Apple Watchin harjoittelutyypit

Tässä artikkelissa kerrotaan harjoituksista, joiden avulla voit seurata kuntoiluasi Apple Watchin Harjoittelu-apissa.

Kävely

Valitse Sisäkävely, jos kävelet juoksumatolla tai muuten sisätiloissa, kuten sisäradalla tai ostoskeskuksessa. Jos haluat parantaa sisäkävelyn vauhdin ja matkan mittaustulosten tarkkuutta, kalibroi Apple Watch ensin kävelemällä ulkona vähintään 20 minuuttia käyttämällä Harjoittelu-appia. Jos käytössäsi on Apple Watch Series 1 tai aiempi, tarvitset myös iPhonen mukaasi kalibrointia varten.

Valitse Ulkokävely, jos kävelet ulkona esimerkiksi radalla tai puistossa. Apple Watchin mallista riippuen sinun pitää ehkä ottaa iPhone mukaasi tiettyjen toimintojen mittaamiseen:

• Vauhti ja matka: Apple Watch Series 2:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu GPS näitä mittareita varten. Sen avulla saat myös kartan kävelystäsi iPhonen harjoituksen yhteenvedossa. Jos sinulla on Apple Watch Series 1 tai aiempi, ota iPhone mukaasi GPS:n käyttöä varten. Jos et halua ottaa iPhonea mukaasi Apple Watch Series 1:n tai aiemman kanssa, voit silti seurata harjoituksesi vauhtia ja matkaa. Jos haluat parantaa näiden mittaustulosten tarkkuutta, ota iPhone ensin mukaan ja kalibroi Apple Watch kävelemällä ulkona vähintään 20 minuuttia käyttämällä Harjoittelu-appia.
  • Korkeusero: Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu korkeusmittari korkeuserojen seuraamista varten. Jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai aiempi, ota iPhone mukaasi korkeuserojen seuraamista varten.

Lue, miten voit kalibroida Apple Watchisi.

Juoksu

Valitse Sisäjuoksu, jos juokset juoksumatolla tai muuten sisätiloissa. Jos haluat parantaa sisäjuoksun vauhdin ja matkan mittaustulosten tarkkuutta, kalibroi Apple Watch ensin juoksemalla ulkona vähintään 20 minuuttia käyttämällä Harjoittelu-appia. Jos käytössäsi on Apple Watch Series 1 tai aiempi, tarvitset myös iPhonen mukaasi kalibrointia varten.

Valitse Ulkojuoksu, jos juokset ulkona esimerkiksi radalla, polulla tai tiellä. Apple Watchin mallista riippuen sinun pitää ehkä ottaa iPhone mukaasi tiettyjen toimintojen mittaamiseen:

• Vauhti ja matka: Apple Watch Series 2:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu GPS näitä mittareita varten. Sen avulla saat myös kartan ulkojuoksustasi iPhonen harjoituksen yhteenvedossa. Jos sinulla on Apple Watch Series 1 tai aiempi, ota iPhone mukaasi GPS:n käyttöä varten. Jos et halua ottaa iPhonea mukaasi Apple Watch Series 1:n tai aiemman kanssa, voit silti seurata harjoituksesi vauhtia ja matkaa. Jos haluat parantaa näiden mittaustulosten tarkkuutta, ota iPhone ensin mukaan ja kalibroi Apple Watch juoksemalla ulkona vähintään 20 minuuttia käyttämällä Harjoittelu-appia.
  • Korkeusero: Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu korkeusmittari korkeuserojen seuraamista varten. Jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai aiempi, ota iPhone mukaasi korkeuserojen seuraamista varten.

