Soittolistojen luominen ja jakaminen

Voit luoda soittolistoja Apple Musicin valikoimasta tai omasta kokoelmastasi ja jakaa ne sitten ystäviesi kanssa. Voit myös tallentaa kirjastoosi soittolistoja, jotka muut ovat jakaneet kanssasi.

iPad, jossa näkyy Work Jams -soittolista, ja iPhone, jossa näkyy kyseisen soittolistan kappale Toistossa nyt -tilassa.

Soittolistan luominen

iPhone, jossa Musiikki-appi on auki ja Uusi soittolista on käynnissä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Etsi Musiikki-apissa kappale, jolla haluat aloittaa soittolistasi. Paina kappaletta pitkään tai käytä siinä 3D Touchia ja valitse sitten Lisää soittolistalle > Uusi soittolista.
  2. Anna soittolistalle nimi, kuvaus ja kansikuva. Lisää sitten muita kappaleita seuraavasti: Napauta Lisää musiikkia -painike Lisää musiikkia, etsi sitten hakutoiminnolla kappale kirjastostasi tai Apple Musicin valikoimasta tai selaa Kirjasto-kohdassa olevia kappaleita. Kun löydät kappaleen, jonka haluat lisätä, napauta Lisää soittolistaan -painike.
  3. Kun olet lisännyt kaikki haluamasi kappaleet, napauta Valmis.

Oletusasetuksena on, että soittolistoihin lisäämiäsi kappaleita ei lisätä automaattisesti kirjastoosi. Jos haluat lisätä jokaisen kappaleen kirjastoosi, voit vaihtaa asetuksiasi.

Mac tai Windows-tietokone

1. Etsi iTunesissa kappale, jolla haluat aloittaa soittolistasi. Siirrä osoitin sen päälle, klikkaa kolme vaakasuuntaista sinistä pistettä ja valitse Lisää soittolistalle > Uusi soittolista.
  2. Voit muokata nimeä tai lisätä kuvan klikkaamalla nimeä ja kansikuvaa. Jos haluat lisätä kuvauksen, klikkaa Lisää-painike ja valitse sitten Lisää kuvaus.
  3. Voit lisätä kappaleita soittolistalle etsimällä niitä tai selaamalla kirjastoasi tai Apple Musicin valikoimaa. Kun löydät kappaleen, jonka haluat lisätä soittolistalle, klikkaa kolme vaakasuuntaista sinistä pistettä ja valitse Lisää soittolistalle > [uusi soittolistasi].

Oletusasetuksena on, että soittolistoihin lisäämiäsi kappaleita ei lisätä automaattisesti kirjastoosi. Jos haluat lisätä jokaisen kappaleen kirjastoosi, voit vaihtaa asetuksiasi.

Android-laite

1. Etsi Apple Music -apissa kappale, jolla haluat aloittaa soittolistasi. Paina kappaletta pitkään ja napauta sitten Lisää soittolistalle > Uusi soittolista.
  2. Anna soittolistalle nimi, kuvaus ja kansikuva. Lisää sitten muita kappaleita seuraavasti: Napauta vaaleanpunainen ympyrä, jossa on valkoinen plusmerkki Lisää musiikkia, etsi sitten hakutoiminnolla kappale kirjastostasi tai Apple Musicin valikoimasta tai selaa kirjastoasi. Kun löydät kappaleen, jonka haluat lisätä, napauta valkoinen ruutu, jossa on vaaleanpunainen reuna. (Näet valkoinen valintamerkki vaaleanpunaisessa ruudussa, kun kappale on valittuna.) Napauta näytön ylälaidassa vaaleanpunainen valintamerkki, kun olet lopettanut kappaleiden valinnan.
  3. Voit tallentaa soittolistan napauttamalla vaaleanpunainen valintamerkki uudelleen.

Oletusasetuksena on, että soittolistoihin lisäämiäsi kappaleita ei lisätä automaattisesti kirjastoosi. Jos haluat lisätä jokaisen kappaleen kirjastoosi, voit vaihtaa asetuksiasi.

Soittolistan jakaminen Apple Musicin kautta

Jos sinulla on Apple Music -tilaus, voit tehdä soittolistoistasi julkisia ja lähettää ne ystävillesi.

Soittolistan tekeminen julkiseksi

Kun luot soittolistan, varmista, että Näytä profiilissa ja haussa -toiminto on käytössä, jotta voit tehdä soittolistastasi julkisen. Kun teet soittolistasta julkisen, muut voivat löytää sen hakutoiminnolla.

Soittolistan lähettäminen ystävälle

Voit lähettää soittolistojasi ystäville esimerkiksi Viestit-apin, Mailin, Twitterin, Facebookin ja AirDropin avulla. Jos haluat jakaa soittolistan, etsi se ja noudata sitten näitä ohjeita:

• iPhone, iPad tai iPod touch: napauta Lisää-painike ja sitten Jaa soittolista Jaa soittolista -painike.
  • Mac tai Windows-tietokone: klikkaa Lisää-painike ja sitten Jaa soittolista.
  • Android-laite: napauta Lisävalinnat-kuvake ja sitten Jaa soittolista Jaa soittolista, niin näet jakovaihtoehdot.

Kun olet valinnut soittolistasi jakamistavan, uusi ikkuna aukeaa valitsemassasi apissa ja siinä näkyy linkki soittolistaasi. Joissakin apeissa voit lisätä viestin ennen soittolistan lähettämistä.

Apple Music -soittolistan tallentaminen

Voit lisätä kirjastoosi minkä tahansa julkisen soittolistan, mukaan lukien soittolistat, jotka löydät Apple Musicin Sinulle-osiosta tai jotka ystäväsi lähettävät sinulle. Jos haluat tallentaa soittolistoja kirjastoosi, etsi soittolista, jonka haluat tallentaa, ja napauta tai klikkaa sitten  Lisää.

Oletuksena on, että soittolistan kappaleet toistetaan erillään pääkirjastostasi. Jos haluat lisätä jokaisen soittolistan kappaleen kirjastoosi, voit vaihtaa asetuksiasi.

Jos Apple tai soittolistan omistaja lisää tai poistaa tallentamasi soittolistan kappaleita, kirjastoosi tallennettu soittolista päivittyy automaattisesti muutosten mukaisesti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.