iWork-dokumenttien avaaminen Touch ID:llä

Voit avata salasanasuojatun Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumentin Touch ID:llä salasanan kirjoittamisen sijaan.

Kun luot dokumentteja iWorkissa, voi vaatia käyttäjiä käyttämään salasanaa tiedoston avaamiseen. Jos iPhonessasi, iPadissasi tai Macissasi on Touch ID, voit käyttää Touch ID:tä salasanan kirjoittamisen sijaan. Jos sinulla on Face ID:tä tukeva iOS-laite, voit Face ID pystyy avaamaan salasanasuojatut dokumentit.

Jos haluat käyttää Touch ID:tä salasanasuojattujen dokumenttien avaamiseen, sinun on ensin otettava Touch ID iOS-laitteessa käyttöön tai otettava Touch ID Macissa käyttöön.

Salasanasuojattujen dokumenttien avaaminen Touch ID:llä

Kun avaat salasanasuojatun dokumentin ensimmäisen kerran, joudut antamaan dokumentin salasanan. Jos Touch ID on otettu iPhonessa, iPadissa tai Macissa käyttöön, näet myös Avaa Touch ID:llä -valinnan.

Kun seuraavan kerran avaat tämän dokumentin, voit käyttää Touch ID:tä. Kosketa kevyesti iOS-laitteen Koti-painiketta tai Macin Touch ID:tä (virtapainiketta). Jos Touch ID ei tunnista sormeasi, varmista, että käytät oikeaa sormea ja että kätesi ovat puhtaat ja kuivat. Voit avata dokumentin myös antamalla sen salasanan.

Salasanan lisääminen dokumentille ja Touch ID:n käyttäminen

Jos dokumentti ei ole salasanasuojattu, joudut ensin määrittämään salasanan.

iPhone tai iPad

1. Avaa dokumentti Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa.
  2. Napauta Lisää  ja sitten Aseta salasana.
  3. Kirjoita salasanasi Salasana- ja Vahvista-kenttiin. Sinun kannattaa lisätä myös salasanavihje, jonka avulla muistat salasanan, jos unohdat sen.
  4. Varmista, että Avaa Touch ID:llä on käytössä, ja napauta sitten Valmis.

Kun seuraavan kerran avaat tämän dokumentin, voit käyttää Touch ID:tä dokumentin salasanan sijaan.

Mac

1. Avaa dokumentti Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa.
  2. Valitse Arkisto > Aseta salasana.
  3. Kirjoita salasanasi Salasana- ja Vahvista-kenttiin. Sinun kannattaa lisätä myös salasanavihje, jonka avulla muistat salasanan, jos unohdat sen.
  4. Varmista, että Avaa Touch ID:llä on käytössä, ja klikkaa sitten Aseta salasana.

Kun seuraavan kerran avaat tämän dokumentin, voit käyttää Touch ID:tä dokumentin salasanan sijaan.

Salasanasuojattujen dokumenttien avaaminen Macissa ottamalla Touch ID käyttöön

Pages, Numbers ja Keynote käyttävät Touch ID:tä oletusarvoisesti, jos Macisi tukee Touch ID:tä ja se on määritetty siinä.

Jos sinua pyydetään antamaan salasana avatessasi dokumenttia etkä näe Touch ID -vaihtoehtoa, määritä Touch ID toimimaan iWork-ohjelmiesi kanssa:

1. Avaa Pages ja valitse sitten Pages > Asetukset.
  2. Valitse Käytä Touch ID:tä. Jos et voi valita Käytä Touch ID:tä, koska se puuttuu tai näkyy himmennettynä, varmista, että käytät Macia, joka tukee Touch ID:tä. Varmista sitten, että se on määritetty.
  3. Toista vaiheet Numbersille ja Keynotelle.

Jos käytät Touch ID:tä tukevaa iPhonea tai iPadia, salasanasuojattujen dokumenttien avaaminen Touch ID:llä on aina käytössä eikä sitä tarvitse määrittää, kuten Macissa.