Night Shiftin käyttäminen Macissa

Night Shift vaihtaa näyttöön automaattisesti lämpimämmät värit pimeän tultua.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kirkkaalle siniselle valolle altistuminen illalla voi vaikuttaa vuorokausirytmiin ja vaikeuttaa nukahtamista. Night Shift määrittää auringonlaskun ajan tietokoneesi kellon ja paikannuksen avulla. Tämän jälkeen se muuttaa näytön värit lämpimämmän sävyisiksi automaattisesti. Aamulla se palauttaa näytön vakioasetuksiin.

Night Shiftin ottaminen käyttöön

Varmista, että Mac täyttää Night Shiftin järjestelmävaatimukset, ja toimi sitten seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Näytöt.

3. Klikkaa Night Shift.

Voit luoda mukautetun Night Shift -aikataulun, ajastaa Night Shiftin siten, että se on automaattisesti käytössä auringonlaskusta auringonnousuun, tai ottaa Night Shiftin manuaalisesti käyttöön tai poistaa sen manuaalisesti käytöstä seuraavaan auringonnousuun tai haluttuun kellonaikaan saakka. Voit myös määrittää Night Shift -tilassa käytettävän värilämpötilan lämpimämmäksi tai kylmemmäksi. Lämpimämmissä värilämpötiloissa on enemmän keltaista ja vähemmän sinistä.

Night Shiftin järjestelmävaatimukset

Night Shiftin käyttö vaatii macOS Sierra 10.12.4:n tai uudemman ja jonkin seuraavista Mac-tietokoneista, joissa on sisäinen näyttö tai jokin luettelon näytöistä:

Lisätietoja

Night Shiftin käyttäminen iPhonessa ja iPadissa

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.