Ohjeita tilauksiin, joita ei laskuteta Applen kautta

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitkä tilaukset laskutetaan iTunes Storen tai App Storen kautta, sekä miten voi saada apua tilauksissa, joita ei laskuteta Applen kautta.

Sinua saatetaan laskuttaa toistuvasta tilauksesta Applen tai toisen yrityksen kautta, jota kutsutaan joskus myös tilaukseksi toiselta palveluntarjoajalta. Jos luotto- tai maksukorttisi tai pankkisi tiliotteessa näkyy iTunes tai Apple, voit Apple-laitteesi avulla tarkastella, muuttaa tai peruuttaa tilauksiasi.

Olet saattanut ostaa toisen yrityksen kautta joitakin tilauksia, kuten:

• Verkkosivuston kautta ostettu sisältö tai palvelu (esimerkiksi videoiden ja musiikin suoratoistopalvelut ja seurusteluapit).
  • Toisen yrityksen alustalla olevan apin kautta ostettu sisältö tai palvelu (esimerkiksi kirjautuminen Netflixiin Google Play -palvelun kautta).

Apple ei käsittele sellaisten tilausten laskutusta ja jäsenyysmuutoksia, jotka olet ostanut ulkopuoliselta taholta ilman Apple ID:si käyttöä. Muiden palveluntarjoajien tilausten muuttaminen tai peruuttaminen vaihtelee apin kehittäjän mukaisesti.

Jos haluat muuttaa tai peruuttaa muun palveluntarjoajan tilauksia, sinun pitää ehkä kirjautua kyseisen yrityksen verkkosivustolle.

Tilauksen laskutustavan selvittäminen

Jos et muista, miten olet hankkinut laskussa näkyvän tilauksen tai toistuvan maksun, tarkista ensin, voitko hallita kyseistä tilausta Apple-laitteella

Laskussa oleva toistuva maksu saattaa koskea myös omaa tai perheenjäsenesi iCloud-tallennustilaa, eikä tilausta. Lue, miten voit hallita iCloud-tallennustilaasi.

Pankkitilin tai luotto- tai maksukortin tiliotteen tarkistaminen

Tarkista pankkitilisi tai luotto- tai maksukorttisi tiliotteesta kyseessä olevan toistuvan veloituksen tiedot. Usein tiliotteissa mainitaan toimittaja tai se, keneltä veloitus on.

• Jos tiliotteessa näkyy iTunes Store, App Store, Apple tai jotain vastaavaa, etkä ole voinut tarkastella tilauksiasi edellisten vaiheiden avulla, ota yhteyttä Apple-tukeen.
  • Jos tiliotteessa näkyy jotain muuta, toistuva veloitus laskutetaan todennäköisesti toisen yrityksen kautta. Usein tiliotteissa mainitaan yrityksen nimi, kuten Netflix tai Pandora.
  • Jos tiliotteessa näkyy jotain muuta, etkä löydä yrityksen verkkosivustoa tai yhteystietoja, ota yhteyttä rahalaitokseesi ja selvitä, onko heillä lisätietoja toistuvasta veloituksesta.

Jos tilausta ei vieläkään löydy

Jos Asetukset-kohdassa ei ole Tilaukset-valintaa tai jos Tilaukset-sivulla ei ole tilauksesi nimeä, se saatetaan silti laskuttaa iTunes Storen tai App Storen kautta.

Muista tarkistaa muut Apple ID:si, joihin maksutietosi on mahdollisesti liitetty. Jos olet Perhejaon järjestäjä, tarkista, ovatko muut perheenjäsenet hankkineet tilauksia. Nämä tilaukset (ja kaikki perheen tekemät hankinnat) laskutetaan sinun maksutiedoillasi. Voit hallita sitä tilausta perheenjäsenen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Windows-tietokoneessa tai Apple TV:ssä.

Ohjeita muun palveluntarjoajan tilausten käyttöön

Jos haluat muuttaa tai peruuttaa muun yrityksen kautta laskutettavia tilauksia, sinun pitää ehkä kirjautua kyseisen yrityksen verkkosivustolle. Sinun pitää ehkä myös ottaa yhteyttä suoraan sisällöntarjoajaan.

Tarkat yhteydenottotavat yrityksiin vaihtelevat, mutta voit saada apua näillä yleisohjeilla:

Kun kirjaudut yrityksen verkkosivustolle tilauksesi hallintaa varten, muista käyttää kyseiselle tilille määrittämääsi käyttäjätunnusta ja salasanaa. Tämä saattaa erota Apple ID:si käyttäjätunnuksesta ja salasanasta. Jos sinulla on yrityksen appi laitteessasi, tarkista, mainitaanko sen asetuksissa käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite, joita käytit palveluun kirjautumisessa. Jos olet unohtanut salasanasi, sinun pitää ehkä ottaa yhteyttä sisällöntarjoajaan sen nollaamista varten.