Linkitettyjen tekstilaatikoiden lisääminen Pagesissa

Kun linkität tekstilaatikoita, teksti kulkee automaattisesti yhdestä tekstilaatikosta toiseen. Lue linkitettyjen tekstilaatikoiden käytöstä Pages-dokumentissa.

Tunnistat sarjan linkitettyjä tekstilaatikoita, eli ketjun, valitun tekstilaatikon päällä olevista ympyröistä. Samanvärisillä ympyröillä merkityt tekstilaatikot kuuluvat samaan ketjuun. Ympyrässä oleva numero ilmaisee tekstilaatikon paikan ketjussa. Lue, miten voit lisätä Pages-tekstilaatikoita iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla.

Uuden ketjun luominen

Voit aloittaa uuden ketjun tyhjästä tekstilaatikosta tai sellaisesta, jossa on jo sisältöä. Projektisi asettelun monimutkaisuudesta riippuen saattaa olla helpompaa asettaa ensin tekstilaatikot ja lisätä vasta sitten sisältöä.

Klikkaa tai napauta tekstilaatikkoa, jonka haluat ketjun ensimmäiseksi. Klikkaa tai napauta sitten valkoista ympyrää  tekstilaatikon yläreunassa.* Tämä ympyrä täyttyy ketjun värillä ja numerolla (esimerkiksi ).

Pages-dokumentti, jossa on valittuna kolme tekstilaatikkoa, joista ensimmäisen ylälaidassa näkyy numero 1 ja kahden muun ylälaidassa näkyy valkoinen ympyrä.

Jos tekstilaatikossa on jo tekstiä, Pages luo siitä automaattisesti uuden ketjun. Jos tekstilaatikko on tyhjä, se liitetään automaattisesti viimeksi valitsemaasi ketjuun (jos ketju on jo olemassa) tai se luo uuden ketjun (jos et ole jo luonut ketjua). Voit vaihtaa tekstilaatikon ketjua klikkaamalla tai napauttamalla numeroa ja valitsemalla toisen ketjun valikosta.

Pages-dokumentti, jossa toisen tekstilaatikon avoimessa Ketju-valikossa on valittuna ensimmäisen tekstilaatikon ketju.

Jos olet lukinnut tai ryhmittänyt tekstilaatikon toisten kohteiden kanssa, poista lukitus tai ryhmitys, ennen kuin yhdistät sen toiseen tekstilaatikkoon.

Jos samassa ketjussa on monia tekstilaatikoita, poista tekstilaatikko olemassa olevasta ketjusta ja luo sille uusi ketju klikkaamalla yläosassa olevaa ympyrää ja valitsemalla Luo uusi ketju.

* Linkitetyissä tekstilaatikoissa, joissa käytetään pystysuuntaista tekstiä, ketjut näyttävät ympyrät ovat tekstilaatikon oikealla puolella. Linkitetty tekstilaatikkoketju voi sisältää sekä vaaka- että pystysuoria tekstilaatikoita.

Tekstilaatikoiden uudelleenjärjestäminen

Tekstilaatikot liikkuvat vain aiemmilta sivuilta seuraaville sivuille. Kun ketju kattaa useita sivuja, sen teksti liikkuu automaattisesti uudelleen, kun siirryt toisen sivun tekstilaatikkoon. Tämä varmistaa tekstin luonnollisen liikkuvuuden sivulta toiselle.

Kun ketjussa on useita tekstilaatikoita samalla sivulla, voit muuttaa niiden järjestystä ketjussa. Muuta tekstilaatikoiden järjestystä klikkaamalla tai napauttamalla laatikon yläosan ympyrää, ja sitten noudattamalla seuraavia ohjeita:

• Mac tai iCloud: Siirrä valikossa osoitin nykyisen ketjun päälle (sen vieressä on valintamerkki).
  • iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta nykyistä ketjua.

Siirrä tämä tekstilaatikko uuteen paikkaan valitsemalla sille tarkoitettu järjestysnumero. Ketjun teksti päivittyy automaattisesti.

Pages-dokumentti, jossa on linkitetyn tekstilaatikon Ketju-valinnat avoinna ja Asettelujärjestys valittuna.

Tekstilaatikon linkin poisto tai tekstilaatikon poistaminen

Kun poistat linkitetyn tekstilaatikon linkin tai koko tekstilaatikon, ketjun sisältö jatkuu jäljellä olevissa tekstilaatikoissa.

Voit poistaa tekstilaatikon linkin klikkaamalla tai napauttamalla ympyrää ja valitsemalla sitten Poista ketjusta.

Pages-dokumentti, jossa on linkitetyn tekstilaatikon Ketju-valinnat avoinna ja Poista ketjusta -toiminto valittuna.

Jos poistat ainoan ketjussa olevan tekstilaatikon, se säilyttää sisältönsä ja muuttuu tavalliseksi tekstilaatikoksi.

Voit poistaa tekstilaatikon valitsemalla sen ja painamalla Poista. Jos poistat ketjun ainoan tekstilaatikon, tekstilaatikko sisältöineen poistetaan.

Kun tekstilaatikko on linkitetty, sen tilaksi asetetaan Dokumentti-inspektori > Järjestä > Objektin sijoitus -kohdassa Pysy sivulla. Tämä varmistaa, että voit hallita ketjujen sijoituspaikkoja.