Jos Siri tai Hei Siri -toiminto ei toimi

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä voit tehdä, jos Siri ei toimi oletetulla tavalla iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla tai AirPodseilla.

Tarkista verkkoyhteydet

Joskus Siri voi kertoa, että yhteyden muodostamisessa internetiin on ongelmia, tai pyytää yrittämään uudelleen hetken kuluttua. Varmista, että laitteesi ovat yhteydessä internetiin ja yritä uudelleen.

Varmista, että Siri on päällä

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > Siri ja haku ja varmista, että Reagoi Hei Siri -kutsuun ja Herätä Siri Koti-painikkeella tai Herätä Siri sivupainikkeella1 ovat käytössä.
  • Jos käytössäsi on AirPodsit (2. sukupolvi)2, varmista, että Hei Siri -toiminto on käytössä iOS-laitteessa, johon AirPodsit on yhdistetty.
  • Valitse macOS Sierrassa tai uudemmassa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa Siri ja varmista, että Ota Kysy Siriltä käyttöön on valittuna.

Jos et näe Siri-vaihtoehtoa, varmista, että Siri on saatavilla maassasi tai alueellasi. Katso, mitkä Sirin ominaisuudet ovat saatavilla eri maissa ja eri alueilla iOS:ssä ja Macissa.

1. Voit puhua Sirille käyttämällä sivupainiketta iPhone X:ssä tai uudemmassa.
  2. Hei Siri -toiminto on saatavilla AirPodseissa (2. sukupolvi). Jos sinulla on AirPodsit (1. sukupolvi), voit käyttää Siriä kaksoisnapauttamalla.

Tarkista, että Sirin rajoitukset eivät ole käytössä

Jos et voi ottaa Siriä käyttöön iOS-laitteella tai Macilla, varmista, ettet ole poistanut Siriä käytöstä Rajoituksissa.

• Valitse iOS 12:ssa tai uudemmassa Asetukset > Ruutuaika > Sisältö- ja yksityisyys > Sallitut apit ja varmista, että Siri ja sanelu on käytössä. Valitse iOS 11:ssä tai vanhemmassa Asetukset > Yleiset > Rajoitukset.
  • Valitse macOS Sierrassa tai uudemmassa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > Käyttörajoitukset > Muu ja varmista, että Laita Siri ja sanelu pois päältä ei ole valittuna.

Tarkista mikrofonisi

Jos Siri ei kuule sinua kunnolla tai ei vastaa, kun kysyt kysymyksen, varmista, että mikrofonisi toimivat:

• Poista iPhonesta, iPadista tai iPod touchista näyttösuojat, kalvot tai kotelot, jotka peittävät mikrofonit, ja kysy sitten Siriltä jotain. Jos Siri ei vastaa, yhdistä laitteeseen kuulokkeet, joissa on mikrofoni, kuten EarPodsit tai AirPodsit. Kysy sitten Siriltä jotain ja odota, vastaako Siri.
  • Valitse Macilla Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > Ääni > Tulo ja valitse mikrofoni ja tarkista tulotasot.
  • Käytä AirPodsien kohdalla niihin liitettyä iOS-laitetta. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Bluetooth ja napauta AirPodsien vieressä . Napauta sitten Mikrofoni ja varmista, että Vaihda AirPodseja automaattisesti on valittuna. Tarkista myös, että AirPodsien mikrofonit ovat puhtaat. Jos mikrofoneissa on likaa, lue, miten AirPodsit puhdistetaan.

Jos Siri ei edelleenkään toimi, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos Siri ei puhu vastauksia

Siri ei ehkä vastaa sanallisesti, jos laitteesi on mykistetty tai jos Puhepalaute on poistettu käytöstä. Kun olet Siri-näytössä, kokeile lisätä laitteesi äänenvoimakkuutta. Tarkista sitten Puhepalaute-asetuksesi:

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > Siri ja haku > Puhepalaute. Tässä kohdassa voit muuttaa sitä, miten Siri vastaa. Voit esimerkiksi pyytää Siriä vastaamaan aina tai vain silloin, kun käytät Handsfree-asetusta.
  • Valitse Macilla Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > Siri ja varmista, että Puhepalaute on käytössä.

Jos Hei Siri -toiminto ei toimi

Tuetuissa iPhone-, iPad- ja iPod touch -malleissa voit käyttää Hei Siri -toimintoa puhuaksesi Sirille ilman, että pidät pohjassa Koti- tai sivupainiketta.* Jos Hei Siri -toiminto ei toimi, avaa Asetukset > Siri ja haku ja varmista, että Hei Siri on päällä.

Hei Siri -toiminto ei vastaa, kun:

Jos Hei Siri -toiminto vastaa useilla laitteilla, lue, mitä voit tehdä.

* Voit puhua Sirille käyttämällä sivupainiketta iPhone X:ssä tai uudemmassa.