Herätysten asettaminen ja hallitseminen iPhonessa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit asettaa herätyksen ja muokata sitä, pyytää Siriä asettamaan herätyksen puolestasi ja seuraamaan nukkumaanmenoaikojasi.

Kello-apin avulla voit muuntaa iPhonen herätyskelloksi. Avaa tätä varten Kello-appi Koti-valikosta tai Ohjauskeskuksesta. Voit myös pyytää Siriä asettamaan herätyksen puolestasi.

Herätyksen asettaminen

1. Avaa Kello-appi ja napauta sitten Herätys-välilehteä.
  2. Napauta .
  3. Aseta herätysaika. Voit myös valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Toista: Napauta tätä, jos haluat määrittää toistuvan herätyksen.
    • Kuvaus: Napauta tätä, jos haluat antaa herätykselle nimen.
    • Ääni: Napauta tätä, jos haluat valita herätyksen soidessa toistettavan äänen.
    • Torkku: Ota käyttöön, jos haluat nähdä Torkku-vaihtoehdon herätyksen soidessa.
  4. Napauta Tallenna.

Herätyksen äänenvoimakkuuden asettaminen

Napauta Asetukset > Äänet ja tuntopalaute. Siirrä liukusäädintä vasemmalle tai oikealla kohdassa Soitto- ja ilmoitusäänet. Ilmoitusääni kuuluu liukusäädintä siirrettäessä, joten kuulet, miten äänenvoimakkuus muuttuu. Herätyksen äänenvoimakkuutta ei voi muuttaa iPhonen sivulla olevilla äänenvoimakkuuspainikkeilla, ellei Muuta painikkeilla -asetus ole käytössä.

Sirin pyytäminen asettamaan herätyksen

Voit pyytää esimerkiksi seuraavia:

• ”Herätä minut huomenaamulla kello 6.30.”
  • ”Mitä herätyksiä olen asettanut?”
  • ”Aseta Työ-herätykseni.”

Herätyksen muokkaaminen tai poistaminen

Voit muokata herätystä seuraavasti:

1. Avaa Kello-appi ja napauta Herätys-välilehteä.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa Muokkaa.
  3. Napauta herätystä, tee haluamasi muutokset ja napauta Tallenna.

Voit poistaa herätyksen seuraavasti:

• Pyyhkäise herätyksen päältä vasemmalle ja napauta Poista.
  • Napauta Muokkaa, napauta ja napauta sitten Poista.
  • Napauta Muokkaa, napauta herätystä ja napauta sitten Poista herätys.

Nukkumaanmenoaikojen seuraaminen

Unikello-toiminnolla voit määrittää ajan, jonka haluat nukkua joka yö. Tällöin Kello-appi muistuttaa nukkumaanmenoajasta ja herättää sinut hälytyksellä.

Lue, miten voit asettaa nukkumaanmenoajan Kello-apissa..

Ohjeita herätysten käyttöön

Älä häiritse -toiminto ja soitto/äänetön-kytkin eivät vaikuta herätyksen ääneen. Jos asetat soitto/äänetön-kytkimen asentoon Äänetön tai otat Älä häiritse -toiminnon käyttöön, herätys soi silti.

Jos herätys ei soi, se on liian hiljainen tai iPhone ainoastaan värisee, tarkista seuraavat asiat:

• Aseta iPhonen äänenvoimakkuus. Jos herätyksen äänenvoimakkuus on liian pieni tai liian suuri, säädä äänenvoimakkuutta painamalla äänenvoimakkuuden lisäys- tai vähennyspainiketta. Voit myös valita Asetukset > Äänet ja tuntopalaute ja siirtää liukusäädintä kohdassa Soitto- ja ilmoitusäänet.
  • Jos herätys ainoastaan värisee, varmista, että herätyksen äänenvoimakkuudeksi ei ole asetettu Ei mitään. Avaa Kello-appi, napauta Herätys-välilehteä ja napauta sitten Muokkaa. Napauta herätystä, napauta Ääni ja valitse haluamasi ääni.
  • Jos käytössäsi on iOS 10 tai aiempi ja yhdistät kuulokkeet tai kaiuttimen iPhoneen, herätys kuuluu yhdistetystä laitteesta sisäänrakennetun kaiuttimen sijaan.
  • Jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi ja yhdistät kuulokkeet tai kaiuttimen iPhoneen, herätys kuuluu määritetyllä äänenvoimakkuudella iPhonen sisäänrakennetusta kaiuttimesta sekä langallisista kuulokkeista ja kaiuttimista. Se ei kuulu langattomista kuulokkeista tai kaiuttimista.

iPhonen ajan manuaalista säätämistä Asetukset-valikossa apin, esimerkiksi peliajastimien, toiminnan muuttamiseksi ei suositella, sillä tämä voi vaikuttaa herätyksiin.