Tietoa harjoitustyypeistä

Apple Watchin Harjoittelu-apissa on useita harjoitustyyppejä, joita voit käyttää kuntoilusi seuraamiseen.

Kävely

Valitse Sisäkävely, jos kävelet juoksumatolla. Valitse Ulkokävely, jos kävelet ulkona radalla tai puistossa.

Apple Watchin mallista riippuen sinun pitää ehkä ottaa iPhone mukaasi:

• Apple Watch Series 2 tai uudemmat: Tarkkuuden parantamiseksi kävele vähintään 20 minuuttia ulkona, kun käytät Harjoittelu-appia.
  • Apple Watch Series 1 tai aiemmat: Tarkkuuden parantamiseksi ota iPhone mukaan ja kävele vähintään 20 minuuttia ulkona, kun käytät Harjoittelu-appia.

Lue, miten voit kalibroida Apple Watchisi.

Juoksu

Valitse Sisäjuoksu, jos juokset juoksumatolla. Valitse Ulkojuoksu, jos juokset ulkona radalla tai polulla.

Apple Watchin mallista riippuen sinun pitää ehkä ottaa iPhone mukaasi:

• Apple Watch Series 2 tai uudemmat: Tarkkuuden parantamiseksi juokse vähintään 20 minuuttia ulkona, kun käytät Harjoittelu-appia.
  • Apple Watch Series 1 tai aiemmat: Tarkkuuden parantamiseksi ota iPhone mukaan ja juokse vähintään 20 minuuttia ulkona, kun käytät Harjoittelu-appia.

Lue, miten voit kalibroida Apple Watchisi.

Pyöräilyharjoitukset

Valitse Sisäpyöräily, jos olet esimerkiksi spinning-tunnilla tai poljet kuntopyörää. Valitse Ulkopyöräily, jos pyöräilet ulkoilmassa.

Apple Watchin mallista riippuen sinun pitää ehkä ottaa iPhone mukaasi:

• Apple Watch Series 2 tai uudemmat: Kellossa on sisäänrakennettu GPS nopeuden ja matkan laskemista ja näyttöä varten, joten laiteparina olevaa iPhonea ei tarvitse pitää mukana, kun harjoittelet.
  • Apple Watch Series 1 tai aiemmat: Ota iPhone mukaan nopeuden ja matkan seuraamista varten.

Crosstrainer

Valitse Crosstrainer, kun käytät sellaista tai suoritat vastaavaa harjoitusta.

Soutulaite

Valitse Soutulaite, kun käytät sellaista tai suoritat vastaavaa harjoitusta.

Stepperi

Valitse Stepperi, kun käytät sellaista.

HIIT-intervalliharjoittelu

Valitse HIIT, kun teet kovatahtisia harjoituksia, joita seuraavat lyhyemmät lepo- tai palautumisajat. Voit esimerkiksi hypätä narua 45 sekuntia, levätä 30 sekuntia ja sitten toistaa saman.

Jotkin HIIT-harjoitusten epäsäännölliset liikkeet saattavat estää sykkeen mittaamisen. Jos syke ei ole saatavilla, kalorit mitataan silti sisäisellä kiihtyvyysanturilla. Jos et saa säännöllistä sykelukemaa HIIT-harjoitusten aikana, voit yhdistää Apple Watchin Bluetooth-sykevyöhön.

Uintiharjoitukset

Apple Watch Series 2:ssa tai uudemmissa1 voi valita Allasuinnin tai Avovesiuinnin. Kun harjoitus alkaa, näyttö lukittuu automaattisesti tahattomien, vesiroiskeiden aiheuttamien napautusten välttämiseksi.

Harjoituksen päättäminen ja näytön lukituksen avaaminen:

1. Keskeytä harjoitus painamalla Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti.
  2. Kuivaa näyttö. Jos näyttö on märkä, vesi voi aiheuttaa tahattomia napautuksia.
  3. Avaa näytön lukitus pyörittämällä Digital Crownia ja poista mahdollinen vesi Apple Watchista. Apple Watch antaa äänimerkin, jolloin saatat tuntea vettä ranteellasi.
  4. Pyyhkäise oikealle ja napauta Lopeta.

Apple Watchin harjoitusten mittaamistapa:

• Allasuinti: Varmista, että asetat harjoituksen alussa altaan pituuden tarkasti, jotta Apple Watch osaa laskea kierrokset ja matkat oikein. Allasuinnin aikana ei käytetä GPS:ää, ja vesi saattaa estää sykkeen mittaamisen, mutta kalorit, allasvälit ja matka mitataan sisäisellä kiihtyvyysanturilla.
  • Avovesiuinti: GPS mittaa uitua matkaa vain vapaauinnin aikana. Vesi saattaa estää sykkeen mittaamisen, mutta kalorit mitataan sisäisellä kiihtyvyysanturilla.

Apple Watch Series 3:n (GPS + Cellular) verkon kattavuus saattaa heikentyä allasuinnin ja avovesiuinnin aikana.

Pyörätuoliharjoitukset

Jos käytät pyörätuolia käsin, valittavanasi on Pyörätuolikelaus ulkona kävelyvauhtia tai Pyörätuolikelaus ulkona juoksuvauhtia. Valitse vaihtoehto, joka parhaiten kuvaa harjoitustasi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse ylläpitää tasaista tahtia, ja voit vaihdella nopeuksia kummassakin valinnassa. Voit seurata harjoituksiasi Aktiivisuus-apissa paremmin valitsemalla jommankumman näistä kahdesta vaihtoehdosta sen mukaan, kumpi parhaiten kuvaa kulloistakin liikuntakertaasi.

Apple Watchin aktiivisuuden mittaamistapa:

• Apple Watch Series 2 tai uudemmat optimoivat ulkona kävely- ja juoksuvauhdilla kelattavien pyörätuoliharjoittelujen seurannan. Tässä kellossa on myös sisäänrakennettu GPS, joten iPhonea ei tarvitse pitää mukana.
  • Apple Watch Series 1 tai aiemmat optimoivat ulkona kävely- ja juoksuvauhdilla kelattavien pyörätuoliharjoittelujen seurannan. Ota iPhone mukaan tahdin ja kelatun matkan seuraamista varten.
  • Molemmat pyörätuoliharjoitukset mittaavat aikaa, tahtia, matkaa, kaloreita ja sykettä. Valitse Muu-harjoitustyyppi mitataksesi aikaa, kaloreita ja sykettä käsipyöräilyn sekä pyörätuolikoripallon tyyppisissä harjoituksissa.
  • Molemmat pyörätuoliharjoitukset mittaavat työntöjen määrää Aktiivisuus-apissa.

Jos et näe näitä harjoitusvaihtoehtoja, sinun pitää ehkä päivittää tietosi:

1. Avaa Watch -appi iPhonessasi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Terveys.
  3. Napauta Muokkaa, sitten Pyörätuoli ja valitse Kyllä.
  4. Napauta Valmis.

Muu

Valitse Muu, jos et löydä oikeaa harjoitustyyppiä. Muu-valintaa käytettäessä ansaitset tällaisesta harjoittelusta reipasta kävelyä vastaavan kalori- tai kilojoulemäärän, kun anturilukemia ei saada.

Muu-harjoituksen lopuksi voit nimetä harjoituksen. Tämä auttaa luokittelemaan erilaisia liikuntamuotoja, kuten tanssi.