Kuvioiden käytön aloittaminen

Valitse kuviokirjaston sadoista kuvioista, joita voit lisätä Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumenttiin, tai luo mukautettuja kuvioita iWorkissa.

Voit lisätä kuvion nopeasti iWorkin kuviokirjastosta dokumenttiisi.

• Klikkaa Macissa Kuviot-kuvake ja valitse kuvio.
  • Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa lisää uusi ja sitten Kuviot-kuvake . Napauta kuviota.
  • Klikkaa iCloud.comissa Kuviot-kuvake ja valitse sitten kuvio.

Kuvion lisäämisen ja asemoinnin jälkeen voit hajottaa sen osiin tai yhdistää sen muihin kuvioihin ja luoda näin mukautetun kuvion. Kun kuvion muokkaus on valmis, lisää se kuviokirjastoosi myöhempää käyttöä varten.*

Jotkut ominaisuudet ovat tällä hetkellä käytettävissä vain Pagesin, Numbersin ja Keynoten Mac-versioissa.

Kuvion erottaminen osiin

Jotkin kuviot koostuvat useista osista. Kun erotat kuvion osiin, voit muuttaa sen väriä, muokata sitä tai poistaa sen yksittäiset osat.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa kuvio, jonka haluat erottaa osiin, ja napauta sitten Siveltimen kuvake. Napauta Järjestä ja sitten Erottele osiin.
  • Ctrl-klikkaa Macissa kuviota ja valitse Erottele osiin.

Jotkin kuviokirjaston kuviot sisältävät muita mahdollisia kuvioita, joita ehkä haluat käyttää. Jos esimerkiksi haluat käyttää Kalifornian osavaltion muotoa, voit liittää koko Yhdysvaltojen kartan ja suurentaa sen. Kun olet erottanut kuvion osiin, voit käyttää Kalifornian muotoa yksinään. Jos haluat käyttää kuviota myöhemmin uudelleen erottamatta sitä sen alkuperäisestä kuviosta, lisää kuvio kuviokirjastoosi.

Erotettuasi kuvion osiin voit värittää kunkin osan eriväriseksi. Voit esimerkiksi värittää kartan jokaisen osavaltion eri värillä tai muuttaa sen osan väriä, jonka erotit kuvion jäljellä olevista osista.

Uusien kuvioiden luominen

Voit luoda uusia kuvioita yhdistämällä niitä ja erottamalla niitä toisistaan. Uusia kuvioita voi luoda valmiista kuvioista neljällä eri tavalla: Yhdistä-, Leikkaa-, Erota- ja Poissulje-komennoilla.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa kuviot, joita haluat käyttää, ja napauta sitten Siveltimen kuvake. Napauta Järjestä ja valitse sen jälkeen, miten haluat yhdistää kuviot.
  • Valitse Macissa kaikki kuviot, joita haluat käyttää, valitse Siveltimen kuvake > Järjestä ja määritä, miten haluat yhdistää kuviot.

Kaksi kuviota yhdistetty

Yhdistä
Kun yhdistät useita kuvioita, niistä muodostuu yksi kuvio.

Leikattu kuvio

Leikkaa
Kun leikkaat useita kuvioita, päällekkäisistä alueista muodostuu kuvio.

Kaksi kuviota erotettu

Erota
Kun erotat kuvion toisesta kuviosta, poistuu kuvion osa, joka on toisen kuvion päällä.

Kaksi kuviota poissuljettu

Poissulje
Kun poissuljet kaksi kuviota, muodostuu kuvio, josta puuttuu kuvioiden päällekkäinen alue.

Tyylien lisääminen kuvioon

Lisättyäsi kuvion dokumenttiin voit muuttaa seuraavia kuvion tyylejä*:

• Täyttö Voit täyttää kuvion kuvalla, tasaisella värillä tai väriliu’ulla (jossa vähintään kaksi väriä sekoittuu toisiinsa).
  • Reuna Voit lisätä reunan, kuten valokuvakehyksen tai pisteviivan, ja muokata sitten reunan paksuutta, väriä ja muita ominaisuuksia.
  • Varjo Voit lisätä jopa kuusi erilaista valmista varjoa kuvioon ja säätää sitten varjon sumennusta, siirtymää ja peittävyyttä.
  • Heijastus Voit lisätä kuvioon heijastuksen ja säätää sen näkyvyyttä.
  • Peittävyys Voit luoda mielenkiintoisia tehosteita muuttamalla objektit enemmän tai vähemmän läpinäkyviksi.

Jos haluat muuttaa kuvion tyyliä:

• Valitse Macissa kuvio ja klikkaa sitten Siveltimen kuvake > Tyyli. Laajenna yksittäisiä tyylejä ja katso niiden lisävalintoja klikkaamalla lisätietokolmiota.
  • Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Siveltimen kuvake > Tyyli. Katso lisävalinnat valitsemalla yksittäiset tyylit.
  • Klikkaa iCloud.comissa Siveltimen kuvake > Tyyli. Katso lisävalinnat valitsemalla yksittäinen tyyli.

Voit tallentaa tyylin Macissa ja esikatsella kuviokirjaston kuvioita minkä tahansa tyylin kanssa tyyliminiatyyreissä.

Tallenna tyyli valitsemalla Siveltimen kuvake > Tyyli. Siirry tyylien viimeiseen ryhmään klikkaamalla tyyliminiatyyrien oikealla puolella olevaa nuolta. Valitse Lisää uusi tyyli -kuvake. Tallennettuasi tyylin voit määrittää sen uudelleen milloin tahansa. Valitse kuvio, jonka tyyliä muutit, ctrl-klikkaa sitten tyylimallia ja valitse Määritä tyyli uudelleen valinnasta.

Voit esikatsella tyylin valitsemalla Siveltimen kuvake > Tyyli. Klikkaa tyyliä, jonka haluat siirtää, ja pidä sitä painettuna, kunnes se vilkkuu. Vedä se sitten ensimmäisen tyylisivun vasempaan yläkulmaan. Kun avaat kuviokirjaston, tyyli on sovellettu kuvion esikatseluun.

* Jotkin ominaisuudet ovat tällä hetkellä käytettävissä vain Pagesin, Numbersin ja Keynoten Mac-versioissa.

Kuvion lisääminen kuviokirjastoon

Voit lisätä mukautettuja kuvioita kuviokirjastoosi. Kun tallennat mukautetun kuvion, sen polku-, kääntö- ja pyöritysominaisuudet tallennetaan, mutta koko-, väri-, läpinäkyvyys- ja muita ominaisuuksia ei tallenneta.

Ctrl-klikkaa Macissa kuviota ja valitse Tallenna omiin kuvioihin.

Lisättyäsi kuvion kirjastoon se on käytettävissä Macissa Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa.