iWork-dokumenttien avaaminen Touch ID:llä

Voit avata salasanasuojatun Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumentin Touch ID:llä salasanan kirjoittamisen sijaan.

Kun luot dokumentteja iWorkissa, voi vaatia käyttäjiä käyttämään salasanaa tiedoston avaamiseen. Jos iPhonessasi, iPadissasi tai Macissasi on Touch ID, voit käyttää Touch ID:tä salasanan kirjoittamisen sijaan. Tai jos sinulla on iPhone X, Face ID voi avata salasanalla suojatut asiakirjasi.

Ennen kuin voit käyttää Touch ID:tä salasanasuojattujen dokumenttien avaamiseen, joudut määrittämään sen iPhone 5s:ssä tai uudemmassa, iPad Prossa, iPad Air 2:ssa tai iPad mini 3:ssa tai uudemmassa tai MacBook Prossa, jossa on Touch Bar.

Salasanasuojattujen dokumenttien avaaminen Touch ID:llä

Avatessasi salasanasuojattua dokumenttia ensimmäistä kertaa joudut antamaan dokumentin tekstisalasanan. Jos Touch ID on määritettynä iPhonessasi, iPadissasi tai Macissasi, näet myös, että Avaa Touch ID:llä -valinta on käytössä.

Kun seuraavalla kerralla avaat tämän dokumentin, voit käyttää Touch ID:tä: Kosketa iOS-laitteesi Koti-painiketta kevyesti tai Macin Touch ID -painiketta (virtapainiketta). Jos dokumentti ei avaudu, tarkista, että käytät oikeaa sormea ja että kätesi ovat puhtaat ja kuivat. Voit avata sen myös antamalla dokumentin salasanan.

Salasanasuojattujen dokumenttien avaaminen Macissa ottamalla Touch ID käyttöön

Pages, Numbers ja Keynote käyttävät Touch ID:tä oletusarvoisesti, jos Macisi tukee Touch ID:tä ja se on määritetty siinä.

Jos sinua pyydetään antamaan salasana avatessasi dokumenttia etkä näe Touch ID -vaihtoehtoa, määritä Touch ID toimimaan iWork-ohjelmiesi kanssa:

1. Avaa Pages ja valitse sitten Pages > Asetukset
  2. Valitse Käytä Touch ID:tä. Jos et voi valita Käytä Touch ID:tä, koska se puuttuu tai näkyy harmaana, varmista, että käytät Macia, joka tukee Touch ID:tä. Varmista sitten, että se on määritetty.
  3. Toista vaiheet Numbersille ja Keynotelle.

Jos käytät Touch ID:tä tukevaa iPhonea tai iPadia, salasanasuojattujen dokumenttien avaaminen Touch ID:llä on aina käytössä eikä sitä tarvitse määrittää, kuten Macissa.

Salasanan lisääminen dokumentille ja Touch ID:n käyttäminen

Jos dokumentti ei ole salasanasuojattu, joudut ensin määrittämään tekstisalasanan.

iPhone tai iPad

Napauta lisää-kuvake ja napauta sitten Aseta salasana. Kirjoita salasana Salasana- ja Vahvista-kenttiin ja lisää sitten salasanavihje, joka muistuttaa tekstisalasanastasi, jos unohdat sen. Varmista, että Avaa Touch ID:llä on käytössä, ja napauta sitten Valmis. Kun seuraavan kerran avaat tämän dokumentin, voit käyttää Touch ID:tä dokumentin salasanan sijaan.

Mac

Avaa dokumentti ja valitse sitten Arkisto > Aseta salasana. Kirjoita salasana Salasana- ja Vahvista-kenttiin ja lisää sitten salasanavihje, joka muistuttaa tekstisalasanastasi, jos unohdat sen. Varmista, että Avaa Touch ID:llä on käytössä, ja klikkaa sitten Aseta salasana. Kun seuraavan kerran avaat tämän dokumentin, voit käyttää Touch ID:tä dokumentin salasanan sijaan.