Paikat, joissa voi käyttää julkista liikennettä Apple Paylla

Ota selvää, missä voit käyttää julkista liikennettä Apple Paylla iPhonessa ja Apple Watchissa.

Jos maasi tai alueesi ei ole luettelossa, tarkista julkisen liikenteen tarjoajalta, tukeeko se Apple Paylla maksamista.

Sijaintisi mukaan voit lisätä matkakortin tai käyttää Lompakko-apissa jo olevia maksukortteja.1

Aasian ja Tyynenmeren alue

Australia

• Sydney: Transport for NSW. Hyväksyy maksukortit Lompakko-apissa*.

Kiina, Manner-

• Lisää China T-Union -matkakortti*. Voit matkustaa missä tahansa, missä tämä kortti hyväksytään.

• Peking: Lisää Beijing Transit -kortti*. Voit matkustaa missä tahansa, missä tämä kortti hyväksytään.

• Shanghai: Lisää Shanghai Transit -kortti*. Voit matkustaa missä tahansa, missä tämä kortti hyväksytään.

Hongkong

• Lisää Octopus-kortti*. Voit matkustaa missä tahansa, missä tämä kortti hyväksytään.

Japani

• Lisää Suica-kortti*, PASMO-kortti* tai ICOCA-kortti*. Voit matkustaa missä tahansa, missä nämä kortit hyväksytään.

Singapore

• Land Transport Authority (LTA). Hyväksyy maksukortit Wallet-apissa.

Taiwan

• Kaohsiungin ja Taoyuanin lentokentän MRT. Hyväksyy maksukortit Wallet-apissa.

Eurooppa

Valko-Venäjä

• Minsk: Minskin metro. Hyväksyy maksukortit Wallet-apissa*.

Suomi

• Turku: Föli. Hyväksyy maksukortit Lompakko-apissa*.

Ranska

• Pariisi: Lisää Navigo-kortti*. Voit matkustaa missä tahansa, missä tämä kortti hyväksytään.2,3,4

Venäjä

• Useat kaupungit hyväksyvät maksukortit Lompakko-apissa.

Ruotsi

• Skåne: Skånetrafiken-kaupunkibussit. Hyväksyy maksukortit Lompakko-apissa*.

Ukraina

• Kiova: hyväksyy maksukortit Lompakko-apissa*.

Iso-Britannia

• Arriva UK Bus. Hyväksyy maksukortit Lompakko-apissa.*

• Brighton & Hove Buses. Hyväksyy maksukortit Lompakko-apissa*.

• First Bus Group. Hyväksyy maksukortit Lompakko-apissa*.

• Lontoo: Transport for London (TfL). Hyväksyy maksukortit Lompakko-apissa*.

• Metrobus. Hyväksyy maksukortit Lompakko-apissa*.

• Oxford Bus Company. Hyväksyy maksukortit Lompakko-apissa*.

Pohjois-Amerikka

Kanada

• Suur-Toronton ja Hamiltonin alue: Useita julkisen liikenteen operaattoreita. Hyväksyy Lompakko-appiin lisätyt maksukortit PRESTO-lukijoissa*.

• Vancouver: TransLink. Hyväksyy maksukortit Wallet-apissa.

Yhdysvallat

• Chicago: Lisää Ventra-kortti*. Voit matkustaa missä tahansa, missä tämä kortti hyväksytään, tai maksaa maksukortilla Lompakko-apissa.5,6

• Los Angeles: Lisää TAP-kortti*. Voit matkustaa missä tahansa, missä nämä kortit hyväksytään.

• New York: Metropolitan Transportation Authority (MTA). Hyväksyy Lompakko-appiin lisätyt maksukortit OMNY-lukijoissa*.7,8

• Portland: lisää Hop Fastpass*. Voit matkustaa missä tahansa, missä tämä kortti hyväksytään, tai maksaa maksukortilla Lompakko-apissa.9

• San Franciscon lahden alue: Lisää Clipper-kortti*. Voit matkustaa missä tahansa, missä tämä kortti hyväksytään.10

• Washington, DC: Lisää SmarTrip-kortti*. Voit matkustaa missä tahansa, missä tämä kortti hyväksytään.11,12

*Pikakäyttötila tuettu.

