Useiden ottojen tallentaminen GarageBandissa iPhonella tai iPadilla

Opi, miten voit tallentaa esityksestä useita versioita, eli ottoja, nopeasti peräkkäin GarageBandissa käyttäen iPhonea tai iPadia.

Useamman oton äänitys -toimintoa käytettäessä GarageBand luo uuden oton aina, kun toistopää aloittaa toiston osion alusta. GarageBand tallentaa jokaisen uuden oton samalle raidalle, joten jokainen raita voi sisältää useita ottoja. Voit tämän jälkeen valita oton, josta pidät eniten, ja poistaa kaikki muut otot. Useiden ottojen tallentamisesta voi olla hyötyä, kun improvisoit pää- tai soolo-osan ja haluat tallentaa esityksestäsi useita versioita.

Poista Automaattinen kappaleosion pituus käytöstä

1. Avaa kappaleosion säätimet napauttamalla kappaleosiopainiketta Raidat-näkymän viivaimen oikeassa reunassa.

2. Napauta A-osiota. Jos kappaleessa on monta osiota, napauta luettelon viimeistä osiota ja sitten tietopainiketta .

3. Jos osioasetuksena on Automaattinen, poista asetus käytöstä napauttamalla Automaattinen-kytkintä ja palaa sitten kappaleosioiden luetteloon napauttamalla Kappaleosiot.

ipad-ios10-garageband-tracks-song-sections-inspector-manual
  4. Napauta osiota, jota haluat käsitellä. Jos haluat, että tallenne kattaa kaikki osiot, napauta Kaikki osiot.

5. Voit sulkea kappaleosion säätimet napauttamalla mitä tahansa kohtaa Raidat-näkymässä. Joissain laitteissa on napautettava Valmis.

Useamman oton äänityksen ottaminen käyttöön

1. Napauta säädinpalkista raidan säätimien painiketta . Joissain laitteissa on napautettava ensin asetuspainiketta ja sitten  .

2. Napauta mitä tahansa raitaa, paitsi Drummer-raitaa.

3. Napauta sivupalkista Raidan asetukset.

4. Napauta Tallennus ja ota sitten Useamman oton äänitys -toiminto käyttöön.

ipad-ios10-garageband-tracks-track-settings-recording-multi-on

Useiden ottojen tallentaminen

1. Napauta raitaa, johon haluat tallentaa oton, tai luo uusi raita.

2. Aloita tallennus napauttamalla säädinpalkin tallennuspainiketta . GarageBand luo raidalle uuden oton aina, kun toistopää aloittaa toiston osion alusta.

Oton valitseminen

Kun olet lopettanut tallennuksen, kaksoisnapauta uutta aluetta, napauta Otot ja valitse sitten luettelosta otto, jonka haluat kuunnella. Valitun oton viereen ilmestyy valintamerkki. Voit valita otot toiston aikana tai GarageBandin ollessa joutotilassa.

ipad-ios10-garageband-tracks-takes

Oton poistaminen

Kun olet päättänyt, että pidät tietystä otosta, voit poistaa muut otot.

Kaksoisnapauta aluetta, jolla on useita ottoja. Napauta sitten Otot ja tee jompikumpi seuraavista:

• Halutessasi poistaa yksittäisiä ottoja: Napauta Muokkaa ja poista haluamasi otot. Napauta lopuksi Valmis.

• Jos haluat poistaa kaikki paitsi valittuna olevan oton, napauta Poista käyttämättömät otot.