Jos iPadin näppäimistö on pieni tai jaettu kahtia

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit palauttaa iPadin virtuaalisen näppäimistön normaaliksi, jos se on odotettua pienempi tai jaettu kahtia.

Jos iPadin näppäimistö ei ole täysikokoinen eikä sitä ole keskitetty näytön alalaitaan, olet todennäköisesti ottanut jonkin seuraavista toiminnoista käyttöön:

• Kelluva näppäimistö, joka on näytöllä minne tahansa siirrettävissä oleva pienempi yksittäinen näppäimistö
  • Jaettu näppäimistö, joka jakaa näppäimistön kahteen ylös- ja alaspäin siirrettävissä olevaan puolikkaaseen

Voit palauttaa näppäimistön normaaliksi toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

iPadin kelluvan näppäimistön palauttaminen normaaliksi

1. Aseta kaksi sormea kelluvalle näppäimistölle.
  2. Suurenna näppäimistö takaisin täysikokoiseksi levittämällä sormesi erilleen ja nostamalla ne.

iPadin jaetun näppäimistön palauttaminen normaaliksi

1. Napauta tekstikenttää apissa, jolloin näppäimistö tulee näkyviin.
  2. Kosketa näppäimistön oikeassa alakulmassa olevaa näppäimistöpainiketta  ja pidä sitä painettuna.
  3. Liu’uta sormesi Yhdistä- tai Yhdistä ja kiinnitä -kohtaan ja nosta ne.

Jaettu näppäimistö on käytettävissä vain sellaisissa iPad-malleissa, joissa on Koti-painike.

Lisätietoja

Lue lisää kirjoittamisesta iPadin virtuaalisella näppäimistöllä, myös kelluvan ja jaetun näppäimistön käytöstä.