Videoiden muokkaaminen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa

Kuvat-ohjelman avulla voit muuttaa videon pituutta tai hidastaa sitä suoraan iPhonesta, iPadista, iPod touchista tai Macista.

Trimmaa video

Onko sinulla video, joka on liian pitkä lähetettäväksi Mail- tai Viestit-ohjelmalla? Vai haluatko ehkä vain jakaa osan videosta ystäviesi ja perheenjäsentesi kanssa? Kuvat-ohjelman avulla voit lyhentää videota muuttamalla sen aloitus- ja lopetuskohtaa.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa Kuvat-appi ja napauta muokattavaa videota.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Muuta aloitus- ja lopetuskohtaa siirtämällä videon aikajanan molemmilla puolilla olevia liukusäätimiä.
  4. Esikatsele video napauttamalla Toista-painike.
  5. Napauta Valmis ja sitten Tallenna uutena klippinä.

iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa Kuvat-appi tallentaa muokkaukset uutena videona, joten voit käyttää pitkää tai lyhyttä versiota mielesi mukaan.

Mac

1. Avaa Kuvat-ohjelma ja kaksoisklikkaa muokattavaa videota.
  2. Pidä osoitinta videon päällä, klikkaa  ja valitse Trimmaa.
  3. Muuta aloitus- ja lopetuskohtaa siirtämällä videon aikajanan molemmilla puolilla olevia keltaisia liukusäätimiä.
  4. Esikatsele video klikkaamalla Toista-painike.
  5. Klikkaa Trimmaa.

Jos muutat mielesi ja haluat myöhemmin palata täyspitkään videoon, avaa video, klikkaa  ja valitse Nollaa trimmaus.

Muokkaa hidastusvideota

Kun olet kuvannut hidastusvideotilassa, voit määrittää, mikä osa elokuvasta toistetaan hidastustehosteella. Voit siis toistaa videon normaalilla nopeudella ja sitten hidastaa sitä, kun et halua yksityiskohtien jäävän katsojilta huomaamatta.

Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa muokattavan hidastusvideon päällä Muokkaa. Macissa riittää, kun siirryt videon päälle. Määritä sitten hidastuksen aloitus- ja lopetuskohta videon aikajanalla olevien pystysuorien valkoisten viivojen avulla.

Käytä muiden valmistajien ohjelmia

Voit ladata iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin myös muiden valmistajien ohjelmia, joiden avulla voit muokata videoita vielä lisää. Voit asentaa Maciisi myös muiden valmistajien kuvankäsittelylaajennuksia, joita voit käyttää Kuvat-ohjelman oletustoimintojen rinnalla. Lue lisätietoja kuvien muokkaamisesta Macissa muiden valmistajien laajennusten avulla.

Tee Kuvat-ohjelmalla entistä enemmän

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.