Automaattisen korjauksen ja tekstin korvauksen käyttöönotto Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa

Kun käytät automaattista korjausta iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin iWork-apeissa, voit kustomoida apin sisäisen oikeinkirjoituksen, muotoilun ja tekstin korvaamisen.

• Mac: Avaa Pages, Numbers tai Keynote, klikkaa ohjelman nimeä työkalupalkissa ja valitse Asetukset. Valitse Automaattinen korjaus.
  • iPhone, iPad tai iPod touch: avaa Pages, Numbers tai Keynote, ja napauta sitten Lisää-painike > Automaattinen korjaus.

Valitsemalla tai poistamalla automaattisen korjauksen käytettävissä olevia asetuksia voit mukauttaa, miten Pages, Numbers ja Keynote käsittelevät oikeinkirjoitusta ja muotoilua. Valittavissa ovat:

• Luetteloiden havaitseminen
  • Linkkien havaitseminen
  • Linkkityylien käyttäminen
  • Yläindeksin käyttäminen numerojälkiliitteisiin
  • Murtolukujen muotoileminen
  • Älykkäiden lainausmerkkien käyttäminen, mikä korvaa lainaus- ja puolilainausmerkit kaarevilla lainausmerkeillä tai valitsemallasi lainausmerkkityylillä.

Jos käytät iCloud-avainnippua, jokaisen apin asetukset jaetaan kaikissa Apple-tuotteissasi, jotka on kirjattu iCloud-tilillesi.

Jotkin valinnat voivat olla käytettävissä myös muissa iWorkin valikoissa. Jos vaihdat jotakin asetusta toisessa valikossa, se vaihtaa myös automaattisen korjauksen asetuksia. Jotkin iWork-asetukset ovat samanlaisia kuin muut iOS- tai macOS-asetukset. Useimmissa tapauksissa Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa valitsemasi asetukset ohittavat ja korvaavat iOS- tai macOS-asetukset. Lue, miten voit ottaa tekstin korvauksen käyttöön iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa

Mukautettujen tekstin korvausten käyttöönotto iWorkissa

Tekstin korvauksilla voit korvata pidempiä sanontoja oikoteillä. Kun kirjoitat oikotien tekstikenttään, se korvautuu automaattisesti sanonnalla.

Pagesin, Numbersin ja Keynoten automaattisen korjauksen asetuksissa voi ottaa käyttöön tekstin korvauksia, joita käytetään erityisesti iWorkissa.

• Mac: Avaa automaattisen korjauksen asetukset. Varmista Korvaus-kohdassa, että Symbolien ja tekstin korvaaminen on valittuna. Klikkaa sitten Lisää korvaus
    • Syötä Korvaus-kohtaan teksti, jonka haluat aktivoivan korvauksen (esimerkiksi ”(c)”). Syötä Korvaava-kohtaan teksti, jota haluat ohjelman käyttävän korvauksessa (esimerkiksi ”©”).
  • iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta Lisää-painike > Automaattinen korjaus. Varmista, että Tekstin korvaus on käytössä, ja napauta Korvausluettelo. Napauta plus-painike
    • Syötä Oikotie-kohtaan teksti, jonka haluat aktivoivan korvauksen (esimerkiksi ”(c)”). Syötä Sanonta-kohtaan teksti, jota haluat apin käyttävän korvauksessa (esimerkiksi ”©”).

Jos käytit tätä esimerkkiä, appi vaihtaa Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa kirjoittamasi kohdan ”(c)” aina muotoon ”©”.

Jos Pages, Numbers tai Keynote korvaa tekstin, mutta haluat palauttaa sen kirjoittamaasi muotoon, paina näppäimistöllä komento-Z tai napauta Peru-painike

Automaattinen korjaus on saatavilla kielillä, jotka Macisi on asetettu oikolukemaan. Voit nähdä nämä kielet valitsemalla Järjestelmäasetukset > Näppäimistö > Teksti ja klikkaamalla Oikeinkirjoitus-ponnahdusvalikkoa. Klikkaamalla Ota käyttöön saat tietää, kuinka voit lisätä oikeinkirjoitussanakirjoja muille kielille. iPhonen, iPadin tai iPod touchin automaattinen korjaus ei ole saatavilla kaikille kielille.

Mukautettujen ohitettavien sanojen ottaminen käyttöön Macin iWorkissa

Kun Macin Pages, Numbers tai Keynote havaitsee sanan, jota se ei tunnista, se alleviivaa sanan punaisella katkoviivalla. Ctrl-klikkaamalla sanaa voit valita oikean kirjoitusasun ehdotettujen sanojen luettelosta tai valita Opi oikeinkirjoitus tai Älä huomioi oikeinkirjoitusta.

• Opi oikeinkirjoitus Jos haluat, että Mac tunnistaa sanan ja sisällyttää sen ehdotuksiin ja oikolukuun, valitse Opi oikeinkirjoitus. Sanan kirjoitusasu lisätään Macin oikeinkirjoitussanakirjaan.
  • Älä huomioi oikeinkirjoitusta Jos et enää halua, että Pages, Numbers tai Keynote merkitsee tämän sanan väärin kirjoitetuksi, valitse Älä huomioi oikeinkirjoitusta. Ohjelma lisää sanan ohitettavien sanojen luetteloon, eikä enää alleviivaa sitä.

Voit lisätä, muokata tai poistaa iWork-ohjelman ohitettavien sanojen luettelossa olevia sanoja avaamalla automaattisen korjauksen asetukset ja klikkaamalla Ohitettavat sanat. Klikkaa Lisää-painike ja Poista-painike, niin voit lisätä ja poistaa sanoja. Jos haluat muokata sanan oikeinkirjoitusta, klikkaa sitä kaksi kertaa.