Kuvien käsitteleminen Clips-apilla iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Voit lisätä videoosi kuvia ja herättää ne eloon panoroimalla ja zoomaamalla.

Voit ottaa kuvan Clips-apilla tai valita kuvan Kuvat-kirjastosta. Voit myös tallentaa videoleikkeitä ja luoda videomontaasin yhdistämällä niihin kuvia.

Videon avaaminen tai luominen

1. Etsi ja avaa Clips*. Viimeksi käsittelemäsi video avautuu automaattisesti.
  2. Voit luoda uuden videon napauttamalla vasemmassa yläkulmassa ja napauttamalla sitten . Jos haluat avata tallennetun videon, tuo tallennetut videot näyttöön pyyhkäisemällä, napauta videota ja napauta sitten Avaa.

* Etkö löydä Clips-appia? Pyyhkäise Koti-valikossa oikealle, kunnes pääset näyttöön, jonka ylälaidassa on hakupalkki, ja kirjoita sitten hakupalkkiin Clips. Etkö vieläkään näe appia? Olet ehkä poistanut sen. Lue, miten voit palauttaa poistetun apin.

Kuvan ottaminen tai valitseminen kirjastosta

Kameran toiminnot on sijoitettu kätevästi tallennuspainikkeen yläpuolelle:

•  Laita iPhonen tai iPod touchin LED-salama päälle tai pois päältä.
  •  Ota kuva, jonka voit lisätä videoosi.
  •  Vaihda pääkameran ja selfie-kameran välillä.

Jos haluat valita kuvan Kuvat-kirjastosta, napauta Kirjasto ja napauta sitten kuvaa, jonka haluat lisätä videoosi. Kun olet valmis, voit lisätä kuvan tekemääsi videoon painamalla tallennuspainiketta pitkään.

Kuvan lisääminen, panorointi ja zoomaaminen

1. Pidä -painiketta painettuna niin kauan kuin haluat kuvan näkyvän videossa. Voit myös lukita tallennuspainikkeen pyyhkäisemällä sen päältä ylöspäin.
  2. Voit siirtää kuvaa nipistämällä ja vetämällä näytössä olevaa kuvaa. Clips tallentaa liikkeet videoon ja optimoi ne automaattisesti niin, että ne näyttävät sujuvilta.
  3. Voit pysäyttää tallennuksen vapauttamalla tallennuspainikkeen. Jos tallennuspainike on lukittu, napauta sitä. Kuva lisätään näytön alalaidassa olevalle aikajanalle. Jos lisäsit kuvan videoon, jossa on jo leikkeitä, kuva lisätään muiden leikkeiden perään.
  4. Voit esikatsella kuvan napauttamalla
  5. Jos haluat muuttaa kuvan näyttöaikaa, voit rajata leikkeen:
    • Napauta aikajanalla olevaa kuvaa ja napauta sitten
    • Määritä leikkeen alku ja loppu vetämällä alku- ja loppumerkintöjä.
    • Napauta Käytä.
  6. Jos haluat poistaa kuvan aikajanalta, valitse kuva näytön alalaidassa olevalta aikajanalta ja napauta sitten .