Videoiden muokkaaminen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa

Kuvat-ohjelman avulla voit muuttaa videon pituutta tai hidastaa sitä suoraan iPhonesta, iPadista, iPod touchista tai Macista.

Trimmaa video

Onko sinulla video, joka on liian pitkä lähetettäväksi Mail- tai Viestit-ohjelmalla? Vai haluatko ehkä vain jakaa osan videosta ystäviesi ja perheenjäsentesi kanssa? Kuvat-ohjelman avulla voit lyhentää videota muuttamalla sen aloitus- ja lopetuskohtaa.

Videon trimmaaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa Kuvat-appi ja napauta muokattavaa videota.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Muuta aloitus- ja lopetuskohtaa siirtämällä videon aikajanan molemmilla puolilla olevia liukusäätimiä. Esikatsele trimmattu video napauttamalla Toista-painiketta .
  4. Napauta Valmis ja sitten Tallenna video tai Tallenna video uutena klippinä.

Tallenna video -toiminto tallentaa vain videon trimmatun version. Tallenna uutena klippinä -toiminto säilyttää kirjastossasi sekä alkuperäisen että trimmatun version.

Videon trimmaaminen Macissa

1. Avaa Kuvat-appi ja kaksoisklikkaa muokattavaa videota.
  2. Pidä osoitinta videon päällä, klikkaa Toiminto-painiketta  ja valitse Trimmaa.
  3. Muuta aloitus- ja lopetuskohtaa siirtämällä videon aikajanan molemmilla puolilla olevia keltaisia liukusäätimiä. Esikatsele trimmattu video klikkaamalla Toista-painiketta .
  4. Klikkaa Trimmaa.

Trimmauksen peruminen

iPhone, iPad tai iPod touch: Avaa trimmaamasi video. Napauta Muokkaa. Napauta Palauta ja valitse Palaa alkuperäiseen.*

Mac: Avaa trimmaamasi video. Klikkaa Muokkaa. Klikkaa Toiminto-painiketta  ja valitse Nollaa trimmaus.

* Jos olet muokkaamassa videota, jonka loit Tallenna video uutena klippinä -toiminnolla, Palaa alkuperäiseen -painiketta napautettaessa poistetaan kaikki tekemäsi muutokset, kuten valotuksen säätäminen tai suodattimen lisääminen. Videon alkuperäistä pituutta ei kuitenkaan palauteta.

Suodattimen lisääminen ja videoiden kääntäminen

Kun olet ottanut kuvan, avaa se Kuvat-apissa ja napauta Muokkaa. Voit kääntää sen, lisätä suodattimen ja säätää videon ulkoasua Kuvat-apissa. Jos et pidä tekemistäsi muutoksista, voit palauttaa alkuperäisen kuvan napauttamalla Kumoa.

Avaa Macissa Kuvat-appi ja säädä videon ulkoasua klikkaamalla Muokkaa. Jos et pidä tekemistäsi muutoksista, klikkaa Palaa alkuperäiseen tai Nollaa säädöt.

Muokkaa hidastusvideota

Kun olet kuvannut hidastusvideotilassa, voit määrittää, mikä osa elokuvasta toistetaan hidastustehosteella. Voit siis toistaa videon normaalilla nopeudella ja sitten hidastaa sitä, kun et halua yksityiskohtien jäävän katsojilta huomaamatta.

Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa muokattavan hidastusvideon päällä Muokkaa. Macissa riittää, kun siirryt videon päälle. Määritä sitten hidastuksen aloitus- ja lopetuskohta videon aikajanalla olevien pystysuorien valkoisten viivojen avulla.

Käytä muiden valmistajien ohjelmia

Voit ladata iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin myös muiden valmistajien ohjelmia, joiden avulla voit muokata videoita vielä lisää. Voit asentaa Maciisi myös muiden valmistajien kuvankäsittelylaajennuksia, joita voit käyttää Kuvat-ohjelman oletustoimintojen rinnalla. Lue lisätietoja kuvien muokkaamisesta Macissa muiden valmistajien laajennusten avulla.

Tee Kuvat-ohjelmalla entistä enemmän

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.