Lisää kommentteja iWorkiin ja vastaa niihin

Viestiketjun avulla voit keskustella muiden jäsenten kanssa muutoksista Pages-, Numbers- tai Keynote-tiedostossasi.

Kun luot tai tarkistat dokumenttia, voit lisätä kommentteja ja vastata niihin, Näin voit viestiä muiden kanssa dokumenttiin liittyen poistumatta Pagesista, Numbersista tai Keynotesta. Kaikkien kommentit näkyvät omalla värillään ja sisältävät laatijan nimen.

Kommenttien lisääminen

Voit lisätä kommentin nopeasti valitsemalla tekstin, solun, objektin tai dian, jota haluat kommentoida. Tee sitten seuraavasti:

• Klikkaa Macilla Kommentti-painiketta , anna kommentti ja klikkaa Valmis.
  • Napauta iPhonella tai iPadilla näyttöön avautuvassa valikossa Kommentti. Joudut ehkä napauttamaan , jotta näet Kommentti-kohdan. Jos olet kommentoimassa Numbersin solua, napauta Solu-toimintovalikkoa ja napauta sitten Lisää kommentti -painiketta . Lisää kommenttisi ja napauta Valmis.

Kuka tahansa voi vastata kommentteihisi Pages-, Numbers- ja Keynote-appien uusimmissa versioissa. Kun teet yhteistyötä muiden kanssa, kommentit ja vastaukset näkyvät reaaliaikaisesti, joten sinun ei tarvitse sulkea dokumenttia.

Vastaa kommenttiin tarkastelemalla kommenttia ja klikkaamalla tai napauttamalla sitten Vastaa.

Näytä kommentit

Kun Pagesissa tai Keynotessa on kommentti, sisällön vieressä näytetään keltainen neliö. Numbersissa näytetään keltainen kolmio solun kulmassa. Voit tarkastella kommenttia seuraavasti:

• Napauta tai klikkaa Macin, iPhonen ja iPad Pagesissa tai Keynotessa keltaista neliötä.
  • Klikkaa solua Macin Numbersissa. Napauta iPhonen ja iPadin Numbersissa solua, napauta solutoimintovalikkoa ja napauta sitten Näytä kommentti.

Jos haluat siirtyä seuraavaan tai edelliseen kommenttiin dokumentissa, napauta tai klikkaa kommentin nuolia.

Lue ohjeet siihen, miten toimia, jos et voi tarkastella kommentteja.

Kommenttien muokkaaminen

Jos haluat muokata kommenttia, avaa kommentti ja klikkaa tai napauta sitä kommentin osaa, jota haluat muokata. Tallenna muutokset klikkaamalla tai napauttamalla Valmis. Jos kommenttiisi on lisätty vastauksia, klikkaa aikaleimaa tai napauta Lisää-painiketta  ja klikkaa tai napauta sitten Muokkaa kommenttia. Voit muokata vain omia kommenttejasi ja vastauksiasi.

Kommenttien poistaminen

Jos haluat poistaa kommentin, tarkastele kommenttia ja klikkaa tai napauta sitten Poista. Voit poistaa vastauksen klikkaamalla aikaleimaa tai napauttamalla Lisää-painiketta  ja klikkaamalla tai napauttamalla sitten Poista vastaus.

Jos teet yhteistyötä muiden kanssa, voit poistaa yksittäisiä kommentteja tai kokonaisia kommenttiketjuja. Voit poistaa ketjun yksittäisiä kommentteja ja vastauksia vain, jos olet kommentin kirjoittaja tai dokumentin omistaja.

Kommenttien näyttäminen ja kätkeminen

Jos et näe kommenttejasi, varmista, että olet määrittänyt niiden näkymisen apissa:

• Klikkaa Macissa Näytä-valikkoa  ja klikkaa sitten Näytä kommentit tai Kätke kommentit. Jos haluat tarkastella kommenttipaneelia, klikkaa Näytä-valikkoa  ja klikkaa sitten Näytä kommenttipaneeli.
  • Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Lisää-painiketta , napauta Asetukset ja ota sitten Kommentit käyttöön.