Oikea klikkaus Macissa

Voit suorittaa oikeaa klikkausta vastaavan toiminnon myös ilman oikean klikkauksen painiketta.

Mac-tietokoneissa oikeaa klikkausta kutsutaan toissijaiseksi klikkaukseksi tai ctrl-klikkaukseksi. Jos hiiressä, ohjauslevyssä tai muussa syöttölaitteessa ei ole oikean klikkauksen painiketta tai muuta tapaa suorittaa oikeaa klikkausta, pidä näppäimistön ctrl-näppäintä klikkauksen aikana painettuna.

Seuraavissa Apple-syöttölaitteissa oikea klikkaus ja muut eleet voidaan suorittaa ilman ctrl-näppäintä.

Oikea klikkaus Applen ohjauslevyllä

Klikkaa tai napauta Magic Trackpadilla tai sisäisellä Multi-Touch-ohjauslevyllä kahdella sormella.
Jos haluat määrittää toissijaisen klikkauksen ja muita kosketuslevyn toimintoja, valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten kohtaa Ohjauslevy.

Oikea klikkaus Applen hiirellä

Klikkaa Magic Mouse- tai Mighty Mouse -hiiren oikeaa puolta.
Jos haluat määrittää toissijaisen klikkauksen ja muita hiiren toimintoja, valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten kohtaa Hiiri.