Apple Podcasts ja tietosuoja

Apple Podcasteissa ostamasi podcast-tilaukset yhdistetään Apple ID:hesi. Laitteesi luottamusluvulla ehkäistään petoksia. Tietoja podcastien kuuntelustasi ja vuorovaikutuksesta kerätään palvelun parantamiseksi ja räätälöimiseksi. Tietoja ei yhdistetä Apple ID:hesi.

Apple Podcasts on suunniteltu niin, että tietosi ovat turvassa. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

Privacy Icon

• Apple Podcasteissa ostamasi podcast-tilaukset yhdistetään Apple ID:hesi.
  • Podcastien kuuntelutietosi linkitetään satunnaiseen laitetunnistimeen, jota ei ole tallennettu Apple ID:llesi.
  • Podcastien kuuntelutietosi kerätään koosteena podcastien kuuntelutoiminnan ymmärtämiseksi. Ne myös lähetetään podcastien tarjoajille.
  • Apple kerää myös tietoja Apple Podcasts -käytöstäsi, esimerkiksi napautukset.
  • Petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on suunniteltu siten, että Apple ei voi selvittää laitteen todellisia arvoja. Tuloksia säilytetään määrätty aika Applen palvelimilla.

Tietojesi yksityisyyden suojaaminen ja turvallisuus ovat Applelle ensisijaisia. Apple pyrkii keräämään vain tietoja, joita tarvitaan käyttökokemuksesi parantamiseen, ja kun tietoja kerätään, Applelle on tärkeää, että tiedät, mitä ja miksi kerätään, jotta voit tehdä tietoon perustuvia valintoja. Apple Podcasts, kuten kaikki Applen tuotteet ja palvelut, on suunniteltu näiden periaatteiden mukaisesti.

Apple Podcasts -palvelun toteuttaminen ja parantaminen

Apple kerää podcastien toisto- ja vuorovaikutustietoja palvelun tarjoamiseen ja parantamiseen sekä ymmärtääkseen ja voidakseen tarjota koostettuja raportteja podcastien kuuntelijamääristä. Näihin tietoihin sisältyy tiedot kuuntelemistasi podcasteista, kuten kuinka pitkään kuuntelit podcastia, milloin kuuntelit sitä ja milloin striimaat, lataat tai seuraat. Palvelun parantamiseksi ja räätälöimiseksi kerätään tietoja vuorovaikutuksestasi Apple Podcasts ‑palvelun kanssa, esimerkiksi napauttamasi linkit. Apple Podcasts on suunniteltu niin, että näitä tietoja ei linkitetä muihin Apple-palveluihin. Nämä tiedot liitetään satunnaiseen yksilölliseen tunnisteeseen, joka on Apple Podcasts -kohtainen ja jota ei tallenneta Apple ID:llesi. Apple käyttää iCloudia tunnisteen synkronoimiseen kaikissa laitteissasi, joilla on kirjauduttu iCloudiin. Voit nollata Applelle lähetettäviin toistotietoihin sisältyvän tunnisteen valitsemalla iOS- tai iPadOS-laitteessa Asetukset > Podcastit > Nollaa tunniste. Tämä nollaa tunnisteen myös kaikissa parin muodostavissa watchOS-laitteissa.

Applen Podcastit synkronoi kuuntelemiesi podcast-jaksojen toistokohdat sekä kirjastosi sisällön, mukaan lukien seuraamasi ohjelmat, tallentamasi jaksot ja asemasi, jotta voit nauttia samasta Applen Podcastit ‑kokemuksesta kaikissa laitteissasi. Nämä tiedot tallennetaan yhdessä Apple ID:si kanssa. Voit poistaa kirjaston synkronoinnin käytöstä Asetuksissa.

