Apple Watchin valmisteleminen huoltoa varten

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit suojata tietosi ja säästää aikaa, ennen kuin postitat tai toimitat Apple Watchin huoltoon.

Ennen kuin lähetät Apple Watchin meille

Jos laite ei käynnisty tai reagoi, käy läpi niin monta vaihetta kuin mahdollista.

Apple Watchin laiteparin poistaminen

Kun poistat laiteparin, iPhone yrittää varmuuskopioida Apple Watchin. Kun laite palautetaan huollosta, voit palauttaa Apple Watchin varmuuskopiosta.

Poista laitteen laitepari seuraavien ohjeiden avulla:

1. Pidä Apple Watch ja iPhone lähekkäin.
  2. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  3. Napauta näytön ylälaidassa Kaikki Watchit.
  4. Napauta Tiedot-painiketta  sen Apple Watchin vieressä, jonka laiteparin haluat poistaa.
  5. Napauta Poista Apple Watch -laitepari. Napauta mobiilimalleissa Poista palvelu [operaattori].
  6. Kirjoita Apple ID:si salasana. Jos olet unohtanut Apple ID:si salasanan, voit nollata sen
  7. Vahvista napauttamalla uudelleen.

Jos Apple Watch toimii, voit poistaa sen sisällön ja asetukset, vaikkei iPhonesi olisi käytössäsi. Napauta Apple Watchissa Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Poista mobiilimalleissa sopimus napauttamalla Poista kaikki.

Apple Watchin rannekkeen irrottaminen

Apple Watchin ranneketta ja muita lähettämiäsi tarvikkeita ei palauteta, joten poista ne, ennen kuin lähetät Apple Watchisi huoltoon.

Lue, miten ranneke irrotetaan. Jos sinulla on linkkuranneke, vedä linkut erilleen ennen rannekkeen irrottamista.

Apple Watchin lähettäminen

Jos olet järjestänyt korjauspyynnön, sinun olisi pitänyt saada Apple Watchin lähetysohjeet. Jos olet saanut korvaavan Apple Watchin, ota se käyttöön näiden ohjeiden avulla

Jos et ole järjestänyt korjauspyyntöä, valitse jokin alueellasi saatavista huoltovaihtoehdoista: tee varaus Apple Storeen, etsi Applen valtuuttama huoltoliike tai järjestä korjaus postitse. Järjestä huolto Apple Watchille.

Ennen Apple Watchin toimittamista huoltoon

Sinun kannattaa ehkä sopia tapaaminen, ennen kuin asioit huoltopisteessä, kuten Apple Storessa, Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä tai operaattorin liikkeessä. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi, jotta voit tehdä varauksen.

Huoltoon valmistautuminen

Toimi seuraavasti. Jos laite ei käynnisty tai reagoi, käy läpi niin monta vaihetta kuin mahdollista:

1. Päivitä Apple Watchiisi uusin watchOS-versio.
  2. Päivitä iPhoneesi uusin iOS-versio.
  3. Varmuuskopioi iPhonesi. iPhonesi varmuuskopio sisältää myös Apple Watchisi varmuuskopion
  4. Lataa sekä iPhone että Apple Watch.

Kun asioit huoltopisteessä, muista tuoda seuraavat asiat mukanasi:

• Apple Watchisi
  • iPhone, jota käytät Apple Watchin kanssa
  • virtajohdot ja sovittimet
  • Apple ID:si ja salasanasi (Joitakin korjauksia varten tarvitaan Apple ID:si salasana laitteen tyhjentämistä ja Etsi iPhoneni -ominaisuuden sammuttamista varten.)
  • ostokuitti (Jos mahdollista, sillä joudut ehkä esittämään ostotositteen.)
  • henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti, passi tai jokin muu viranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus.

Apple Watchin toimittaminen huoltoon

Kun saavut kauppaan, teknikko tarkistaa laitteesi. Jos Apple Watchille on suoritettava laitteistokorjaus, se toimitetaan Applen korjauskeskukseen. Ennen sitä sinun on poistettava Apple Watchin laitepari iPhonesta. Kun poistat laiteparin, iPhone yrittää varmuuskopioida Apple Watchin. Varmuuskopion avulla voit palauttaa Apple Watchin, kun saat sen takaisin huollosta.