityksessä on korjauksia virheisiin sekä parannuksia.

Huomautus: päivitys on tarkoitettu iPhone 5c:lle ja iPhone 5s:lle.

Saatavilla iTunesista ja langattomasti.

Lisätietoja on artikkelissa iOS: iPhonen, iPadin tai iPod touchin päivittäminen

iOS 7

Tämä päivitys tuo mukanaan uuden ulkoasun. Päivitys sisältää myös satoja uusia ominaisuuksia, mukaan lukien:

• Uusi design
    • Uudelleensuunniteltu käyttöliittymä päivittää koko järjestelmän sekä jokaisen vakio-ohjelman
    • Hienovaraista liikettä ja animaatiota; kerrokset ja läpikuultavuus luovat syvyyttä
    • Uusi tyylikäs väripaletti ja paranneltu typografia
    • Päivitetyt järjestelmä-äänet ja soittoäänet
  • Ohjauskeskus
    • Pääset nopeasti käyttämään yleisimpiä säätimiä ja ohjelmia pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alaosasta
    • Laita lentokonetila, Wi-Fi, Bluetooth sekä Älä häiritse ‑toiminto päälle tai pois päältä, säädä näytön kirkkautta, käytä mediasäätimiä ja laita AirPlay ja AirDrop päälle
    • Pääset nopeasti käyttämään taskulamppua, ajastinta, laskinta, kameraa sekä musiikkisäätimiä
  • Parannuksia Ilmoituskeskukseen
    • Uudessa Tänään-näkymässä näet yleiskuvan päivästäsi, kuten esimerkiksi kalenteritapahtumasi sekä sää- ja pörssitiedot
    • Kun suljet ilmoitukset yhdessä laitteessa, suljetaan ne myös kaikissa muissakin laitteissasi
  • Parannuksia moniajoon
    • Esikatsele avoinna olevien ohjelmien näyttöjä, kun vaihdat ohjelmien välillä
    • Sallii minkä tahansa ohjelman pitää sisältönsä ajan tasalla taustalla
  • Parannuksia Kameraan
    • Pyyhkäise eri kameratilojen välillä – video, still-kuva, neliö ja panoraama
    • Reaaliaikaiset valokuvasuodattimet iPhone 4S:ssä tai uudemmassa sekä iPod touchissa (5. sukupolvi)
  • Parannuksia Kuviin
    • Järjestää kuvasi automaattisesti ajan ja sijainnin perusteella hetkiksi
    • iCloud-kuvajaon tuki useammalle osallistujalle ja videoille sekä uusi toimintanäkymä
    • Lisää kuviin suodatintehosteita
    • Flickr- ja Vimeo-tuki
  • AirDrop
    • Jaa sisältöä nopeasti ja helposti lähellä olevien kanssa
    • Turvallisesti salatut siirrot eivät vaadi verkkoa tai määrityksiä
    • Tukee iPhone 5:tä, iPadia (4. sukupolvi), iPad miniä sekä iPod touchia (5. sukupolvi) ja vaatii iCloud-tilin
  • Parannuksia Safariin
    • Uusi välilehtinäkymä iPhonessa, jonka avulla voit helposti vaihtaa avoinna olevien verkkosivujen välillä
    • Yhdistetty älykäs hakukenttä hakusanoille ja verkko-osoitteille
    • Jaetut linkit näyttää verkkosivut, joita Twitterissä seuraamasi käyttäjät jakavat
  • iTunes Radio
    • Suoratoistona kuunneltava radiopalvelu
    • Valitse yli 250:stä esittelyssä olevasta ja lajityyppeihin keskittyvästä asemasta
    • Käynnistä oma radioasema suosikkiartistista tai -kappaleesta
  • Parannuksia Sirin toimintaan (Siri ei tue suomea)
    • Uudet, luonnollisemman kuuloiset mies- ja naisäänet amerikanenglannin, ranskan ja saksan kielille
    • Integroitu Wikipedia, Twitter-haku ja Bing-verkkohakutulokset
    • Muuta esimerkiksi Wi-Fi-, Bluetooth- ja kirkkausasetuksia
    • Tukee iPhone 4S:ää, iPhone 5:tä, Retina-näytöllistä iPadia, iPad miniä sekä iPod touchia (5. sukupolvi)
  • Parannuksia App Storeen
    • Lähelläni suositut ohjelmat -toiminto näyttää ohjelmia, jotka ovat nykyisen sijaintisi kannalta merkityksellisiä
    • Lapset-kategoriasta löydät sopivia ohjelmia iän mukaan
    • Pitää ohjelmasi ajan tasalla automaattisesti
