Tietoa harjoitustyypeistä

Tässä artikkelissa kerrotaan harjoituksista, joiden avulla voit seurata kuntoiluasi Apple Watchin Harjoittelu-apissa.

Kävely

Valitse Sisäkävely, jos kävelet juoksumatolla tai muuten sisätiloissa, kuten sisäradalla tai ostoskeskuksessa. Voit parantaa sisäkävelyn nopeuden ja matkan tarkkuutta kävelemällä ensin vähintään 20 minuuttia ulkona Harjoittelu-apin avulla Apple Watchin kalibrointia varten. Jos käytössäsi on Apple Watch Series 1 tai aiempi, tarvitset myös iPhonen mukaasi kalibrointia varten.

Valitse Ulkokävely, jos kävelet ulkona radalla tai puistossa. Apple Watchin mallista riippuen sinun pitää ehkä ottaa iPhone mukaasi tiettyjen mittarien toimintaa varten:

• Nopeus ja matka: Apple Watch Series 2:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu GPS näitä mittareita varten. Sen avulla saat myös kartan kävelystäsi iPhonen harjoituksen yhteenvedossa. Jos sinulla on Apple Watch Series 1 tai aiempi, ota iPhone mukaasi GPS:n käyttöä varten. Jos et halua ottaa iPhonea mukaasi Apple Watch Series 1:n tai aiemman kanssa, voit silti seurata harjoituksesi nopeutta ja matkaa. Voit parantaa näiden mittareiden tarkkuutta ottamalla iPhonen ensimmäisellä kerralla mukaasi ja kävelemällä ulkona vähintään 20 minuuttia Harjoittelu-apin ja Apple Watchin kalibrointia varten.
  • Korkeus: Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu korkeusmittari tämän seuraamista varten. Jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai aiempi, ota iPhone mukaasi korkeusvaihteluiden seuraamista varten.

Lue, miten voit kalibroida Apple Watchisi.

Juoksu

Valitse Sisäjuoksu, jos juokset juoksumatolla tai muuten sisätiloissa. Voit parantaa sisäjuoksun nopeuden ja matkan tarkkuutta kävelemällä ensin vähintään 20 minuuttia ulkona Harjoittelu-apin avulla Apple Watchin kalibrointia varten. Jos käytössäsi on Apple Watch Series 1 tai aiempi, tarvitset myös iPhonen mukaasi kalibrointia varten.

Valitse Ulkojuoksu, jos juokset ulkona radalla, polulla tai tiellä. Apple Watchin mallista riippuen sinun pitää ehkä ottaa iPhone mukaasi tiettyjen mittarien toimintaa varten:

• Nopeus ja matka: Apple Watch Series 2:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu GPS näitä mittareita varten. Sen avulla saat myös kartan ulkojuoksustasi iPhonen harjoituksen yhteenvedossa. Jos sinulla on Apple Watch Series 1 tai aiempi, ota iPhone mukaasi GPS:n käyttöä varten. Jos et halua ottaa iPhonea mukaasi Apple Watch Series 1:n tai aiemman kanssa, voit silti seurata harjoituksesi nopeutta ja matkaa. Voit parantaa näiden mittareiden tarkkuutta ottamalla iPhonen ensimmäisellä kerralla mukaasi ja kävelemällä ulkona vähintään 20 minuuttia Harjoittelu-apin ja Apple Watchin kalibrointia varten.
  • Korkeus: Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu korkeusmittari tämän seuraamista varten. Jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai aiempi, ota iPhone mukaasi korkeusvaihteluiden seuraamista varten.

Lue, miten voit kalibroida Apple Watchisi.

Pyöräily

Valitse Sisäpyöräily, jos olet esimerkiksi spinning-tunnilla tai poljet kuntopyörää. Valitse Ulkopyöräily, jos pyöräilet ulkoilmassa.

Apple Watchin mallista riippuen sinun pitää ehkä ottaa iPhone mukaasi tiettyjen mittarien toimintaa varten:

• Nopeus ja matka: Apple Watch Series 2:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu GPS näitä mittareita varten. Sen avulla saat myös kartan ulkopyöräilystäsi iPhonen harjoituksen yhteenvedossa. Jos sinulla on Apple Watch Series 1 tai aiempi, ota iPhone mukaan nopeuden ja matkan seuraamista varten.
  • Korkeus: Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu korkeusmittari tämän seuraamista varten. Jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai aiempi, ota iPhone mukaasi korkeusvaihteluiden seuraamista varten.

Crosstrainer

Valitse Crosstrainer, kun käytät sellaista tai suoritat vastaavaa harjoitusta.

Soutulaite

Valitse Soutulaite, kun käytät sellaista tai suoritat vastaavaa harjoitusta.

Stepperi

Valitse Stepperi, kun käytät sellaista.

HIIT-intervalliharjoittelu

Valitse HIIT, kun teet kovatahtisia harjoituksia, joita seuraavat lyhyemmät lepo- tai palautumisajat. Voit esimerkiksi hypätä narua 45 sekuntia, levätä 30 sekuntia ja sitten toistaa saman.

Jotkin HIIT-harjoitusten epäsäännölliset liikkeet saattavat estää sykkeen mittaamisen. Jos syke ei ole saatavilla, kalorit mitataan silti sisäisellä kiihtyvyysanturilla. Jos et saa säännöllistä sykelukemaa HIIT-harjoitusten aikana, voit yhdistää Apple Watchin Bluetooth-sykevyöhön.

