Jos Siri tai ”Hei Siri” ei toimi

Jos Siri ei toimi oletetulla tavalla iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla, katso, mitä voit tehdä.

Tarkasta verkkoyhteytesi

Jos et ole yhdistettynä Internetiin, Siri saattaa sanoa esimerkiksi ”Pahoittelen, minulla on ongelmia verkkoon yhdistämisessä” tai ”Yritä uudelleen hetken kuluttua”. Varmista, että laitteesi ovat liitettyinä Internetiin ja yritä uudelleen.

Varmista, että Siri on päällä

• Avaa iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla Asetukset > Siri ja haku ja varmista, että Reagoi Hei Siri -kutsuun ja Herätä Siri Koti-painikkeella tai Herätä Siri sivupainikkeella* ovat käytössä.
  • macOS Sierralla tai uudemmalla avaa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa Siriä ja varmista, että Ota käyttöön kysy Siriltä on valittuna.

Jos et näe Siri-vaihtoehtoa, varmista, että Siri on käytössä maassasi tai alueellasi. Katso, mitkä Sirin ominaisuudet ovat saatavilla eri maissa ja eri alueilla osoitteesta iOS ja Mac.

* Voit käyttää sivupainiketta jutellaksesi Sirille iPhone X:lla tai uudemmalla.

Tarkista, että Sirin rajoitukset eivät ole käytössä

Jos et voi ottaa Siriä käyttöön iOS-laitteella tai Macilla, varmista, ettet ole poistanut Siriä käytöstä Rajoituksissa.

• Avaa iOS 12:lla tai uudemmalla Asetukset > Näyttöaika > Sisältö- ja yksityisyysrajoitukset > Sallitut appit ja varmista, että Siri ja sanelu ei ole pois käytöstä. Avaa iOS 11:lla tai vanhemmalla Asetukset > Yleinen > Rajoitukset.
  • macOS Sierralla tai uudemmalla avaa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > Lapsilukko > Muu ja varmista, että Sammuta Siri ja sanelu ei ole valittuna.

Tarkista mikrofonisi

Jos Siri ei kuule sinua kunnolla tai ei vastaa, kun kysyt kysymyksen, varmista, että mikrofonisi toimivat:

• Poista iPhonesta, iPadista tai iPod touchista näytön suojat, kalvot tai kotelot, jotka peittävät mikrofonit ja kysy sitten Siriltä jotain. Jos Siri ei vastaa, yhdistä laitteeseen kuulokkeet, joissa on mikrofoni, kuten EarPodit tai AirPodit, kysy Siriltä jotain ja katso, vastaako Siri.
  • Valitse Macilla Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > Ääni > Tulo ja valitse mikrofoni ja tarkista tulotasot.

Jos Siri ei edelleenkään toimi, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos Siri ei puhu vastauksia

Siri ei ehkä vastaa sanallisesti, jos laitteesi on mykistetty tai jos Äänivastaukset on poistettu käytöstä. Kun olet Siri-näytössä, kokeile lisätä laitteesi äänenvoimakkuutta. Tarkista sitten Äänivastaus-asetuksesi:

• Avaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > Siri ja haku > Äänivastaus. Tästä voit muuttaa sitä, miten Siri vastaa. Voit esimerkiksi pyytää Siriä aina vastaamaan tai vain silloin, kun käytät Hands-free-asetusta.
  • Valitse Macilla Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > Siri ja varmista, että Äänivastaus on käytössä.

Jos Hei Siri -toiminto ei toimi

Tuetuissa iPhone-, iPad- ja iPod touch -malleissa voit käyttää ”Hei Siri” -toimintoa puhuaksesi Sirille ilman, että pidät pohjassa Koti- tai sivupainiketta.* Jos ”Hei Siri” ei toimi, avaa Asetukset > Siri ja haku ja varmista, että ”Hei Siri” on päällä.

”Hei Siri” ei vastaa, kun:

Jos ”Hei Siri” vastaa monilla laitteilla, katso, mitä voit tehdä.

* Voit käyttää sivupainiketta jutellaksesi Sirille iPhone X:lla tai uudemmalla.