Kuvien muokkaaminen Macissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten opit muokkaamaan kuviasi kuin ammattilainen macOS:n Kuvat-ohjelmaan kuuluvien intuitiivisten muokkaustyökalujen avulla.

Kuvat-ohjelma kuuluu jokaiseen Maciin. Se sisältää tehokkaat ja helppokäyttöiset muokkaustyökalut sekä kuvien järjestämiseen ja jakamiseen soveltuvia ominaisuuksia. Kuvat-ohjelmalla voit viimeistellä kuvasi. Kokeile ihmeessä kaikkia työkaluja – jos et pidä jostakin tekemästäsi muutoksesta, voit palata alkuperäiseen kuvaan milloin tahansa.

Ennen kuin aloitat

iCloud-kuvakirjasto pitää kuvat järjestyksessä ja ajan tasalla kaikkialla, missä se on käytössä. Kaikki Macissa tekemäsi muutokset näkyvät myös muilla laitteilla.

Aloittaminen

Voit avata muokkausnäkymän kaksoisklikkaamalla kuvaa kirjastossa ja klikkaamalla sitten työkalurivissä Muokkaa. Voit myös avata kuvan muokkausnäkymässä valitsemalla kuvan ja painamalla rivinvaihtonäppäintä. Klikkaa työkalurivin keskellä olevaa välilehteä valitaksesi jokin kolmesta muokkaustyökaluryhmästä: säädöt, suodattimet ja rajaukset.

Työkalurivissä on myös painikkeet muokkaamiselle laajennusten avulla ja nopealle kuvan kääntämiselle tai parantelulle.

Muokkauksen aikana voit lähentää kuvaa ja tarkastella sen yksityiskohtia työkalurivin vasemmalla puolella olevalla liukusäätimellä. Kun olet saanut säädöt valmiiksi, valitse Valmis.

Säädä

Voit säätää esimerkiksi kuvan valaistusta, väriä ja tarkkuutta käyttämällä Säädä-kohdan tehokkaita työkaluja. Liukusäätimillä tai Automaattinen-painikkeella voit muokata kuvaa helposti, ja yksityiskohtaisilla säätimillä voit tehdä vielä monipuolisempia muokkauksia.

Klikkaa Säädä-työkalun nimen vieressä olevaa kolmiota, niin säätimet tulevat näkyviin. Joillakin työkaluilla on mahdollista tehdä vielä yksityiskohtaisempia säätöjä, kun klikkaat Valinnat-kohdan vieressä olevaa kolmiota nähdäksesi kaiken, mitä työkalulla voi tehdä.

Voit laittaa yksittäiset säädöt päälle tai pois päältä klikkaamalla sinistä ympyrää, joka tulee näkyviin jokaisen työkalun viereen, kun sitä laajennetaan tai kun osoitin viedään sen päälle.

Jos haluat ottaa jollekin kuvalle tehdyt säädöt käyttöön jossakin toisessa kuvassa, voit kopioida ja liittää ne. Avaa kuva, jossa on haluamasi säädöt, klikkaa Muokkaa ja valitse Kuva > Kopioi säädöt. Avaa sitten kuva, jossa haluat ottaa säädöt käyttöön, klikkaa Muokkaa ja valitse Kuva > Sijoita säädöt.

Suodattimet

Kuvat-ohjelman yhdeksän suodatinta jäljittelevät kolmea klassista valokuvaustyyliä: kirkas, voimakas ja mustavalkoinen, ja ne on optimoitu kuvan paranteluun niin, että ihonsävy säilyy luonnollisen näköisenä.

Valitse Kirkas, Kirkas lämmin tai Kirkas viileä elävöittääksesi kuvia; Voimakas, Voimakas lämmin tai Voimakas viileä lisätäksesi kontrastia; tai Mono, Hopeinen tai Noir klassista mustavalkokuvaa varten.

Rajaus

Suorista kuvaa, paranna sen rakennetta tai poista osia, joita et halua kuvaan.

Vedä valintasuorakulmiota sen reunoista tai kulmista. Kun päästät irti valintasuorakulmiosta, rajattu kuva tulee näkyviin. Voit suoristaa kuvaa sen oikealla puolella olevalla numeroidulla kiekolla. Kun siirrät kiekkoa, kuvaan tulee näkyviin ruudukko, joka auttaa kohdistamisessa.

Suhde: Voit valita eri kuvasuhteita, kuten neliö tai 5:7, tai jättää kuvan muodon vapaaksi.

Käännä: Voit kääntää kuvan vaakasuunnassa tai pystysuunnassa optio-klikkaamalla vaihtoehtoa .

Kuvat-ohjelmalla kuvan voi myös suoristaa ja rajata automaattisesti – klikkaa vain Automaattinen-painiketta. Voit kumota kaikki rajaukset ja käännöt ja palauttaa kuvan alkuperäisiin mittoihin klikkaamalla Nollaa.

Muokkaaminen muun valmistajan ohjelmilla

Voit muokata kuvia suoraan Kuvat-ohjelman Kuvat-kirjastosta muun valmistajan sovelluksilla, kuten Photoshopilla ja Pixelmatorilla. Valitse kuva ja klikkaa sitten Kuva > Muokkaa ohjelmalla ja valitse muokkausohjelma, jota haluat käyttää.

Kun olet saanut muokkauksen valmiiksi ohjelmassa, tallenna työsi tai käytä komento-S-näppäinoikotietä. Kaikki tekemäsi muutokset tallentuvat Kuvat-ohjelmaan niin, että tietoja ei katoa, joten voit aina palauttaa kuvan sen alkuperäiseen tilaan.

Lisää muokkaustyökaluja

Laajennukset: Saat lisää muokkausvaihtoehtoja Kuvat-ohjelmaan, kun hankit siihen muun valmistajan laajennuksia. Voit muokata kuvaa useilla eri laajennuksilla tai käyttää laajennuksia ja Kuvat-ohjelman vakiomuokkaustyökaluja yhdessä. Lue lisää kuvien muokkaamisesta muun valmistajan laajennusten avulla.

Voit myös lisätä kuviin piirustuksia, kuvioita ja tekstiä Laajennukset-valikossa olevalla merkintätyökalulla.

Pyöritä: Voit kääntää kuvaa 90 astetta vastapäivään. Jos haluat kääntää kuvaa toiseen suuntaan, pidä optionäppäintä painettuna.

Paranna: Voit parantaa kuvaa yhdellä klikkauksella. Voit säätää kuvan väriä, valaistusta ja kontrastia automaattisesti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.