HDR:n käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Haluatko kuvata varjossa olevan kohteen aurinkoista taivasta vasten? Perinteisiä kameroita käytettäessä sinun on valittava taivas, joka on liian kirkas, tai kohde, joka häviää pimeyteen. HDR:llä saat ne molemmat kuvaan.

Mikä HDR on?

HDR on lyhenne sanoista High Dynamic Range. Kun käytät HDR:ää, iPhonen, iPadin tai iPod touchin Kamera-appi ottaa nopeasti kolme kuvaa eri valotusajoilla (yhden kuvan normaalivalotuksella, toisen kuvan aiheen kirkkaimmista osista ja kolmannen kuvan aiheen tummimmista osista) ja yhdistää niiden parhaat puolet. Tuloksena on väreiltään ja yksityiskohdiltaan tavallista parempi kuva.

Alivalottunut

Jos valotus perustuu taivaaseen, kohde alivalottuu eli siitä tulee liian tumma.

Ylivalottunut

Jos valotus perustuu kohteeseen, taivas ylivalottuu eli siitä tulee liian kirkas.

HDR:llä

Kun käytät HDR:ää, saat kauniisti valaistun ja yksityiskohtaisen kuvan.

HDR-kuvan ottaminen

1. Avaa Kamera-appi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Napauta HDR ja varmista, että asetuksena on Automaattinen tai Päällä.
  3. Rajaa kuva.
  4. Napauta .

Kun otat HDR-kuvan, laite tallentaa kuvasta kaksi versiota Kuvat-appiin: yhden HDR:llä ja toisen ilman sitä. Näin voit vertailla kahta kuvaa ja käyttää niistä sitä, josta pidät enemmän. Tilan säästämiseksi voit poistaa tämän toiminnon käytöstä ja säilyttää vain kirjastossasi olevan HDR-version. Valitse Asetukset > Kamera > Pidä normaali kuva ja poista toiminto käytöstä pyyhkäisemällä.

Jos HDR-toiminnon asetuksena on Päällä, laite tallentaa HDR-kuvan aina, kun otat kuvan. Jos HDR-toiminnon asetuksena on Automaattinen, laite määrittää jokaisen kuvan osalta, näyttäisikö se paremmalta HDR:llä vai ilman sitä.