Jos Touch ID ei toimi iPhonessa tai iPadissa

Lue, mitä tehdä, jos et pysty avaamaan iOS-laitteesi lukitusta Touch ID:n avulla, tallentamaan sormenjälkeäsi tai sinua pyydetään antamaan pääsykoodi.

Toimi seuraavasti. Kokeile käyttää Touch ID:tä kunkin vaiheen jälkeen:

1. Varmista, että laitteessasi on iOS:n uusin versio.
  2. Varmista, että sormesi ja Koti-painike ovat puhtaat ja kuivat.* Pyyhi mahdollinen lika tai roskat Koti-painikkeesta puhtaalla ja nukkaamattomalla liinalla.
  3. Sormesi pitää peittää Koti-painike kokonaan ja koskettaa ympäröivää metallirengasta. Älä napauta liian nopeasti tai liikuta sormeasi, kun Touch ID skannaa sormenjälkeä.
  4. Jos käytät koteloa tai näyttösuojusta, varmista, että se ei peitä Koti-painiketta tai sitä ympäröivää metallirengasta.
  5. Avaa Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi. Varmista sitten, että iPhonen lukituksen poisto- tai iTunes- ja App Store -asetus on käytössä, ja että olet rekisteröinyt vähintään yhden sormenjäljen.
  6. Kokeile rekisteröidä toinen sormi.

Eikö se toimi vieläkään?

Jos edellisten ohjeiden seuraaminen ei auttanut, näet Touch ID:tä ei voitu ottaa käyttöön -tekstin tai jokin seuraavista tapahtuu, kun valitset Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi, vie laitteesi Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai ota yhteys Apple-tukeen:

• Touch ID:n laittaminen päälle ei onnistu
  • Touch ID näkyy himmennettynä tai harmaana

Jos sinun on annettava pääsykoodisi

Seuraavissa tilanteissa saatat joutua antamaan pääsykoodisi tai Apple ID:si Touch ID:n käyttämisen sijaan:

• Olet juuri käynnistänyt laitteesi uudelleen.
  • Sormenjälkesi tunnistus epäonnistui viisi kertaa peräkkäin.
  • Et ole avannut laitteesi lukitusta yli 48 tuntiin.
  • Tallensit tai poistit juuri sormenjälkiä.
  • Yrität avata Touch ID ja pääsykoodi -kohtaa Asetukset-valikosta.

*Kosteus, voiteet, hiki, öljyt, haavat tai kuiva iho voivat haitata sormenjäljen tunnistamista. Jotkin toimenpiteet voivat myös tilapäisesti vaikuttaa sormenjäljen tunnistamiseen, kuten liikunta, suihkussa käynti, uinti, ruoanlaitto tai muut olosuhteet tai muutokset, jotka vaikuttavat sormenjälkeen.