ACMT 2017 Mac -huoltosertifiointikokeen (MAC-17A) aiheet

Lue lisätietoja ACMT 2017 Mac -huoltosertifiointikokeen (MAC-17A) aiheista ja osioista.

Mitä kokeeseen sisältyy?

ACMT 2017 Mac -huoltosertifiointikoe (MAC-17A) on Pearson VUE:n tarjoama tietokoneella suoritettava verkkokoe. Testi perustuu avoimiin resursseihin. Osallistujien tulisi vastata kysymyksiin ATLAS-palvelussa olevien Applen koulutusmateriaalien ja kurssien avulla.

Jos haluat saada vuoden 2017 Applen sertifioidun Mac-teknikon (Apple Certified Mac Technician, ACMT) pätevyyden, sinun täytyy suorittaa tämä koe (MAC-17A) ja Apple-huollon perusasioiden koe (SVC-17A) hyväksytysti.

Huomaa, että Apple-huollon perusasioiden koe on suoritettava ennen Mac-huoltosertifiointikokeen suorittamista.

Kokeen yhteenveto

• Osioiden määrä: 2
  • Oppimistavoitteiden määrä: 28
  • Kohtien kokonaismäärä: 70
  • Hyväksyttyyn suoritukseen vaadittava tulos: vähintään 80 prosenttia oikein (vähintään 56/70 kohtaa on suoritettava hyväksytysti)
  • Kokeen aikaraja: 2 tuntia

Kokeen alussa on seitsemän taustatietokysymystä. Näistä kysymyksistä ei anneta pisteitä eikä niitä lasketa mukaan kokeen kahden tunnin aikarajoitukseen.

Osiot ja aiheet

ACMT 2017 Mac -huoltosertifiointikoe kattaa alla luetellut aiheet ja osiot.

Vianmääritys (37 kohtaa)

• Arvioi macOS-pohjaisten järjestelmien tiedostojärjestelmään liittyviä ongelmia ja eristä ne.
  • Arvioi verkkoon liittyvää asiakkaan ongelmaa sekä eristä ja ratkaise se oikein.
  • Tunnista tiettyyn vianmääritystilanteeseen sopivin vianmääritystyökalu.
  • Kuvaile, miten vianmääritystyökaluja ja niihin liittyviä menettelytapoja käytetään.
  • Tunnista mahdolliset käynnistysongelmat ja niiden ratkaisut.
  • Tunnista siirtoon tarvittavat macOS:n siirtotyökalut, siirrettävissä olevien käyttäjätietojen tyypit sekä oikeat tavat siirtää käyttäjätietoja Macista ja Windows-tietokoneesta.
  • Tunnista oireet, jotka johtuvat siitä, että järjestelmänhallintayksikkö ei toimi oikein.
  • Kerro, miten voit pidentää Apple-tuotteen akun käyttöaikaa.
  • Tunnista prosessi, joka mahdollistaa käyttäjätilien luonnin, määrityksen, hallinnan ja poiston macOS:ssä.
  • Määritä FileVault 2 macOS:ssä Macin tietojen suojaamiseksi.
  • Kuvaile tietosuojaan liittyviä huolenaiheita, kun Sijaintipalvelut on käytössä macOS:ssä.
  • Kerro, miten laiteohjelmiston (EFI) kadonnut salasana voidaan nollata.
  • Kerro, miten voit luoda, palauttaa ja hallita tietojen varmuuskopioita turvallisesti macOS:n Time Machinella.

Mac-tuoteperheen korjaaminen (33 kohdetta)

• Tunnista tarvikkeet, joiden avulla vähennetään asiakkaan Macille aiheutuvien vahinkojen riskiä tietokonetta huollettaessa.
  • Tunnista tarvikkeet, joiden avulla vähennetään vahinkojen riskiä Mac-malleja huollettaessa.
  • Näytä, miten akkuja ja sisäisen akun sisältäviä kannettavia käsitellään turvallisesti.
  • Tunnista iMacin huollon erikoistyökalut, varusteet ja toimintatavat.
  • Tunnista iMac-mallien turvalliseen huoltamiseen vaadittavat varotoimet.
  • Tunnista Mac minin huollon erikoistyökalut, varusteet ja toimintatavat.
  • Tunnista 13-tuumaisten MacBook Pro -mallien huollon erikoistyökalut, varusteet ja toimintatavat.
  • Tunnista 13-tuumaisten MacBook Pro -mallien sisäiset liitintyypit.
  • Tunnista 15-tuumaisten MacBook Pro -mallien huollon erikoistyökalut, varusteet ja toimintatavat.
  • Tunnista 15-tuumaisten MacBook Pro -mallien sisäiset liitintyypit.
  • Tunnista MacBook Airin huollon erikoistyökalut, varusteet ja toimintatavat.
  • Tunnista Mac Pron huollon erikoistyökalut, varusteet ja toimintatavat.
  • Tunnista Mac Pro -mallien sisäiset liitintyypit.
  • Tunnista Mac Pro -mallien turvalliseen huoltamiseen vaadittavat varotoimet.
  • Tunnista MacBookin huollon erikoistyökalut, varusteet ja toimintatavat.

ATLAS-palvelun kurssit

Suosittelemme, että perehdyt ATLAS-palvelun ACMT 2017:n aihealueeseen, kun valmistaudut ACMT 2017 Mac -huoltosertifiointikokeeseen.