Tietoja yhdistetystä välimuistista

Jos olet koulun tai yrityksen ylläpitäjä, sinun on ehkä otettava käyttöön monta iOS-laitetta. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit nopeuttaa joitakin iOS-laitteiden latauksia yhdistetyn välimuistin avulla.

Kun lataat internetistä välimuistiin tallennettavaa sisältöä Maciisi liitettyyn iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, latauksesta tallennetaan kopio Maciisi. Kun Maciisi liitetty iOS-laite yrittää ladata saman sisällön uudelleen, se latautuu Macista suoraan USB-portin kautta. Tätä kutsutaan ”yhdistetyn välimuistin käytöksi”.

Yhdistetty välimuisti eroaa macOS Serverin välimuistipalvelusta, joka mahdollistaa yksityiskohtaisemman hallinnan, eikä sen käyttö vaadi asiakkailta USB-yhteyttä.

macOS High Sierrassa yhdistetty välimuisti on käytettävissä nimellä Sisältövälimuisti, jonka voit laittaa päälle kohdassa Järjestelmäasetukset > Jako. Lue tietoja macOS High Sierran Sisältövälimuistista.

Tarkista yhdistetyn välimuistin vaatimukset

Yhdistetyn välimuistin käyttöä varten sinulla on oltava

• iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 10.3 tai uudempi
  • Mac, jossa on macOS Sierra sekä iTunes 12.6 tai uudempi tai Xcode 8.3 tai uudempi.

Jos haluat liittää Maciin useita iOS-laitteita samanaikaisesti, tarvitset myös USB-keskittimen.

Ota yhdistetty välimuisti käyttöön

1. Jos Macisi on kannettava tietokone, liitä virtalähde.
  2. Kirjaudu sisään Mac-tietokoneeseen ylläpitäjänä.
  3. Yhdistä Mac Ethernet-kaapelilla internetiin.
  4. Klikkaa Finderissa Ohjelmat.
  5. Avaa Pääte-ohjelma Lisäohjelmat-kansiosta.
  6. Käynnistä yhdistetty välimuistipalvelu kirjoittamalla tai liittämällä seuraava komento Päätteeseen ja painamalla rivinvaihtonäppäintä:

sudo tethered-caching

7. Liitä iOS-laite Maciin USB-portin kautta.
  8. Lataa iOS-laitteella välimuistiin tallennettava sisältö, kuten ohjelmistopäivitys.* Kun lataus on päättynyt, irrota laite turvallisesti.
  9. Toista vaiheet 7 ja 8 kaikkien laitteiden osalta. Jos käytät USB-keskitintä, voit ladata välimuistiin tallennettavan sisällön kaikkiin laitteisiin samalla kertaa. Kun käynnistät latauksen, laitteet saavat tiedot Ethernet-kaapelin välityksellä suoraan Macista.

Lisätietoja tethered-caching(8)-komennosta saat avaamalla Päätteen Macissa, jossa on macOS 10.12.4 tai uudempi. Suorita sen jälkeen man tethered-caching -komento.

* Sen sijaan, että käynnistät latauksen manuaalisesti vaiheessa 8, voit asentaa välimuistiin tallennettavan ohjelmiston yhdistettyihin iOS-laitteisiin myös käyttämällä mobiililaitteiden hallintaratkaisua (MDM). Kun iOS-laitteet yhdistetään Maciin USB-portin kautta, ne jakavat verkon ja vastaanottavat MDM-komentoja.