Merkki- ja soittoäänien käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Muokkaa muun muassa soittoääntä, viestiääntä ja uusi sähköposti- ääntä.

iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on käytettävissä useita merkkiääniä, mutta voit myös ostaa soittoääniä ja muita merkkiääniä iTunes Storesta. Jos haluat ostaa soittoääniä ja muita merkkiääniä, avaa iTunes Store -appi, napauta Lisää ja napauta sitten Merkkiäänet.

Kaupan käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

iPhone X, jossa näkyy Äänet ja tuntopalaute -asetusnäyttö.

Soittoäänen muuttaminen

1. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Äänet ja tuntopalaute.
  2. Napauta Äänet ja värinäkuviot -osiossa merkkiääntä, jota haluat muuttaa. Voit muuttaa muun muassa soittoääntä, viestiääntä, uusi sähköposti- ääntä ja kalenteriääniä.
  3. Napauta soitto- tai merkkiääntä, niin se toistetaan, ja voit asettaa sen uudeksi merkkiääneksi.

Voit asettaa myös soitto- tai viestiäänen haluamallesi yhteyshenkilölle: etsi Yhteystiedot-apissa haluamasi yhteyshenkilö, napauta sitä ja napauta sitten oikeassa yläkulmassa Muokkaa. Napauta Soittoääni tai Viestiääni ja valitse uusi merkkiääni.

Aikaisemmin ostettujen merkkiäänien lataaminen uudelleen

iOS 11:ssä tai uudemmassa voit ladata Apple ID:lläsi aikaisemmin ostamasi merkkiäänet uudelleen.

Valitse Asetukset > Äänet ja tuntopalaute ja napauta mitä tahansa merkkiääntä. Napauttamalla sivun ylälaidassa Lataa kaikki ostetut merkkiäänet voit tarkistaa aikaisemmin ostetut merkkiäänet, joita ei sillä hetkellä ole ladattu laitteeseen. Tätä vaihtoehtoa ei ehkä näy, jos olet jo ladannut aikaisemmin ostetut merkkiäänet uudelleen tai et ole ostanut merkkiääniä.

Joitakin aikaisemmin ostettuja merkkiääniä ei ehkä voi ladata uudelleen.

Muokattujen soittoäänien siirtäminen iTunesista iOS-laitteeseen

Jos sinulla on Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa muokattu soitto- tai merkkiääni, jonka haluat siirtää iOS-laitteeseen, voit lisätä sen iTunesin avulla manuaalisesti laitteeseen.

1. Liitä laite tietokoneeseen.
  2. Avaa iTunes. Varmista, että käytössäsi on iTunesin uusin versio.
  3. Etsi tietokoneesta soitto- tai merkkiääni, jonka haluat lisätä laitteeseen. Jos soitto- tai merkkiääni näkyi aikaisemmin iTunes-kirjastossasi, löydät sen iTunes Media -kansiosi Merkkiäänet- tai Soittoäänet-kansiosta. Jos loit soittoäänen Macilla GarageBandissa ja jaoit sen sitten iTunesissa, se saattaa olla jossakin tuontikansiossa.
  4. Valitse merkkiääni, jonka haluat lisätä laitteeseen, ja kopioi se. (Voit käyttää näppäinoikotietä.)
  5. Palaa iTunesiin ja siirry Musiikin Kirjasto-välilehteen.
  6. Klikkaa laitetta vasemmassa sivupalkissa ja klikkaa sitten Merkkiäänet.
  7. Sijoita merkkiääni. (Voit käyttää näppäinoikotietä.)
    iTunes-ikkuna, jossa näkyy Johnin iPhonen Merkkiäänet-osio.

Voit myös vetää ja pudottaa merkkiäänitiedoston iTunesin vasemmassa sivupalkissa olevan iOS-laitteen nimen päälle.

iOS-laitteeseen manuaalisesti lisättyjen muokattujen merkkiäänien poistaminen iTunesin avulla

Jos olet lisännyt muokattuja merkkiääniä manuaalisesti iOS-laitteeseen, voit poistaa ne laitteesta iTunesin avulla.

1. Liitä laite tietokoneeseen.
  2. Avaa iTunes. Varmista, että käytössäsi on iTunesin uusin versio.
  3. Klikkaa laitetta vasemmassa sivupalkissa ja klikkaa sitten Merkkiäänet.
  4. Ctrl-klikkaa tai klikkaa hiiren oikealla painikkeella merkkiääntä, jonka haluat poistaa, ja poista sitten merkkiääni klikkaamalla.iTunes-ikkuna, jossa näkyy Johnin iPhonen Merkkiäänet-osio. Valittuna on ”Have It All”, ja edustalla on valikko, jossa näkyy korostettuna ”Poista kirjastosta”.

Jos et näe merkkiäänen poistovaihtoehtoa, sinun on ehkä laitettava ”Hallitse musiikkia ja videoita käsin” -asetus pois päältä.

1. Klikkaa iTunesin vasemmassa yläkulmassa Laite-kuvake.
  2. Vieritä alas Valinnat-osioon ja poista ”Hallitse musiikkia ja videoita käsin” -asetuksen vieressä olevan valintaneliön valinta. Klikkaa sitten Valmis.

Saatat nähdä viestin, jonka mukaan laite on synkronoitu toisen kirjaston kanssa. Tämä tarkoittaa, että olet aiemmin käyttänyt eri tietokonetta laitteesi synkronointiin, eikä iTunes voi synkronoida, ellei se ensin tyhjennä ja korvaa laitteessasi olevaa iTunes-sisältöä.