Valitse, minkä appien tiedot synkronoidaan ja tallennetaan iCloudiin

Voit valita iCloudin asetuksissa, mitkä appien tiedot laitteesi synkronoi ja tallentaa iCloudiin. Lue, miten voit muuttaa iCloud-asetuksia tai poistaa iCloudin kokonaan käytöstä.

Kun otat iCloudin käyttöön appia varten, apin tiedot tallennetaan turvallisesti iCloudiin ja pidetään automaattisesti synkronoituina kaikilla laitteillasi. Kun poistat sen käytöstä, appi ei enää muodosta yhteyttä iCloudiin, joten tietosi löytyvät vain laitteestasi.

Voit valita, mitkä laitteesi apit käyttävät iCloudia, tai voit poistaa iCloudin kokonaan käytöstä

iCloudin kanssa käytettävien appien valitseminen

Kun olet kirjautunut sisään iCloudiin kaikilla laitteillasi, katso lisätietoja siitä, miten voit käyttää iCloudin asetuksia iPhonella, iPadilla, Macilla tai PC-tietokoneella.

iPhone tai iPad

1. Valitse Asetukset > oma nimesi.
  2. Napauta iCloud.
  3. Valitse iCloudia käyttävät apit -kohdassa napauttamalla apit, joiden haluat käyttävän iCloudia.  Jos et näe tiettyä appia, saat koko listan näkyviin napauttamalla Näytä kaikki.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset tai valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Apple ID.
  2. Klikkaa iCloud.
  3. Valitse iCloudia käyttävät apit -kohdassa klikkaamalla apit, joiden haluat käyttävän iCloudia. Jos et näe tiettyä appia, saat koko listan näkyviin klikkaamalla Näytä lisää appeja.

Osa ominaisuuksista ei ole käytettävissä tai on lueteltu eri tavalla aiemmissa macOS-versioissa.

Windows-tietokone

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa iCloudin kanssa synkronoitavien appien vieressä olevaa nuolta  ja ota appi sitten käyttöön.
  3. Klikkaa Valmis.

Riippuen siitä, onko Windows-tietokoneessasi asennettuna Microsoft Outlook 2016 tai sitä aiempi, jotkin toiminnot eivät ole käytettävissä tai on lueteltu eri tavalla. Outlook 2016:ssa ja sitä uudemmissa iCloudin muistutuksia kutsutaan tehtäviksi.

Jos sinulla on Outlook asennettuna

Voit käyttää iCloud Mailia, Yhteystietoja, Kalentereita ja Tehtäviä Outlookissa. Jos poistat Mailin, Yhteystiedot, Kalenterit ja Tehtävät käytöstä, iCloud-tiedot ovat edelleen käytettävissä Microsoft Outlookissa, mutta niitä ei päivitetä iCloudiin ja muihin laitteisiisi.

Jos sinulla ei ole Outlookia asennettuna

Voit käyttää iCloud Mailia, Yhteystietoja, Kalentereita ja Tehtäviä selaimessasi iCloud.comissa.

iCloudin poistaminen käytöstä

Jos kirjaudut ulos iCloudista, iCloud ei enää synkronoi tietojasi tai varmuuskopioi iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi tietoja. Voit pitää tietosi turvassa varmuuskopioimalla laitteesi Macin tai Windows-tietokoneen avulla

Jos haluat lopettaa iCloudin käytön laitteillasi, lue, miten voit kirjautua ulos iCloudista

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.