Voit valita, miten valmistaudut esimerkiksi maratonin kaltaiseen pitkän matkan juoksuun Apple Watchilla, jotta kellosi kestää yhtä pitkään kuin sinäkin. Tarkista vaihtoehtosi alta:

• Ota virransäästötila käyttöön. Virransäästötila poistaa sykemittarin ja mobiilidatan käytöstä kävely- ja juoksuharjoitteluiden ajaksi. Kun sykemittari on poissa käytöstä, kalorien palamisen seuranta ei ehkä ole yhtä tarkkaa kuin normaalisti. Voit halutessasi käyttää pidemmissä harjoitteluissa Bluetooth-sykevyötä sisäisen sykemittarin sijaan. Lue, miten virransäästötila otetaan käyttöön
  • Synkronoi musiikkia ja podcasteja suoraan Apple Watchiin etukäteen, niin voit nauttia sisällöstäsi jopa silloin, kun iPhonesi ei ole kantaman sisällä. Lue, miten voit synkronoida sisältöä Apple Watchiin.
  • Ota iPhone mukaasi. Jos otat iPhonesi mukaan, kellosi voi hyödyntää Bluetoothia akkua paljon kuluttaviin toimintoihin, kuten esimerkiksi yhteyksiin, musiikin tai podcastien suoratoistamiseen ja Sirin käyttämiseen. Lue lisätietoja akun suorituskyvystä

Pyöräily

Valitse Sisäpyöräily, jos olet esimerkiksi spinning-tunnilla tai poljet kuntopyörää. Valitse Ulkopyöräily, jos pyöräilet ulkoilmassa.

Apple Watchin mallista riippuen sinun pitää ehkä ottaa iPhone mukaasi tiettyjen toimintojen mittaamiseen:

• Nopeus ja matka: Apple Watch Series 2:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu GPS näitä mittareita varten. Sen avulla saat myös kartan ulkopyöräilystäsi iPhonen harjoituksen yhteenvedossa. Jos sinulla on Apple Watch Series 1 tai aiempi, ota iPhone mukaan nopeuden ja matkan seuraamista varten.
  • Korkeusero: Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu korkeusmittari korkeuserojen seuraamista varten. Jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai aiempi, ota iPhone mukaasi korkeuserojen seuraamista varten.

Crosstrainer

Valitse Crosstrainer, kun käytät sellaista tai suoritat vastaavaa harjoitusta.

Soutulaite

Valitse Soutulaite, kun käytät sellaista tai suoritat vastaavaa harjoitusta.

Stepperi

Valitse Stepperi, kun käytät sellaista.

HIIT-intervalliharjoittelu

Valitse HIIT, kun teet kovatahtisia harjoituksia, joita seuraavat lyhyemmät lepo- tai palautumisajat. Voit esimerkiksi hypätä narua 45 sekuntia, levätä 30 sekuntia ja sitten toistaa saman.

Jotkin HIIT-harjoitusten epäsäännölliset liikkeet saattavat estää sykkeen mittaamisen. Jos syke ei ole saatavilla, kalorit mitataan silti sisäisellä kiihtyvyysanturilla. Jos et saa säännöllistä sykelukemaa HIIT-harjoitusten aikana, voit yhdistää Apple Watchin Bluetooth-sykevyöhön.

Patikointi

Valitse Patikointi, niin voit seurata vauhtia, matkaa, korkeuserojen vaihtelua ja poltettuja kaloreita. Näet harjoituksen aikana reaaliaikaisesti, miten korkealle olet kiivennyt. Harjoituksen lopuksi näet noustun kokonaiskorkeuden.

Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu korkeusmittari korkeuseron mittaamista ja näyttämistä varten, joten sinun ei tarvitse ottaa iPhonea mukaasi harjoituksen ajaksi. Jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai aiempi, ota iPhone mukaasi korkeuserojen seuraamista varten.

Jooga

Valitse Jooga kaikkien joogalajien, kuten palauttavan tai vinyasa flow'n, seuraamista varten.

