Animoidun tekstityksen lisääminen Clips-videoon iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Live-tekstityksellä voit luoda videoosi äänesi sisältävän ja valitsemasi tyylin mukaisen animoidun tekstityksen.

Voit luoda live-tekstityksen puhumalla videota tallennettaessa. Kun toistat videon, äänitallenteesi näkyy videossa animoituna tekstityksenä. Kun olet luonut tekstityksen, voit muokata sitä. Voit sisällyttää videoon tekstityksen lisäksi myös äänesi tai käyttää vain tekstitystä.

Videon avaaminen tai uuden videon luominen

1. Avaa Clips.* Jos olet käyttänyt Clipsiä aikaisemmin, viimeksi käsittelemäsi video avautuu automaattisesti.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa Näytä projektit -kuvake.
  3. Jos haluat luoda uuden videon, napauta Luo uusi -painike. Jos haluat avata tallennetun videon, tuo tallennetut videot näyttöön pyyhkäisemällä, napauta videota ja napauta sitten Avaa.

* Etkö löydä Clips-appia? Pyyhkäise Koti-valikossa oikealle, kunnes pääset näyttöön, jonka ylälaidassa on hakupalkki, ja kirjoita sitten hakupalkkiin Clips. Etkö vieläkään näe appia? Lataa Clips App Storesta.

Live-tekstityksen luominen

1. Avaa live-tekstitysvalikko napauttamalla Live-tekstitys-painike.
  2. Napauta live-tekstitystyyliä, jota haluat käyttää. Sulje sitten valikko napauttamalla Sulje-painike.
  3. Aloita tallentaminen pitämällä Tallenna pitämällä painettuna -painike-painiketta painettuna. Jos haluat lukita tallennuksen, pyyhkäise Tallenna pitämällä painettuna -painike-painiketta ylöspäin.
  4. Puhu tallennuksen aikana. Voit hallita tekstityksen ajoitusta puhumalla nopeammin tai hitaammin.
  5. Voit pysäyttää tallennuksen vapauttamalla Tallenna pitämällä painettuna -painike-painikkeen. Jos olet lukinnut tallennuksen, napauta painiketta.
  6. Voit katsoa videon valitsemalla miniatyyrin näytön alalaidasta ja napauttamalla sitten Toista-painike
  7. Jos haluat tallentaa leikkeen uudelleen, poista leike napauttamalla Poista-painike ja tallenna se uudelleen.

Voit myös tallentaa useita leikkeitä ja yhdistää ne yhdeksi jatkuvaksi videoksi. Jokaisella leikkeellä voi olla oma live-tekstityksensä.

Live-tekstitys tukee useita kieliä. Jos haluat tallentaa live-tekstityksen toisella kielellä, napauta Live-tekstityksen kieli -painike, valitse käytettävä kieli ja puhu sitten kyseisellä kielellä tallennuksen aikana.

Clips-appi, jossa on avattu projekti ja ensimmäinen leike on valittuna

Äänitallennuksen poistaminen käytöstä

1. Avaa video, jota haluat muokata.
  2. Valitse mykistettävä leike näytön alalaidassa olevalta aikajanalta.
  3. Napauta Ääni-painike

Kun toistat tai jaat videon, voit katsoa live-tekstityksen ääntäsi kuulematta.

Live-tekstityksen katselutyylivaihtoehdot, joista yksikään ei ole valittuna

Live-tekstityksen tyylin muuttaminen

1. Avaa video, jota haluat muokata.
  2. Valitse muokattava leike näytön alalaidassa olevalta aikajanalta.
  3. Napauta Live-tekstitys-painike, napauta Tyyli ja näytä sitten eri tyylit pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.
  4. Valitse tyyli napauttamalla sitä.
  5. Voit sulkea live-tekstitysselaimen napauttamalla Sulje-painike.

Live-tekstityksen tekstin muokkaaminen

Live-tekstityksen muokkaaminen

Kun olet lisännyt videoosi live-tekstityksen, voit muokata sitä. Voit esimerkiksi lisätä välimerkkejä tai emojeja ja korjata oikeinkirjoituksen.

1. Napauta live-tekstitystallenteen sisältävää leikettä ja napauta sitten Live-tekstitys-painike.
  2. Napauta Teksti-otsaketta, jos sitä ei ole vielä valittu.
  3. Napauta tekstiä, jota haluat muokata, ja tee sitten tarvittavat muutokset.
  4. Napauta Valmis ja sulje sitten live-tekstityseditori napauttamalla Sulje-painike.