Night Shiftin käyttäminen Macissa

Night Shift vaihtaa pimeän tultua automaattisesti näyttöösi lämpimämmät värit.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kirkkaalle siniselle valolle altistuminen illalla voi vaikuttaa vuorokausirytmiin ja vaikeuttaa nukahtamista. Night Shift määrittelee auringonlaskun sijainnissasi tietokoneesi kellon ja paikannuksen avulla. Tämän jälkeen se muuttaa näytön värit kohti lämpimämpiä sävyjä. Aamulla se palauttaa näytön vakioasetuksiinsa.

Night Shiftin ottaminen käyttöön

Varmista, että Mac täyttää Night Shiftin järjestelmävaatimukset, ja toimi sitten seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.
  2. Klikkaa Night Shift -välilehteä.

Night Shift -asetuspaneeli

Aikataulu: Luo muokattu Night Shift -aikataulu tai salli Night Shiftin automaattinen käyttöönotto auringonlaskusta auringonnousuun.

Manuaalinen: Hallitse Night Shiftia manuaalisesti.

• Jos Night Shift on poissa käytöstä, ota Night Shift käyttöön klo 7.00 asti valitsemalla valintaneliö. Jos käytät aikataulua, Night Shift poistuu automaattisesti käytöstä aikataulun mukaisena aikana.
  • Jos Night Shift on käytössä, poista Night Shift käytöstä poistamalla valinta valintaneliöstä. Jos käytät aikataulua, Night Shift tulee takaisin käyttöön aikataulun mukaisena aikana.

Värilämpötila: Muuta Night Shiftin käyttämää värilämpötilaa vetämällä liukusäädintä. Lämpimämmissä värilämpötiloissa on enemmän keltaista ja vähemmän sinistä.

Night Shift -asetus Ilmoituskeskuksessa

Voit hallita Manuaalinen-asetusta myös Ilmoituskeskuksessa. Klikkaa Ilmoituskeskuksen kuvaketta  valikkorivillä tai pyyhkäise kahdella sormella ohjauslevyn oikeasta laidasta vasemmalle. Tuo sitten Night Shift -asetus esiin vierittämällä ylöspäin.

Night Shiftin järjestelmävaatimukset

Night Shiftin käyttö vaatii macOS Sierra 10.12.4:n ja jonkin seuraavista Mac-tietokoneista, joissa on sisäinen näyttö tai jokin luettelon näytöistä:

• Apple LED Cinema Display
  • Apple Thunderbolt Display
  • LG UltraFine 5K -näyttö
  • LG UltraFine 4K -näyttö

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.