Videon luominen ja jakaminen Clips-apilla iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Clips-apilla voit esimerkiksi tallentaa videoita ja lisätä kuvia sekä jakaa ne kavereiden kanssa ja sosiaalisessa mediassa.

Clips-apilla voit tallentaa videoita ja lisätä videoihin animoituja kuvatekstejä tallennuksen aikana. Voit myös yhdistää useita videoleikkeitä ja still-kuvia yhdeksi jatkuvaksi videoksi ja lisätä sitten tehosteita, kuten suodattimia, emojeja ja musiikkia.

Uuden videoleikkeen tallentaminen

1. Avaa Clips-appi.*
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Projektit-painiketta  ja sitten Luo uusi  -vaihtoehtoa.
  3. Aloita tallentaminen pitämällä tallennuspainiketta  painettuna. Jos et halua pitää painiketta painettuna, pyyhkäise ylös tallennuspainikkeen päältä lukitaksesi sen.
  4. Voit pysäyttää tallennuksen vapauttamalla tallennuspainikkeen. Jos lukitsit tallennuspainikkeen, napauta sitä tallennuksen pysäyttämiseksi. Etsi uusi leike näytön alalaidassa olevalta aikajanalta.
  5. Voit katsoa tallennetut leikkeet napauttamalla aikajanalla olevaa leikettä ja napauttamalla sitten toistopainiketta .

* Etkö löydä Clips-appia? Pyyhkäise alas Koti-valikon keskiosasta ja kirjoita sitten hakupalkkiin Clips. Etkö vieläkään näe appia? Lataa Clips App Storesta.

Leikkeiden lisääminen videoon

Voit jatkaa uusien leikkeiden tallennusta ja luoda sitten videon yhdistämällä monia eri leikkeitä. Kun lisäät leikkeen videoon, uusi leike ilmestyy aikajanalla edellisen leikkeen perään. Kun toistat videon, kaikki leikkeet toistetaan aikajanalla olevassa järjestyksessä.

Voit myös lisätä olemassa olevia still-kuvia ja videoita kirjastosta noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Napauta Kirjasto.
  2. Napauta olemassa olevaa kuvaa tai videota.
  3. Pidä tallennuspainiketta  painettuna niin kauan kuin haluat kuvan tai videon näkyvän. Jos esimerkiksi valitset kuvan ja pidät tallennuspainiketta  painettuna kolmen sekunnin ajan, kuva näkyy videolla kolmen sekunnin ajan. Jos valitset aiemmin luodun videon kirjastosta ja pidät tallennuspainiketta  painettuna viiden sekunnin ajan, videolla näkyy ensimmäiset viisi sekuntia sisällöstä.
  4. Kun olet lisännyt leikkeen, voit muuttaa leikkeiden järjestystä tai poistaa leikkeitä.
    • Jos haluat muuttaa leikkeiden järjestystä, pidä leikettä aikajanalla painettuna ja vedä leikettä vasemmalle tai oikealle.
    • Jos haluat poistaa leikkeen videosta, valitse leike aikajanalta ja napauta sitten Poista-painiketta . Voit myös vetää leikkeen näytön ylälaitaan.

Selfie-tilanteen lisääminen

iPhone X:ssä ja uudemmissa ja aikaisintaan vuonna 2018 julkaistuissa iPad Pro -malleissa voi käyttää selfie-tilanteita, jotka tekevät Clips-apista entistäkin hauskemman. TrueDepth-kamera vie sinut animoituihin maisemiin, abstraktin taiteen syvyyksiin ja jopa Star Wars: The Last Jedi -elokuvan Millennium Falcon -avaruusaluksen kyytiin.

Jokainen näkymä on täysi 360 asteen kokemus. Liikutitpa iPhonea tai iPadia mihin suuntaan tahansa, myös näkymä liikkuu ympärilläsi vastaavasti.

1. Napauta Tilanteet.
  2. Valitse tilanne, jota haluat käyttää.
  3. Pidä iPhonea tai iPadia kasvojesi edessä.
  4. Voit lisätä tilanteen elokuvan aikajanalle pitämällä tallennuspainiketta  painettuna.

Videoiden jakaminen

1. Jos video, jonka haluat jakaa, ei ole avoinna, napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Projektit-painiketta .
  2. Jos et näe haluamaasi videota, näet lisää videoprojekteja pyyhkäisemällä vasemmalle. Avaa video napauttamalla sitä.
  3. Napauta jakokuvaketta  ja valitse sitten jakotapa.

Projektin poistaminen

1. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa projektipainiketta .
  2. Valitse projekti, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta lisäasetuspainiketta  ja sitten Poista-vaihtoehtoa.
  4. Vahvista napauttamalla Poista projekti -vaihtoehtoa.