Apple Paylla maksaminen julkisessa liikenteessä

Julkisella liikenteellä matkustaminen ei ole ollut koskaan helpompaa tai kätevämpää. Tässä artikkelissa kerrotaan, missä ja miten voit maksaa iPhonella tai Apple Watchilla.

Matkustaminen julkisessa liikenteessä näissä maissa ja näillä alueilla

Voit maksaa seuraavissa paikoissa julkisen liikenteen matkasta iPhonella tai Apple Watchilla, joka on yhteensopiva Apple Payn kanssa:

Kiina

• Peking: Pekingin matkakortit*
  • Guangzhou: UnionPay (CUP) -luottokortit
  • Hangzhou: UnionPay (CUP) -luottokortit ja -pankkikortit
  • Shanghai: Shanghain matkakortit*

Japani

Kaikki julkisen liikenteen muodot, joissa hyväksytään Suica

Venäjä

Iso-Britannia

Yhdysvallat

Matkasta maksaminen

Tässä osiossa kerrotaan, miten voit maksaa matkastasi Apple Paylla, ellet käytä pikamatkakorttia. Lue, miten voit käyttää pikamatkakorttia Apple Paylla Japanissa tai Pekingissä tai Shanghaissa Kiinassa.

iPhone 8 tai aiempi

1. Varmista, että laitteesi on päällä, ennen kuin menet portille. Laitteen ei tarvitse olla verkkoyhteydessä.
  2. Kun lähestyt maksuporttia tai kun nouset bussiin, kaksoispaina laitteesi lukitun näytön Koti-painiketta.
  3. Pidä sormeasi Touch ID:n päällä. Näytössä näkyy ilmoitus Pidä lähellä lukijaa.
  4. Pidä iPhonen yläosaa joukkoliikenteen portin lähimaksupäätteen lähellä. Tämä pitää tehdä minuutin sisällä.

Hetken kuluttua näytössä näkyy teksti Valmis ja valintamerkki.

iPhone X

1. Varmista, että laitteesi on päällä, ennen kuin menet portille. Laitteen ei tarvitse olla verkkoyhteydessä.
  2. Kun lähestyt maksuporttia tai nouset bussiin, kaksoispaina laitteen sivupainiketta.
  3. Suorita varmennus iPhone X:n Face ID:llä vilkaisemalla laitteeseen tai anna pääsykoodi.
  4. Pidä iPhone X:n yläosaa joukkoliikenteen portin lähimaksupäätteen lähellä.

Hetken kuluttua näytössä näkyy teksti Valmis ja valintamerkki.

Apple Watch

1. Kaksoispaina sivupainiketta.
  2. Pidä Apple Watchin näyttöä parin senttimetrin säteellä lähimaksupäätteestä.
  3. Odota, kunnes tunnet kevyen napautuksen. Katso esittely ja tutustu toimintoon.

Lisätietoja

* Kaikkia matkakortteja ei tueta. Pyydä kortinmyöntäjältäsi tietoa matkakorteista, jotka voit lisätä Apple Payhin. Apple Payn pikamatkakortti on tällä hetkellä beetavaiheessa Pekingissä ja Shanghaissa.