Automaattisen korjauksen ja ennakoivan tekstinsyötön käyttö iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit kirjoittaa vähemmillä napautuksilla automaattisen korjauksen, ennakoivan tekstinsyötön ja tekstin korvauksen avulla.

Automaattisen korjauksen käyttö

Automaattinen korjaus tarkistaa sanojen oikeinkirjoituksen näppäimistön sanakirjasta samalla kun kirjoitat ja korjaa väärin kirjoitetut sanat automaattisesti. Voit käyttää sitä yksinkertaisesti kirjoittamalla tekstikenttään.

Jos haluat tarkistaa, että asetus on käytössä, toimi seuraavasti:

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta Yleiset > Näppäimistö.
  3. Ota automaattinen korjaus käyttöön. Automaattinen korjaus on oletusarvoisesti käytössä.

Automaattisen korjauksen asetus Näppäimistöt-näytöllä

Ennakoivan tekstinsyötön käyttö

Ennakoivan tekstinsyötön avulla voit kirjoittaa ja täydentää kokonaisia lauseita vain muutamalla napautuksella.

Viestit-näyttö

Kun kirjoitat, näet vaihtoehtoja sanoista ja lauseista, joita ehkä tarkoitat. Ehdotukset perustuvat aiempiin keskusteluihisi sekä kirjoitustyyliisi.

Viestit-näyttö

Poista ennakoiva tekstinsyöttö käytöstä tai ota se käyttöön pitämällä emoji-kuvake tai maapallokuvake painettuna ja napauta Ennakoiva. Tai valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Ennakoiva.

Tekstin korvauksen käyttöönotto

Tekstin korvauksella voit korvata pidempiä sanontoja oikoteillä. Kun kirjoitat oikotien tekstikenttään, se korvautuu automaattisesti sanonnalla. Voit esimerkiksi kirjoittaa ”HH”, joka korvautuu automaattisesti tekstillä ”Hyvää huomenta”.

Hallitse tekstin korvausta napauttamalla Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Tekstin korvaus.

• Jos haluat lisätä tekstin korvauksen, napauta pluskuvaketta ja kirjoita sanonta sekä oikotie. Kun olet valmis, napauta Tallenna.
  • Jos haluat poistaa tekstin korvauksen, napauta Muokkaa, napauta miinuskuvaketta ja napauta Poista. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Tekstin korvauksen näyttö: BRB, GM, GB

Lisätietoja

Lisätietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin näppäimistöistä. Voit esimerkiksi vaihtaa kansainvälisten näppäimistöjen välillä, käyttää muiden valmistajien näppäimistöjä ja vaihtaa kielen.