Uinti

Apple Watch Series 2:ssa ja uudemmissa voit valita Allasuinti- tai Avovesiuinti-vaihtoehdon. Kun harjoitus alkaa, näyttö lukittuu automaattisesti tahattomien, vesiroiskeiden aiheuttamien napautusten välttämiseksi. Lue, miten voit uida Apple Watchin kanssa ja tarkastella kuntoiluhistoriaa, mukaan lukien automaattiset setit ja väliajat.

Apple Watchin harjoitusten mittaamistapa:

• Allasuinti: Varmista, että asetat harjoituksen alussa altaan pituuden tarkasti, jotta Apple Watch osaa laskea kierrokset ja matkat oikein. Allasuinnin aikana ei käytetä GPS:ää, ja vesi saattaa estää sykkeen mittaamisen, mutta kalorit, allasvälit ja matka mitataan sisäisellä kiihtyvyysanturilla.
  • Avovesiuinti: GPS mittaa uitua matkaa vain vapaauinnin aikana. Vesi saattaa estää sykkeen mittaamisen, mutta kalorit mitataan sisäisellä kiihtyvyysanturilla.

Apple Watchin Cellular-mallien mobiiliverkon kattavuus saattaa heikentyä allasuinnin ja avovesiuinnin aikana.

Pyörätuoli

Jos käytät pyörätuolia käsin, valittavanasi on Pyörätuolikelaus ulkona kävelyvauhtia tai Pyörätuolikelaus ulkona juoksuvauhtia. Valitse vaihtoehto, joka parhaiten kuvaa harjoitustasi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse ylläpitää tasaista tahtia, ja voit vaihdella nopeuksia kummassakin valinnassa. Voit seurata harjoituksiasi Aktiivisuus-apissa paremmin valitsemalla jommankumman näistä kahdesta vaihtoehdosta sen mukaan, kumpi parhaiten kuvaa kulloistakin liikuntakertaasi.

Apple Watchin aktiivisuuden mittaamistapa:

• Apple Watch Series 2 tai uudemmat optimoivat ulkona kävely- ja juoksuvauhdilla kelattavien pyörätuoliharjoittelujen seurannan. Tässä kellossa on myös sisäänrakennettu GPS, joten iPhonea ei tarvitse pitää mukana.
  • Apple Watch Series 1 tai aiemmat optimoivat ulkona kävely- ja juoksuvauhdilla kelattavien pyörätuoliharjoittelujen seurannan. Ota iPhone mukaan tahdin ja kelatun matkan seuraamista varten.
  • Molemmat pyörätuoliharjoitukset mittaavat aikaa, tahtia, matkaa, kaloreita ja sykettä. Valitse Muu-harjoitustyyppi mitataksesi aikaa, kaloreita ja sykettä käsipyöräilyn sekä pyörätuolikoripallon tyyppisissä harjoituksissa.
  • Molemmat pyörätuoliharjoitukset mittaavat työntöjen määrää Aktiivisuus-apissa.

Jos et näe näitä harjoitusvaihtoehtoja, sinun pitää ehkä päivittää tietosi:

1. Avaa Watch -appi iPhonessasi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Terveys.
  3. Napauta Muokkaa, sitten Pyörätuoli ja valitse Kyllä.
  4. Napauta Valmis.

Muu

Valitse Muu, jos et löydä oikeaa harjoitustyyppiä. Muu-valintaa käytettäessä ansaitset tällaisesta harjoittelusta reipasta kävelyä vastaavan kalori- tai kilojoulemäärän, kun anturilukemia ei saada.

Muu-harjoituksen päätteeksi voit valita harjoitukselle nimen luettelosta. Tämän avulla voit luokitella erilaisia harjoittelutyyppejä, kuten tanssiminen, voimaharjoittelu tai crosstraining.

1. Aloita harjoitus ja valitse Muu.
  2. Kun olet valmis, pyyhkäise oikealle ja napauta Lopeta.
  3. Napauta Nimeä harjoitus.
  4. Napauta harjoittelun tyyppiä ja sitten Tallenna.