Herätysten asettaminen ja muuttaminen iPhonessa

Opi asettamaan herätys, muokkaamaan sitä tai poistamaan se.

Kello-appi

Kello-apin avulla voit muuntaa iPhonen herätyskelloksi. Avaa tätä varten Kello-appi Koti-valikosta tai Ohjauskeskuksesta. Voit myös pyytää Siriä asettamaan herätyksen puolestasi.

Herätyksen asettaminen iPhonessa

Herätyksen asettaminen

1. Avaa Kello-appi ja napauta sitten Herätys-välilehteä.
  2. Napauta Lisää-painiketta .
  3. Aseta herätysaika. Voit myös valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Toista: Napauta tätä, jos haluat määrittää toistuvan herätyksen.
    • Kuvaus: Napauta tätä, jos haluat antaa herätykselle nimen.
    • Merkkiääni: Napauta tätä, jos haluat valita herätyksen soidessa toistettavan äänen.
    • Torkku: Ota käyttöön, jos haluat nähdä Torkku-vaihtoehdon herätyksen soidessa.
  4. Napauta Tallenna.

Herätyksen äänenvoimakkuuden muuttaminen

1. Valitse Asetukset > Äänet ja tuntopalaute.
  2. Aseta äänenvoimakkuus siirtämällä liukusäädintä Soitto- ja ilmoitusäänet -kohdassa vasemmalle tai oikealle. Ilmoitusääni kuuluu liukusäädintä siirrettäessä, joten kuulet, miten äänenvoimakkuus muuttuu.
  3. Laita Muuta painikkeilla -toiminto päälle, jos haluat muuttaa herätyksen äänenvoimakkuutta äänenvoimakkuuspainikkeilla.

Lue, mitä tehdä, jos herätyksen äänenvoimakkuus on liian pieni tai herätys on äänetön.

Herätyksen muokkaaminen iPhonessa

Herätyksen muokkaaminen

1. Avaa Kello-appi ja napauta Herätys-välilehteä.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa Muokkaa.
  3. Napauta herätystä, tee haluamasi muutokset ja napauta Tallenna.

Herätyksen poistaminen

• Pyyhkäise herätyksen päältä vasemmalle ja napauta Poista.
  • Napauta Muokkaa, napauta Poista-painiketta  ja napauta sitten Poista.
  • Napauta Muokkaa, napauta herätystä ja napauta sitten Poista herätys.

Jos herätyksen äänenvoimakkuus on liian pieni tai herätys on äänetön

Älä häiritse -toiminto ja soitto/äänetön-kytkin eivät vaikuta herätyksen ääneen. Jos asetat soitto/äänetön-kytkimen asentoon Äänetön tai otat Älä häiritse -toiminnon käyttöön, herätys soi silti.

Jos herätys ei soi, se on liian hiljainen tai iPhone ainoastaan värisee, tarkista seuraavat asiat:

• Aseta iPhonen äänenvoimakkuus. Jos herätyksen äänenvoimakkuus on liian pieni tai liian suuri, säädä äänenvoimakkuutta painamalla äänenvoimakkuuden lisäys- tai vähennyspainiketta. Voit myös valita Asetukset > Äänet ja tuntopalaute ja siirtää liukusäädintä kohdassa Soitto- ja ilmoitusäänet.
  • Jos herätys ainoastaan värisee, varmista, että herätyksen äänenvoimakkuudeksi ei ole asetettu Ei mitään. Avaa Kello-appi, napauta Herätys-välilehteä ja napauta sitten Muokkaa. Napauta herätystä, napauta Merkkiääni ja valitse haluamasi ääni.
  • Jos yhdistät kuulokkeet iPhoneen, herätys kuuluu määritetyllä äänenvoimakkuudella iPhonen sisäänrakennetusta kaiuttimesta sekä langallisista ja langattomista kuulokkeista.

iPhonen ajan manuaalista säätämistä Asetukset-valikossa apin, esimerkiksi peliajastimien, toiminnan muuttamiseksi ei suositella, sillä tämä voi vaikuttaa herätyksiin.