Ohjeita Sirin käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Lue, miten toimia, jos Siri ei toimi odotetulla tavalla.

Jos Siri ei ole käytettävissä, ei ymmärrä puhetta tai ei vastaa kysymyksiin

Siri saattaa kertoa esimerkiksi, että yhteyden muodostamisessa verkkoon on ongelmia, tai pyytää yrittämään uudelleen hetken kuluttua. Kyseessä on todennäköisesti verkko-ongelma. Tarkista internet-yhteys ja yritä myöhemmin uudelleen.

Jos Siri ei vieläkään toimi odotetulla tavalla, toimi seuraavasti. Kokeile kunkin toimenpiteen jälkeen, toimiiko Siri.

1. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Siri ja haku ja varmista, että Reagoi Hei Siri -kutsuun- ja Herätä Siri Koti-painikkeella- tai Herätä Siri sivupainikkeella* -toiminnot ovat päällä. Valitse myös Asetukset > Yleiset > Rajoitukset ja varmista, että Siri ja sanelu -toimintoa ei ole laitettu pois päältä.
  2. Käynnistä iPhone, iPad tai iPod touch uudelleen.
  3. Valitse Asetukset > Siri ja haku ja poista Hei Siri- ja Herätä Siri Koti-painikkeella- tai Herätä Siri sivupainikkeella* -toiminnot käytöstä. Laita ne sitten uudelleen päälle.
  4. Jos käytät iOS-laitetta, kokeile käyttää Siriä kuulokemikrofonin avulla. Jos Siri toimii vain kuulokemikrofonin kanssa, lue ohjeita laitteesi mikrofonien käyttöön.

Jos Siri ei edelleenkään toimi, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos Hei Siri -toiminto ei toimi

1. Valitse Asetukset > Siri ja haku ja varmista, että Hei Siri -toiminto on käytössä.
  2. Varmista, että laitteesi on näyttö ylöspäin. Laitteen asettaminen näyttö alaspäin poistaa Hei Siri -toiminnon käytöstä. Kun iPadissa on Smart Cover, se kytkee suljettaessa Hei Siri -toiminnon pois käytöstä.
  3. Jos sinulla on iPhone 6 tai aiempi, jokin useimmista iPad-malleista tai iPod touch, laite on kytkettävä virtalähteeseen, jotta Hei Siri -toimintoa voi käyttää. Jos sinulla on iPhone 6s tai uudempi, iPad Pro (12,9 tuumaa) (2. sukupolvi), iPad Pro (10,5 tuumaa) tai iPad Pro (9,7 tuumaa), sinun ei tarvitse kytkeä laitetta pistorasiaan Hei Siri -toiminnon käyttöä varten.

Jos Hei Siri -toiminto ei vieläkään toimi, kytke se pois päältä ja takaisin päälle.

Lisätietoja

Jos aktivoit Sirin vahingossa, kun iPhone on taskussasi, voit laittaa Herätä Siri Koti-painikkeella- tai Herätä Siri sivupainikkeella -toiminnon pois päältä*. Lue lisätietoja Ääniohjauksesta iPhonessa.

Lue, miten voit Sirin avulla esimerkiksi lähettää viestejä, soittaa puheluita ja tarkistaa kalenterisi.

* Herätä Siri sivupainikkeella -toiminto on käytettävissä vain iPhone X:ssä.