Eri Apple ID:n käyttäminen ostojen jakamiseen Perhejako-toiminnolla

Haluatko käyttää jotakin toista Apple ID:tä kuin Perhejaon määrityksen yhteydessä vahvistamaasi tunnusta? Ei hätää. Noudata seuraavia ohjeita.

Ostojen jakamisella vahvistat Apple ID:n, jota haluat käyttää iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostostesi jakamiseen perheesi kanssa. Perheenjäsenet voivat sitten käyttää kaikkia vahvistamallasi tilillä tehtyjä ostoja. Jos haluat käyttää jotakin toista Apple ID:tä kuin rekisteröimisen yhteydessä valitsemaasi tunnusta, sen voi vaihtaa helposti iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin Perhejako-asetuksista.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta nimeäsi Perheenjäsenet-luettelossa.
  3. Napauta Apple ID:täsi.
    iPhone, jossa näkyy perheen ostot ja musiikki
  4. Anna Apple ID ja salasana, jota haluat käyttää.
  5. Napauta Vahvista tili.

Mac

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Valitse Hallitse perhettä, ja valitse sitten nimesi Perheenjäsenet-luettelosta.
  3. Valitse Perheen ostot -kohdasta Vaihda tili.
  4. Anna Apple ID ja salasana, jota haluat käyttää.
  5. Napauta Seuraava ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Perheenjäsenet-luettelo iCloudissa Macilla

Kun olet vaihtanut Apple ID:n, jakamiseen käytetään uutta tiliä edellisen sijaan. Perheenjäsenet eivät voi käyttää eivätkä ladata ostoja edelliseltä tililtäsi. He eivät voi myöskään käyttää mitään aiemmin kyseiseltä tililtä ladattua DRM-suojattua musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia, kirjoja, ohjelmia tai ohjelman sisäisiä ostoja. Ja jos olet ostanut Apple Music -perhejäsenyyden aiemmin käyttämälläsi tilillä, perheesi ei enää voi käyttää kyseistä tilausta.

Perhejako-ryhmälle jakamiseen käytettävän Apple ID:n voi vaihtaa 90 päivän välein.