Apple räätälöi palvelun ja auttaa sinua löytämään sinulle merkityksellistä sisältöä käyttämällä tietoja kanavatilauksistasi, seuraamistasi podcasteista, äskettäin toistetuista podcasteista ja äskettäisistä suosituksista. Voit poistaa räätälöinnin käytöstä Apple Podcasts -palvelussa, App Storessa, Apple Booksissa, iTunes Storessa, Apple TV:ssä sekä Apple-tilauksissa laittamalla räätälöidyt suositukset pois päältä Apple ID:llesi. Valitse iOS- tai iPadOS-laitteessa Asetukset > [nimesi] > Media ja ostot > Näytä tili ja laita Räätälöidyt suositukset pois päältä napauttamalla. Apple jakaa tietoja podcast-palveluntarjoajille vain koostetussa muodossa. Apple ei jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Muista, että toistaessasi tai ladatessasi podcast-jaksoja joiltakin podcast-palveluntarjoajilta tai käyttäessäsi Siriä äänilyhennelmän kuuntelemiseen, palveluntarjoajat voivat kerätä tietoja siitä, miten käytät niiden podcasteja. Kyseisiin tietoihin sovelletaan palveluntarjoajien tietosuojakäytäntöjä ja -toimintatapoja. Esimerkiksi kun lisäät ohjelman URLilla tai kuuntelet podcastia, joka toteutetaan kolmannen osapuolen palvelualustalla, laitteesi tarjoaa pyydetyn sisällön yhdistämällä suoraan kolmannen osapuolen palvelualustaan. Kun se yhdistää, laitteesi IP-osoite näkyy kolmannen osapuolen palvelualustalle. Siihen, miten kolmannen osapuolen palvelualusta käsittelee IP-osoitettasi, sovelletaan kyseisen kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöjä.

Muut apit ja laitteet, jotka tarjoavat Apple Podcastit -integraatioita, voivat pyytää pääsyä Applen Podcasteihin ja podcast-kirjastoosi. Jos annat kyseisen luvan apille tai laiteintegraatiolle, se voi käyttää tietoja esim. kirjastostasi, podcastien toistostasi ja suosituksistasi. Luvan saanut appi tai laite voi myös muokata tiliisi liittyviä tietoja, esimerkiksi mitä podcasteja on kirjastossasi. Voit poistaa iOS- tai iPadOS-apin käyttöoikeuden iOS- tai iPadOS-laitteessasi kohdassa Asetukset > Tietosuoja ja suojaus > Media ja Apple Music. Voit poistaa käyttöoikeuden muilta apeilta tai laitteilta Apple Music -tilisi asetuksissa.

Viestintä sinulle

Apple voi käyttää tietoja tilistäsi (esim. omistamasi Apple-tuotteet ja tilaamasi Applen palvelut) lähettääkseen sinulle tietoja Apple Podcasts -palvelusta ja muista Applen tuotteista, palveluista ja tarjouksista, jotka voivat kiinnostaa sinua. Apple voi myös käyttää tietoja Apple Podcasts -ostoihin liittyvästä toiminnastasi lähettääkseen sinulle sähköpostia tai ilmoituksia uusista ominaisuuksista, sisällöstä ja tarjouksista Apple Podcasts -palvelussa. Voit muuttaa sähköpostiasetuksiasi ja estää sähköpostit osoitteessa appleid.apple.com. Voit päivittää ilmoitusasetuksesi iOS- tai iPadOS-laitteessa valitsemalla Asetukset > Ilmoitukset > Podcastit. Apple käyttää tietoja siitä, miten vuorovaikutat Applen viestinnän, kuten ilmoitusten, kanssa, palvelujensa parantamiseen.

Apple Podcasts -tilaukset

Jos ostat podcasteja Apple Podcasts -tilauksissa, Apple käyttää henkilötietoja, joita tarvitaan ostotapahtumien käsittelyyn. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tili- ja maksutietosi, jotka näkyvät ja ovat muutettavissa Asetuksissa, sekä ostohistoriasi. Apple voi myös käyttää henkilötietojasi sen tarkistamiseen, täytätkö Apple Podcasts -palvelun ilmaisen kokeilun tai erikoistarjouksen ehdot.