1. Tarvitset Apple Payn käyttämiseen tuetun kortin ohjelmaan osallistuvalta kortinmyöntäjältä. Jos haluat tarkistaa, onko korttisi Apple Pay -yhteensopiva, ota yhteys kortin myöntäjään. Apple Pay ei ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla. Katso Apple Pay ‑maat ja ‑alueet. Ominaisuudet voivat muuttua. Jotkin ominaisuudet, apit ja palvelut eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikilla kielillä. Jotkin ominaisuudet edellyttävät tiettyä laitteistoa ja ohjelmistoa. Jos haluat lisätietoja, katso tietoja ominaisuuksien saatavuudesta.

2. Kortteja ja päivälippuja voi ostaa suoraan Lompakosta. Jos haluat lisätä Lompakossa olevaan Navigo-korttiin Navigo-viikko- tai ‑kuukausikortin, sinun on ostettava kortti Ile-de-France Mobilités ‑apin kautta. Näet liput, joita ei voi ostaa tai käyttää Lompakossa, Ile-de-France Mobilitésin verkkosivustosta.

3. Pikatila ei ole käytettävissä kaikissa linja-autoissa merkityn mukaisesti, ja sinun on todennettava itsesi, jotta voit vahvistaa kyseisten linja-autojen lipun Lompakossa.

4. Jotta voit lisätä Lompakkoon Navigo-kortin, tarvitset iPhone XS:n, SE 2:n tai niitä uudemman, jossa on iOS 17.5 tai sitä uudempi, tai Apple Watch Series 6:n, SE 2:n tai niitä uudemman, jossa on watchOS 10.5 tai sitä uudempi.

5. Lompakon Ventra-matkakortteja ei hyväksytä Pace-palveluliikenteessä tai Metrassa.

6. Jotta voit lisätä Lompakkoon Ventra-matkakortin, sinun on ladattava Ventra-appi iPhone 6s:ään, iPhone 6s Plussaan, iPhone SE:hen (2016) tai niitä uudempaan, jossa on iOS:n uusin versio, tai Apple Watch Series 1:een tai sitä uudempaan, jossa on watchOS:n uusin versio.

7. Ei hyväksytä AirTrain JFK:ssa, Access-A-Ridessa eikä LIRR- ja Metro-North-lippujen maksamiseen paikan päällä.

8. Jotta voit käyttää pikamatkakorttia New Yorkissa, sinun on lisättävä Lompakko-appiin pankki- tai luottokortti ja määritettävä se pikamatkakortiksi iPhone 6s:ssä, iPhone 6s Plussassa, iPhone SE:ssä (2016) tai niitä uudemmassa, jossa on iOS:n uusin versio, tai Apple Watch Series 1:ssä tai sitä uudemmassa, jossa on watchOS:n uusin versio.

9. Jotta voit lisätä Lompakkoon Hop-kortin, sinun on ladattava Hop Fastpass ‑appi iPhone 6s:ään, iPhone 6s Plussaan, iPhone SE:hen (2016) tai niitä uudempaan, jossa on iOS:n uusin versio, tai Apple Watch Series 1:een tai sitä uudempaan, jossa on watchOS:n uusin versio.

10. Jotta Clipperiä voidaan käyttää Apple Payn kanssa SFMTA-kaapeliraitiovaunuissa ja muissa kannettavia kortinlukijoita käyttävissä julkisen liikenteen palveluissa, kaikkien asiakkaiden on todennettava itsensä Face ID:llä tai Touch ID:llä.

11. Lompakkoon lisättyjä SmarTrip-matkakortteja ei hyväksytä MARC-, VRE- eikä MTA-ajoneuvoissa.

12. Jotta voit lisätä Lompakkoon TAP-, Clipper- tai SmarTrip-matkakortin, tarvitset iPhone 8:n tai sitä uudemman, jossa on iOS:n uusin versio, tai Apple Watch Series 3:n tai sitä uudemman, jossa on watchOS:n uusin versio.