iCloudin toimintoasetusten muuttaminen

Voit muuttaa, mitä iCloud-toimintoja käytät eri laitteillasi ottamalla niitä käyttöön tai poistamalla käytöstä. Voit myös poistaa iCloudin käytöstä kokonaan.

Kun poistat iCloud-toiminnon käytöstä laitteessa, vain iCloudiin tallennetut kyseisen toiminnon tiedot eivät ole enää käytettävissä laitteessa. Jos poistat käytöstä Mail-, Yhteystiedot-, Kalenterit-, Muistiinpanot-, Muistutukset- tai iCloud-kuvakirjasto-apin yhdessä laitteessa, voit edelleen tarkastella ja muuttaa tietojasi iCloud.com-osoitteessa ja toisessa laitteessa, jossa toiminto on otettu käyttöön.

Joskus, kun poistat iCloud-toiminnon käytöstä laitteessa, voit halutessasi säilyttää toiminnon tiedot kyseisessä laitteessa. Kopioituja tietoja ei synkronoida iCloudin kanssa. Jos poistat käytöstä iCloudin Windows-versiossa Mailin, Yhteystiedot, Kalenterit ja Tehtävät Windows-tietokoneessa, iCloudiin tallennetut tiedot ovat edelleen käytettävissä Microsoft Outlookissa, mutta niitä ei pidetä ajantasaisina muiden laitteittesi kanssa.

Ennen kuin poistat jonkin ominaisuuden käytöstä kaikissa laitteissasi tai ennen iCloudin poistamista kokonaan käytöstä, voit tehdä iCloudissa säilytettävistä tiedoista kopion tietokoneellesi. Jos haluat poistaa iCloudiin tallennettuja tietoja ja varmuuskopioita, lue, miten voit hallita iCloud-tallennustilaa.

iCloud-toimintojen ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Tee yksi tai useampi seuraavista toimenpiteistä sen mukaan, minkä laitteen asetuksia haluat muuttaa.

iPhone, iPad tai iPod touch

Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta iCloud.
  3. Ota iCloud-toimintoja käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla.

Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi:

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta iCloud.
  3. Ota iCloud-toimintoja käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla.

Mac

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa iCloud.
  3. Valitse kukin toiminto tai poista valinta niiden kohdalta.

Aiemmissa macOS-versioissa jotkin toiminnot eivät ole käytettävissä tai ne on listattu eri tavalla.

Windows-tietokone

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Valitse kukin toiminto tai poista valinta niiden kohdalta.
  3. Klikkaa Käytä.

Riippuen siitä, onko Windows-tietokoneessasi asennettuna Microsoft Outlook 2016 tai aiempi, jotkin toiminnot eivät ole käytettävissä tai ne on listattu eri tavalla.

Jos sinulla on Outlook asennettuna, käytä iCloud Mailia, Yhteystietoja, Kalentereita ja Tehtäviä Outlookissa. Jos poistat käytöstä Mailin, Yhteystiedot, Kalenterit ja Tehtävät, iCloud-tiedot ovat edelleen käytettävissä Microsoft Outlookissa, mutta niitä ei pidetä ajantasaisina iCloudin kanssa. Jos sinulla ei ole Outlookia asennettuna, käytä iCloud Mailia, Yhteystietoja, Kalentereita ja Muistutuksia verkkoselaimessasi osoitteessa iCloud.com.

Outlook 2016:ssa iCloudin muistutuksia kutsutaan tehtäviksi.

Jos valitset Kirjanmerkit ja tietokoneessasi on asennettuna Google Chrome tai Mozilla Firefox, voit klikkaamalla Valinnat valita Windows-selaimet, joiden kirjanmerkit haluat pitää ajan tasalla iOS-laitteittesi Safarin ja Mac-tietokoneiden iCloud Safarin kanssa. Lue lisätietoja iCloudin Windows-version tukemista selaimista.

iCloudin poistaminen käytöstä

Tee yksi tai useampi seuraavista toimenpiteistä sen mukaan, haluatko lopettaa iCloudin käytön kaikilla vaiko vain joillakin laitteilla.

iPhone, iPad tai iPod touch

Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Vieritä näytön alalaitaan.
  3. Napauta Kirjaudu ulos.

Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi:

1. Siirry kohtaan Asetukset > iCloud.
  2. Vieritä näytön alalaitaan.
  3. Napauta Kirjaudu ulos.

Jos kirjaudut ulos iCloudista (tai poistat iCloudin), iCloud ei enää varmuuskopioi iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi tietoja. Voit edelleen varmuuskopioida laitteesi iTunesin avulla.

Mac

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa iCloud.
  3. Klikkaa Kirjaudu ulos.

Windows-tietokone

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Kirjaudu ulos.

Jos olet ottanut käyttöön automaattisen musiikki-, appi- tai kirjaostosten lataamisen iTunes-asetuksissa tai Asetuksissa iOS-laitteessa, iTunes-ostoksesi ladataan edelleen laitteisiisi.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.