  • Aktivointilukitus Etsi iPhoneni ‑toiminnolle
    • Etsi iPhoneni -toiminnon laittaminen pois päältä, laitteen tyhjennys ja uudelleenaktivointi sekä kirjautuminen ulos iCloudista vaativat Apple ID ‑salasanan
    • Laitteellasi voidaan näyttää muokattu viesti myös etätyhjennyksen jälkeen
  • Parannuksia iTunes Storeen
    • Esikuuntele ja osta iTunes Storessa kappaleita, joita olet kuullut iTunes Radiossa
    • Lisää iTunes-toivelistalle ja tee ostoksia listalta
    • Lunasta iTunes-lahjakortit skannaamalla koodi laitteesi kameralla
  • Parannuksia Musiikkiin
    • Toista musiikkiostoksia iCloudista
    • Selaa musiikkia albumiseinällä pyörittämällä iPhonea tai iPod touchia
  • Parannuksia Videoihin
    • Toista ostamiasi elokuvia ja TV-ohjelmia iCloudista
    • Näet samankaltaisia elokuvia ja TV-ohjelmia valitsemalla Samanlaisia
  • Parannuksia Karttoihin
    • Käännös käännökseltä etenevät kävelyohjeet
    • Automaattinen yötila
    • Kirjanmerkit jaetaan eri laitteiden välillä iCloudin kautta
  • Parannuksia Mailiin
    • Uudet älykkäät postilaatikot, mukaan lukien Lukematta, Liitteet, Luonnokset sekä Vastaanottaja tai kopio
    • Parannettu haku
    • Katso PDF-merkinnät
  • FaceTime-äänipuhelut
  • Estä ei-toivotut soittajat Puhelimessa ja FaceTimessa sekä viestien lähettäjät Viesteissä
  • Tukee pitkien multimediaviestien lähettämistä
  • Pääset Spotlight-hakuun kaikista Koti-valikoista vetämällä alaspäin
  • Hanki Passbook-kortteja skannaamalla
  • Uusia soitto-, hälytys-, kalenteri-, muistutus- ja järjestelmä-ääniä
  • Lisätty italian-, korean- ja hollanninkielisten sanojen määritelmät
  • Kaltevuusmittari Kompassi-ohjelmassa
  • Wi-Fi HotSpot 2.0 -tuki
  • Käyttöapuominaisuuksia
    • Motorisilta taidoiltaan rajoittuneet henkilöt voivat nyt ohjata laitettaan kytkinohjauksen avulla
    • Muokkaa kuvailevan tekstityksen tyyliä
    • Käsinkirjoitussyötteen tuki VoiceOverissa
    • Matematiikan syötetuki Nemethin koodilla VoiceOverissa
    • Valitse useista parempilaatuisista puheäänistä Puhu valinnat ‑toiminnolle ja VoiceOverille
    • Tuki Made for iPhone ‑kuulolaitteille ja stereoäänelle iPhone 5:ssä ja iPod touchissa (5. sukupolvi)
  • Ominaisuuksia yritysten käyttöön
    • Hallitse, millä ohjelmilla ja tileillä dokumentteja ja liitteitä avataan
    • Ohjelmakohtainen VPN
    • App Store -käyttöoikeuksien hallinta
    • Yrityskohtainen kertakirjautuminen
    • Hallittujen ohjelmien etämääritys
    • Automaattinen tietojen suojaus kolmannen osapuolen ohjelmille
    • Exchange-muistilappujen synkronointi
    • Asenna muokattuja fontteja
    • Uusia hallintakyselyjä ja -rajoituksia
  • Ominaisuuksia koulujen käyttöön
    • Mobiililaitteen hallinta Apple TV:lle
    • Pyydä AirPlay-peilausta opiskelijan laitteesta Apple TV:hen
    • Esimääritä AirPlay-kohteet ja AirPrint-tulostimet
    • Virtaviivaistettu MDM-rekisteröinti
    • Mahdollisuus rajoittaa tilimuutoksia
    • Verkkosisällön suodatus
    • Valtuutetut ohjelmat voivat aloittaa yhden ohjelman tilan
    • Määritä käyttöapuasetukset yhden ohjelman tilalle
  • Manner-Kiinan toiminnot ja ominaisuudet
    • Tencent Weibo -integraatio
    • Kaksikielinen kiina–englanti-sanakirja
    • Parannettu käsinkirjoitussyöte ja parannettu tarkkuus, itsenäinen viivamerkkien järjestys sekä tuki useamman merkin syötteelle
  • Virheenkorjauksia

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI