Automaattisen korjauksen ja ennakoivan tekstinsyötön käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää automaattista korjausta ja ennakoivaa tekstinsyöttöä. Voit määrittää tekstioikoteitä, joista tulee automaattisesti pidempiä sanoja tai lauseita.

Automaattisen korjauksen käyttäminen ja sen ehdotuksien muokkaaminen

Automaattinen korjaus tarkistaa sanojen oikeinkirjoituksen näppäimistön sanakirjasta samalla kun kirjoitat ja korjaa väärin kirjoitetut sanat automaattisesti. Voit käyttää sitä kirjoittamalla tekstikenttään.

iOS 17:ssä ja uudemmissa automaattinen korjaus alleviivaa väliaikaisesti sanat, jotka se korjaa. Voit muokata korjausta nopeasti napauttamalla alleviivattua sanaa ja valitsemalla vaihtoehdon ponnahdusvalikosta.

Automaattisen korjauksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Asetukset-appi.

2. Napauta Yleiset > Näppäimistö.

3. Laita Automaattinen korjaus päälle tai pois päältä

iPhonen näyttö, jossa näkyy, miten Automaattinen korjaus voidaan ottaa käyttöön.

Automaattinen korjaus on oletusarvoisesti käytössä.

Ennakoivan tekstinsyötön käyttäminen

Ennakoivan tekstinsyötön avulla voit kirjoittaa ja täydentää kokonaisia lauseita vain muutamalla napautuksella.

iPhonen näyttö, jossa näkyy ennakoivaa tekstiä, kun sana kirjoitetaan Viestit-apissa.

Kun kirjoitat, näet ehdotuksia sanoista ja sanonnoista, joita saattaisit haluta kirjoittaa seuraavaksi. Ne perustuvat aiempiin keskusteluihisi, kirjoitustyyliisi ja jopa Safarissa vierailemiisi verkkosivustoihin.

iPhonen näyttö, jolla näkyvät näppäimistön asetukset ennakoivaa tekstinsyöttöä varten.

Näin voit laittaa ennakoivan tekstinsyötön päälle tai pois:

1. Paina pitkään hymyilevää emojiahymyilevä emoji tai maapallokuvakettamaapallokuvake.

2. Napauta Näppäimistöasetukset ja laita sitten Ennakoiva-asetus päälle tai pois.

Voit myös valita Asetukset > Yleiset > Näppäimistö ja laittaa Ennakoiva-asetuksen päälle tai pois päältä.

Katso luettelo kielistä, jotka tukevat ennakoivaa tekstinsyöttöä.

Oikoteiden määrittäminen sanoille tai lauseille

Tekstin korvauksen avulla voit määrittää oikoteitä, jotka kirjoittamalla saat automaattisesti pidempiä lauseita tai sanoja. Kun kirjoitat oikotien tekstikenttään, se korvautuu automaattisesti valitsemallasi sanalla tai lauseella. Voit esimerkiksi kirjoittaa ”HH”, joka korvautuu automaattisesti tekstillä ”Hyvää huomenta”.

Voit muuttaa korvattavia tekstejä kohdassa Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Tekstin korvaus.

Korvattavan tekstin lisääminen

1. Napauta Asetukset-apissa Yleiset > Näppäimistö > Tekstin korvaus.

Luettelo tekstioikoteistä, jotka on otettu käyttöön iPhonessa.
  2. Napauta Lisää-painikettaLisää-painike.

3. Syötä fraasi ja oikotie.

4. Napauta Tallenna.

Korvattavan tekstin poistaminen

1. Napauta Asetukset-apissa Yleiset > Näppäimistö > Tekstin korvaus.

2. Napauta Muokkaa.

3. Napauta poistopainiketta ja napauta sitten Poista.

4. Napauta Valmis.