Night Shiftin käyttäminen Macissa

Night Shift vaihtaa pimeän tultua automaattisesti näyttöösi lämpimämmät värit.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kirkkaalle siniselle valolle altistuminen illalla voi vaikuttaa vuorokausirytmiin ja vaikeuttaa nukahtamista. Night Shift määrittelee auringonlaskun sijainnissasi tietokoneesi kellon ja paikannuksen avulla. Tämän jälkeen se muuttaa näytön värit kohti lämpimämpiä sävyjä. Aamulla se palauttaa näytön vakioasetuksiinsa.

Night Shiftin ottaminen käyttöön

Varmista, että Mac täyttää Night Shiftin järjestelmävaatimukset, ja toimi sitten seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Näytöt.
  3. Klikkaa Night Shift -välilehteä.
    Järjestelmäasetusten Näytöt-valikko, josta on valittu Night Shiftin asetukset

Aikataulu: Luo muokattu Night Shift -aikataulu tai salli Night Shiftin automaattinen käyttöönotto auringonlaskusta auringonnousuun.

Manuaalinen: Hallitse Night Shiftia manuaalisesti.

• Jos Night Shift on poissa käytöstä, ota Night Shift käyttöön klo 7.00 asti valitsemalla valintaneliö. Jos käytät aikataulua, Night Shift poistuu automaattisesti käytöstä aikataulun mukaisena aikana.
  • Jos Night Shift on käytössä, poista Night Shift käytöstä poistamalla valinta valintaneliöstä. Jos käytät aikataulua, Night Shift tulee takaisin käyttöön aikataulun mukaisena aikana.

Värilämpötila: Muuta Night Shiftin käyttämää värilämpötilaa vetämällä liukusäädintä. Lämpimämmissä värilämpötiloissa on enemmän keltaista ja vähemmän sinistä.

Night Shiftin järjestelmävaatimukset

Night Shiftin käyttö vaatii macOS Sierra 10.12.4:n tai uudemman ja jonkin seuraavista Mac-tietokoneista, joissa on sisäinen näyttö tai jokin luettelon näytöistä:

• Apple Pro Display XDR
  • Apple LED Cinema Display
  • Apple Thunderbolt Display
  • LG UltraFine 5K -näyttö
  • LG UltraFine 4K -näyttö

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.