Apple käyttää Apple-palvelujen ja kolmansien osapuolien palvelujen App Storen kautta ostettuja aktiivisia tilauksia koskevia tietoja sen tarkistamiseen, oletko oikeutettu käyttämään muuta tilattua sisältöä Apple Podcasts -palvelussa. Jos olet aiemmin ostanut suoraan kolmannelta osapuolelta tilauksen, jossa on sisältöä saatavilla, voit vahvistaa tilauksen kolmannen osapuolen kanssa ja saada kyseisen sisällön käyttöoikeuden.

Petosten ja muun haitallisen toiminnan torjunta

Kun käytät maksukorttia, Apple voi säilyttää ja päivittää automaattisesti korttinumeron ja laskutusosoitteen tulevia ostoja, toistuvia tilitapahtumia ja muita valtuuttamiasi käyttökohteita varten. Apple voi hankkia tämän tiedon rahoituslaitokseltasi tai maksuverkostasi ja myös käyttää sitä petosten ehkäisemiseen ja tietojen vahvistamiseen.

Laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan myös laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on suunniteltu siten, että Apple ei voi selvittää laitteen todellisia arvoja. Tuloksia säilytetään määrätty aika Applen palvelimilla.

Apple voi käyttää Apple Podcastit -käyttöösi liittyviä tietoja estääkseen toimintaa tai ryhtyäkseen toimiin sellaista toimintaa vastaan, joka on tai saattaa olla iOS- tai iPadOS-ohjelmisto­lisenssi­sopimuksen tai siihen sovellettavan lain vastaista.

Henkilötietojen käsittelyyn sovellettava oikeusperusta

Apple käsittelee henkilötietojasi Apple Podcasts -palvelussa yleisesti toteuttaakseen sopimuksesi Applen kanssa, siinä määrin kuin on tarpeen palvelun tarjoamiseksi ja laillisten velvoitteiden täyttämiseksi. Suostumuksen ollessa asianmukainen oikeusperusta Apple hankkii sen sovellettavan paikallisen lain mukaisesti.

Soveltuvan paikallisen lain salliessa Apple käsittelee henkilötietoja siinä määrin kuin on tarpeen Applen tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen mukaisiin tarkoituksiin, mm. seuraaviin:

• Sinulle saatavilla olevan sisällön näyttäminen
  • Toistokohdan ja kirjaston synkronointi kaikkiin laitteisiin
  • Palvelun optimoiminen ja parantaminen sinulle ja muille, sekä tietojen lähettäminen sinulle Apple Podcasts -palvelusta ja muista Applen tuotteista, palveluista ja tarjouksista, jotka voivat kiinnostaa sinua
  • Petosten ja muun haitallisen toiminnan torjunta

Käytettyihin tietoihin sisältyvät seuraavat:

• Apple Podcastien käyttösi, mukaan lukien toistokohta ja kirjastosi sisältö
  • Apple Podcasts -palvelussa ostamasi podcast-tilaukset
  • Tilisi, kuten omistamasi Apple-tuotteet ja tilauksesi Apple-palveluihin
  • IP-osoitteesi

Säilytys

Apple säilyttää Apple Podcasts -palvelussa tehtyihin ostoihin ja latauksiin liittyviä henkilötietoja taloudelliseen raportointiin sovellettavien lakien mukaisen ajan. Tämä aika vaihtelee alueittain. Useimmille asiakkaille tämä vaatii vähintään 10 vuoden säilytysajan, mutta joillakin alueilla, kuten Kiinassa, aika voi olla 30 vuotta. Apple säilyttää myös tiedot ostoistasi vähintään niin kauan kuin sinulla on tili Applella, jotta tämä sisältö on edelleen käytettävissäsi sovellettavien ehtojen mukaisesti. Joitakin tietoja, kuten maksutapahtumia, mutta ei tallennettuja korttitietojasi, voidaan kuitenkin säilyttää yritystietoina tilisi sulkemisen jälkeen tai kun lopetat Apple Podcasts -palvelun käytön.

Applen keräämiä tietoja käsitellään aina Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tämä käytäntö löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy/.

Julkaisupäivä: 18. syyskuuta 2023