Videon luominen ja jakaminen Clips-apilla iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Clips-apilla voit esimerkiksi tallentaa videoita ja lisätä kuvia sekä jakaa ne kavereiden kanssa ja sosiaalisessa mediassa.

Clips-apilla voit tallentaa videoita ja lisätä videoihin animoituja kuvatekstejä tallennuksen aikana. Voit myös yhdistää monia eri videoleikkeitä ja still-kuvia yhdeksi jatkuvaksi videoksi ja lisätä sitten tehosteita, kuten suodattimia, emojeja ja musiikkia.

Uuden videoleikkeen tallentaminen

1. Avaa Clips-appi.*
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa  ja sitten .
  3. Käynnistä tallennus pitämällä -painiketta painettuna. Jos et halua pitää painiketta painettuna, pyyhkäise ylös tallennuspainikkeen päältä lukitaksesi sen.
  4. Voit pysäyttää tallennuksen vapauttamalla tallennuspainikkeen. Jos lukitsit tallennuspainikkeen, napauta sitä tallennuksen pysäyttämiseksi. Etsi uusi leike näytön alalaidassa olevalta aikajanalta.
  5. Voit katsoa tallennetut leikkeet napauttamalla aikajanalla olevaa leikettä ja napauttamalla sitten .

* Etkö löydä Clips-appia? Pyyhkäise alas Koti-valikon keskiosasta ja kirjoita sitten hakupalkkiin Clips. Etkö vieläkään näe appia? Olet ehkä poistanut sen. Lue, miten voit palauttaa poistetun apin.

Leikkeiden lisääminen videoon

Voit jatkaa uusien leikkeiden tallennusta ja luoda sitten videon yhdistämällä monia eri leikkeitä. Kun lisäät leikkeen videoon, uusi leike ilmestyy aikajanalla edellisen leikkeen perään. Kun toistat videon, kaikki leikkeet toistetaan aikajanalla olevassa järjestyksessä.

Voit myös lisätä olemassa olevia still-kuvia ja videoita kirjastosta noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Napauta Kirjasto.
  2. Napauta olemassa olevaa kuvaa tai videota.
  3. Pidä -painiketta painettuna niin kauan kuin haluat kuvan tai videon näkyvän. Jos esimerkiksi valitset kuvan ja painat -painiketta kolmen sekunnin ajan, kuva näkyy videolla kolmen sekunnin ajan. Jos valitset olemassa olevan videon kirjastosta ja pidät -painiketta painettuna viiden sekunnin ajan, videolla näkyy ensimmäiset viisi sekuntia sisällöstä.
  4. Kun olet lisännyt leikkeen, voit muuttaa leikkeiden järjestystä tai poistaa leikkeitä.
    • Jos haluat muuttaa leikkeiden järjestystä, pidä leikettä aikajanalla painettuna ja vedä leikettä vasemmalle tai oikealle.
    • Jos haluat poistaa leikkeen videosta, valitse leike aikajanalta ja napauta sitten . Voit myös vetää leikkeen näytön ylälaitaan.

Selfietilanteen lisääminen iPhone X:stä

iPhone X:n selfietilanteet tekevät Clips-apista entistäkin hauskemman. TrueDepth-kamera vie sinut kauniisti animoituihin maisemiin, abstraktin taiteen syvyyksiin ja jopa Star Wars: The Last Jedi -elokuvan Millennium Falcon -avaruusaluksen kyytiin.

Jokainen näkymä on täysi 360 asteen kokemus. Liikutitpa iPhone X:ää mihin suuntaan tahansa, myös näkymä liikkuu ympärilläsi vastaavasti.

1. Napauta Tilanteet.
  2. Valitse tilanne, jota haluat käyttää.
  3. Pidä iPhone X:ää kasvojesi edessä.
  4. Painamalla -painiketta voit lisätä tilanteen elokuvan aikajanalle.

Lue, miten toimia, jos selfietilanteiden kääntäminen ei onnistu iPhone X:n Clips-apissa.

Videoiden jakaminen

1. Jos video, jonka haluat jakaa, ei ole auki, napauta vasemmassa yläkulmassa .
  2. Jos et näe haluamaasi videota, näet lisää videoprojekteja pyyhkäisemällä vasemmalle. Avaa video napauttamalla sitä.
  3. Napauta ja valitse sitten jakotapa. Tavallisten jakotapojen lisäksi Clipsissä on myös älykäs jakotoiminto – pikavalinta ystävistä sen perusteella, kuka videossa näkyy ja kenen kanssa puhut useimmiten. Napauta ystäväsi kuvaa, joka on merkitty pienellä vihreällä Viestit-kuvakkeella.

Projektin poistaminen

1. Napauta vasemmassa yläkulmassa -painiketta.
  2. Valitse projekti, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta .