Animoidun tekstityksen lisääminen Clips-videoon iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Live-tekstityksellä voit luoda videoosi äänesi sisältävän, valitsemasi tyylin mukaisen animoidun tekstityksen.

Voit luoda live-tekstityksen puhumalla videota tallennettaessa. Kun toistat videon, äänitallenteesi näkyy videossa animoituna tekstityksenä. Kun olet luonut tekstityksen, voit muokata sitä. Voit sisällyttää videoon tekstityksen lisäksi myös äänesi tai käyttää vain tekstitystä.

Videon avaaminen tai uuden videon luominen

1. Avaa Clips.* Jos olet käyttänyt Clipsiä aikaisemmin, viimeksi käsittelemäsi video avautuu automaattisesti.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa .
  3. Jos haluat luoda uuden videon, napauta . Jos haluat avata tallennetun videon, tuo tallennetut videot näyttöön pyyhkäisemällä, napauta videota ja napauta sitten Avaa.

* Etkö löydä Clips-appia? Pyyhkäise Koti-valikossa oikealle, kunnes pääset näyttöön, jonka ylälaidassa on hakupalkki, ja kirjoita sitten hakupalkkiin Clips. Etkö vieläkään näe appia? Olet ehkä poistanut sen. Lue, miten voit palauttaa poistetun apin.

Live-tekstityksen luominen

1. Avaa live-tekstitysvalikko napauttamalla .
  2. Napauta live-tekstitystyyliä, jota haluat käyttää. Sulje sitten valikko napauttamalla .
  3. Käynnistä tallennus pitämällä -painiketta painettuna. Jos haluat lukita tallennuksen, pyyhkäise -painiketta ylöspäin.
  4. Puhu tallennuksen aikana. Voit hallita tekstityksen ajoitusta puhumalla nopeammin tai hitaammin.
  5. Voit pysäyttää tallennuksen vapauttamalla -painikkeen. Jos olet lukinnut tallennuksen, napauta painiketta.
  6. Voit katsoa videon valitsemalla miniatyyrin näytön alalaidasta ja napauttamalla sitten
  7. Jos haluat tallentaa leikkeen uudelleen, poista leike napauttamalla ja tallenna se uudelleen.

Voit myös tallentaa useita leikkeitä ja yhdistää ne yhdeksi jatkuvaksi videoksi. Jokaisella leikkeellä voi olla oma live-tekstityksensä.

Live-tekstitys tukee useita kieliä. Jos haluat tallentaa live-tekstityksen toisella kielellä, napauta , valitse käytettävä kieli ja puhu sitten kyseisellä kielellä tallennuksen aikana.

Äänitallennuksen poistaminen käytöstä

1. Avaa video, jota haluat muokata.
  2. Valitse mykistettävä leike näytön alalaidassa olevalta aikajanalta.
  3. Napauta

Kun toistat tai jaat videon, voit katsoa live-tekstityksen ääntäsi kuulematta.

Live-tekstityksen tyylin muuttaminen

1. Avaa video, jota haluat muokata.
  2. Valitse muokattava leike näytön alalaidassa olevalta aikajanalta.
  3. Napauta ja sitten Live-tekstitys.
  4. Napauta Tyyli ja valitse sitten toinen tyyli pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.
  5. Voit sulkea live-tekstitysselaimen napauttamalla .

Live-tekstityksen muokkaaminen

Kun olet lisännyt videoosi live-tekstityksen, voit muokata sitä. Voit esimerkiksi lisätä välimerkkejä tai emojeja ja korjata oikeinkirjoituksen.

1. Napauta live-tekstitystallenteen sisältävää leikettä ja napauta sitten .
  2. Napauta Teksti-otsaketta, jos sitä ei ole vielä valittu.
  3. Napauta tekstiä, jota haluat muokata, ja tee sitten tarvittavat muutokset.
  4. Napauta Valmis ja sulje sitten live-tekstityseditori napauttamalla .