iCloud-asetusten muuttaminen

iCloud-asetuksista voit valita, mitkä laitteessasi olevat apit käyttävät iCloudia pysyäkseen ajan tasalla. Lue, miten voit muuttaa iCloud-asetuksia tai poistaa iCloudin kokonaan käytöstä.

Kun otat iCloudin käyttöön appia varten, apin tiedot tallennetaan turvallisesti iCloudiin ja pidetään automaattisesti synkronoituina kaikilla laitteillasi. Kun poistat iCloudin käytöstä, appi ei enää muodosta yhteyttä iCloudiin, joten tietosi löytyvät vain laitteestasi. Voit valita, mitkä laitteesi apit käyttävät iCloudia, tai voit poistaa iCloudin kokonaan käytöstä.

iCloudin kanssa käytettävien appien valitseminen

Lue, miten löydät iCloud-asetukset iPhonesta, iPadista, iPod touchista, Macista tai Windows-tietokoneesta.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > nimesi.
  2. Napauta iCloud.
  3. Valitse napauttamalla apit, joiden haluat käyttävän iCloudia.
    Valitse iCloudia käyttävät apit iPhonessa

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Apple ID. Jos käytät macOS Mojavea tai sitä aiempaa, sinun ei tarvitse klikata Apple ID:tä.
  2. Klikkaa iCloud.
  3. Valitse haluamasi apit tai poista haluamiesi appien valinnat.
    Valitse iCloudia käyttävät apit Macissa

Osa ominaisuuksista ei ole käytettävissä tai on lueteltu eri tavalla aiemmissa macOS-versioissa.

Windows-tietokone

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Valitse haluamasi apit tai poista haluamiesi appien valinnat. Lue lisätietoja alta.
    Valitse iCloudia käyttävät apit Windows-tietokoneessa
  3. Klikkaa Käytä.

Riippuen siitä, onko Windows-tietokoneessasi asennettuna Microsoft Outlook 2016 tai sitä aiempi, jotkin toiminnot eivät ole käytettävissä tai on lueteltu eri tavalla.

iCloud Mail, Yhteystiedot, Kalenterit ja Muistutukset

Jos sinulla on Outlook asennettuna, käytä iCloud Mailia, Yhteystietoja, Kalentereita ja Tehtäviä Outlookissa. Jos poistat Mailin, Yhteystiedot, Kalenterit ja Tehtävät käytöstä, iCloud-tiedot ovat edelleen käytettävissä Microsoft Outlookissa, mutta niitä ei päivitetä iCloudiin ja muihin laitteisiisi.

Jos sinulla ei ole Outlookia asennettuna, käytä iCloud Mailia, Yhteystietoja, Kalentereita ja Muistutuksia verkkoselaimellasi osoitteessa iCloud.com.

Outlook 2016:ssa ja sitä uudemmissa iCloudin muistutuksia kutsutaan tehtäviksi.

Kirjanmerkit

Jos valitset Kirjanmerkit ja tietokoneeseesi on asennettu Google Chrome tai Mozilla Firefox, klikkaa Valinnat. Täällä voit valita Windows-tietokoneen selaimet, joiden kirjanmerkit haluat pitää synkronoituina iOS-, iPadOS- ja macOS-laitteidesi Safari-kirjanmerkkien kanssa. Lue, mitä selaimia voit käyttää iCloudin Windows-version kanssa.

iCloudin poistaminen käytöstä

Jos kirjaudut ulos iCloudista (tai poistat iCloudin), iCloud ei enää varmuuskopioi iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi tietoja. Lue lisätietoja siitä, mitä iCloud varmuuskopioi. Voit edelleen varmuuskopioida laitteesi tietokoneeltasi.

Jos haluat lopettaa iCloudin käytön laitteillasi, lue, miten voit kirjautua ulos iCloudista

Jos olet ottanut käyttöön musiikki-, appi- tai kirjaostosten automaattiset lataukset, ostoksesi ladataan edelleen laitteisiisi.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.