Patikointi

Valitsemalla Patikoinnin voit seurata nopeutta, matkaa, korkeusvaihtelua ja kulutettuja kaloreita. Näet reaaliaikaisesti harjoituksen aikana, miten korkealle olet kiivennyt, ja noustun kokonaiskorkeuden harjoituksen lopuksi.

Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu korkeusmittari nousun laskemista ja näyttämistä varten, joten sinun ei tarvitse ottaa iPhonea mukaasi harjoituksen ajaksi. Jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai aiempi, ota iPhone mukaasi korkeusvaihteluiden seuraamista varten.

Jooga

Valitse Jooga kaikkien joogalajien, kuten palauttavan tai vinyasa flow'n, seuraamista varten.

Uinti

Apple Watch Series 2:ssa tai uudemmissa voi valita Allasuinnin tai Avovesiuinnin. Kun harjoitus alkaa, näyttö lukittuu automaattisesti tahattomien, vesiroiskeiden aiheuttamien napautusten välttämiseksi.

Harjoituksen päättäminen ja näytön lukituksen avaaminen:

1. Keskeytä harjoitus painamalla Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti.
  2. Kuivaa näyttö. Jos näyttö on märkä, vesi voi aiheuttaa tahattomia napautuksia.
  3. Avaa näytön lukitus pyörittämällä Digital Crownia ja poista mahdollinen vesi Apple Watchista. Apple Watch antaa äänimerkin, jolloin saatat tuntea vettä ranteellasi.
  4. Pyyhkäise oikealle ja napauta Lopeta.

Apple Watchin harjoitusten mittaamistapa:

• Allasuinti: Varmista, että asetat harjoituksen alussa altaan pituuden tarkasti, jotta Apple Watch osaa laskea kierrokset ja matkat oikein. Allasuinnin aikana ei käytetä GPS:ää, ja vesi saattaa estää sykkeen mittaamisen, mutta kalorit, allasvälit ja matka mitataan sisäisellä kiihtyvyysanturilla.
  • Avovesiuinti: GPS mittaa uitua matkaa vain vapaauinnin aikana. Vesi saattaa estää sykkeen mittaamisen, mutta kalorit mitataan sisäisellä kiihtyvyysanturilla.

Apple Watchin Cellular-mallien mobiiliverkon kattavuus saattaa heikentyä allasuinnin ja avovesiuinnin aikana.

Pyörätuoli

Jos käytät pyörätuolia käsin, valittavanasi on Pyörätuolikelaus ulkona kävelyvauhtia tai Pyörätuolikelaus ulkona juoksuvauhtia. Valitse vaihtoehto, joka parhaiten kuvaa harjoitustasi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse ylläpitää tasaista tahtia, ja voit vaihdella nopeuksia kummassakin valinnassa. Voit seurata harjoituksiasi Aktiivisuus-apissa paremmin valitsemalla jommankumman näistä kahdesta vaihtoehdosta sen mukaan, kumpi parhaiten kuvaa kulloistakin liikuntakertaasi.

Apple Watchin aktiivisuuden mittaamistapa:

• Apple Watch Series 2 tai uudemmat optimoivat ulkona kävely- ja juoksuvauhdilla kelattavien pyörätuoliharjoittelujen seurannan. Tässä kellossa on myös sisäänrakennettu GPS, joten iPhonea ei tarvitse pitää mukana.
  • Apple Watch Series 1 tai aiemmat optimoivat ulkona kävely- ja juoksuvauhdilla kelattavien pyörätuoliharjoittelujen seurannan. Ota iPhone mukaan tahdin ja kelatun matkan seuraamista varten.
  • Molemmat pyörätuoliharjoitukset mittaavat aikaa, tahtia, matkaa, kaloreita ja sykettä. Valitse Muu-harjoitustyyppi mitataksesi aikaa, kaloreita ja sykettä käsipyöräilyn sekä pyörätuolikoripallon tyyppisissä harjoituksissa.
  • Molemmat pyörätuoliharjoitukset mittaavat työntöjen määrää Aktiivisuus-apissa.

Jos et näe näitä harjoitusvaihtoehtoja, sinun pitää ehkä päivittää tietosi:

1. Avaa Watch -appi iPhonessasi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Terveys.
  3. Napauta Muokkaa, sitten Pyörätuoli ja valitse Kyllä.
  4. Napauta Valmis.

Muu

Valitse Muu, jos et löydä oikeaa harjoitustyyppiä. Muu-valintaa käytettäessä ansaitset tällaisesta harjoittelusta reipasta kävelyä vastaavan kalori- tai kilojoulemäärän, kun anturilukemia ei saada.

Muu-harjoituksen päätteeksi voit valita harjoitukselle nimen luettelosta. Tämän avulla voit luokitella erilaisia aktiivisuustyyppejä, kuten tanssiminen, voimaharjoittelu tai crosstraining.

1. Aloita harjoitus ja valitse Muu.
  2. Kun olet valmis, pyyhkäise oikealle ja napauta Lopeta.
  3. Napauta Nimeä harjoitus.
  4. Napauta harjoituksen tyyppiä ja sitten Tallenna.