Jos AirPodsisi katoavat

Tarvitsetko apua AirPodsien etsimisessä? Etsi iPhoneni -toiminnon avulla voit tarkistaa AirPodsiesi sijainnin kartalta ja toistaa ääntä niiden paikantamiseksi, jotta voit jatkaa langatonta kuuntelua.

Näin se toimii

Käyttäessäsi laitetta, jossa on iOS 10.3 tai uudempi, voit paikantaa kadoksissa olevat AirPodsisi Etsi iPhoneni -toiminnon avulla. Jos olet ottanut Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jota käytät AirPodsien kanssa, toiminto on automaattisesti käytössä myös AirPodsien kanssa. Etsi iPhoneni -toiminnon avulla voit siis löytää kadonneet, lähistöllä olevat AirPodsit, jotka eivät ole kotelossaan. Jos AirPodsisi eivät ole laitteidesi löydettävissä, niissä ei ole virtaa tai ne ovat AirPod-kotelossa, Etsi iPhoneni -toiminnon avulla näet silti viimeisimmän ajan ja paikan, jossa ne olivat yhdistettyinä.

AirPodsien sijainnin tarkistaminen kartalta

Kirjaudu iCloud.comiin tai tarkista AirPodsiesi sijainti kartalta Etsi iPhoneni -apin avulla. Etsi iPhoneni -toiminto näyttää AirPodsien ja kaikkien niiden Apple-laitteiden sijainnin, joihin olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä. Jos AirPodsit ovat offline-tilassa, näet viimeisimmän ajan ja paikan, jossa ne olivat online-tilassa.

Tietokone:

1. Siirry iCloud.comiin.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  3. Avaa Etsi iPhoneni.
  4. Klikkaa Kaikki laitteet, ja klikkaa sitten AirPodsit.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Avaa Etsi iPhoneni -appi.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:llä ja salasanalla.
  3. Napauta AirPodsejasi.

Kaikkien laitteiden vieressä näkyy värillinen piste, joka kertoo niiden tilan.

Kadoksissa olevien AirPodsien etsimiseen käytettävän laitteen vieressä näkyy sininen piste.

Vihreä piste tarkoittaa, että AirPodsisi ovat online-tilassa. Tällöin voit toistaa ääntä tai etsiä AirPodsit paikannustietojen avulla.

Harmaa piste tarkoittaa, että AirPodsit eivät ole päällä, niissä ei ole virtaa, ne ovat kotelossaan tai ne eivät ole löydettävissä. Saatat nähdä niiden viimeisimmän tiedossa olevan sijainnin.

Jos AirPodsisi ovat erillään toisistaan, näet kerralla vain yhden sijainnin kartalla. Etsi AirPod, jonka näet kartalla, ja laita se koteloonsa. Päivitä sitten kartta ja etsi toinen AirPod.

Äänen toistaminen

Jos AirPodsisi ovat jonkin Apple-laitteesi läheisyydessä ja yhteydessä Bluetoothiin, voit toistaa ääntä, jonka avulla voit löytää ne iCloud.comista tai Etsi iPhoneni -apista. AirPodsisi toistavat jatkuvasti voimistuvaa ääntä kahden minuutin ajan tai niin kauan, kuin haluat.

1. Valitse Toiminnot > Toista ääni.
  2. Jos AirPodsit ovat erillään toisistaan, valitse Mykistä vasen tai Mykistä oikea, niin löydät yhden kerrallaan.
  3. Kun löydät AirPodsit, napauta tai klikkaa Lopeta toisto.

Varmista, että AirPodsit eivät ole korvissasi, kun toistat ääntä.

Jos AirPodsisi ovat offline-tilassa

Jos et ole laittanut Etsi iPhoneni -toimintoa päälle ennen AirPodsien katoamista tai varastamista, sitä ei voi käyttää niiden paikantamiseen. Jos kartalla näkyy AirPodsien vieressä harmaa piste, et voi paikantaa niitä toistamalla ääntä, mutta saat tietoosi sijainnin, jossa ne viimeksi olivat yhteydessä. Jos AirPodsit siirtyvät takaisin online-tilaan, niiden kanssa käyttämääsi iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin tulee siitä ilmoitus.

Etsi iPhoneni -toiminto on ainoa tapa seurata kadonnutta laitetta tai paikantaa se. Applella ei ole muuta palvelua, jonka avulla voit löytää, seurata tai etsiä laitettasi.

Jos käytät koulun tai oppilaitoksen sinulle antamaa hallittua Apple ID:tä, et voi käyttää Etsi iPhoneni -toimintoa.

Kadonneen AirPodin tai kotelon korvaaminen

Jos et vieläkään löydä AirPodiasi tai latauskoteloa tai jos jokin on vaurioitunut, ota yhteyttä Apple-tukeen korvaavan tuotteen hankkimiseksi. Ota sitten selvää, miten voit ottaa korvaavan tuotteen käyttöön.

Voit myös perehtyä AirPodin hinnoittelu- ja huoltovaihtoehtoihin.