Merkki- ja soittoäänien käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit vaihtaa äänen, jonka kuulet, kun saat puhelun, tekstiviestin, sähköpostiviestin tai muun ilmoituksen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Valitse jokin sisäänrakennetuista äänistä tai osta soittoääniä iTunes Storesta.

Soittoäänen vaihtaminen

1. Valitse Asetukset > Äänet ja tuntopalaute.
  2. Napauta Äänet ja värinäkuviot -kohdassa ääntä, jonka haluat vaihtaa.
  3. Napauta soitto- tai merkkiääntä, jotta kuulet sen ja voit asettaa sen uudeksi ääneksi.

Yhteyshenkilön soitto- tai viestiäänen asettaminen

1. Avaa Yhteystiedot-appi ja napauta henkilön nimeä.
  2. Napauta henkilön yhteystietokortin oikeassa yläkulmassa Muokkaa.
  3. Napauta Soittoääni tai Viestiääni ja valitse uusi ääni.

Soittoäänien ostaminen iTunes Storesta

1. Avaa iTunes Store -appi.
  2. Napauta  Lisää.
  3. Napauta Merkkiäänet.
  4. Etsi soittoääni, jonka haluat ostaa, ja napauta sitten hintaa.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto, jos haluat asettaa soittoäänen automaattisesti. Voit myös napauttaa Valmis, jos haluat päättää myöhemmin.
  6. Joudut ehkä antamaan Apple ID:si salasanan, jotta osto onnistuu.

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Apple ID:llä ostettujen soittoäänien lataaminen uudelleen

1. Valitse Asetukset > Äänet ja tuntopalaute.
  2. Napauta Äänet ja värinäkuviot -osiossa mitä tahansa merkkiääntä.
  3. Napauta Lataa kaikki ostetut merkkiäänet. Tämä valinta ei ehkä ole näkyvissä, jos olet jo ladannut kaikki ostamasi merkkiäänet tai jos et ole ostanut yhtään merkkiääntä.

Joitakin aikaisemmin ostettuja merkkiääniä ei ehkä voi ladata uudelleen.

Muokatun soittoäänen käyttäminen

Jos olet luonut jossakin apissa, kuten GarageBandissa, muokatun soittoäänen, voit synkronoida sen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin iTunesin Windows-versiolla tai Macin Finderilla.

1. Liitä iPhone, iPad tai iPod touch tietokoneeseen.
  2. Avaa Windows-tietokoneessa iTunesin Windows-versio. Avaa Macissa Finder.
  3. Vedä ja pudota soittoääni laitteeseen.