Applen vakioappien poistamisen estäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit palauttaa Applen vakioapit hallittuun iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin ja estää käyttäjiä poistamasta niitä.

Tämä artikkeli on tarkoitettu järjestelmän ylläpitäjille. Jos olet poistanut Applen vakioapin omasta iPhonestasi, iPadistasi tai iPod touchistasi, ota selvää, miten voit palauttaa sen.

Applen vakioappien poistamisen estäminen

iOS 11:ssä ja uudemmissa voit MDM:n avulla estää käyttäjiä poistamasta vakioappeja. Poista Salli järjestelmäappien poistaminen -asetuksen rajoitus, jotta käyttäjät eivät voi poistaa vakioappeja valvotuista laitteista. Tämän asetuksen määrittämisen jälkeen laite pitää käynnistää uudelleen, jotta asetus on voimassa. Kysy lisäohjeita MDM-palveluntarjoajalta.

Käyttäjän poistaman Applen vakioapin palauttaminen

iOS 10:ssä ja uudemmissa käyttäjät voivat poistaa Applen vakioappeja iPhonesta, iPadista ja iPod touchista. Voit palauttaa Applen vakioapit, kuten Mailin tai Kalenterin, vain App Storesta. Niitä ei voi palauttaa mobiililaitteiden hallinnalla (MDM).

1. Siirry App Storeen.
  2. Hae appi. Varmista, että käytät apin tarkkaa nimeä. Jos kyseessä on vakioappi, varmista, että etsit oikean nimen hakutuloksista.
  3. Palauta appi napauttamalla.
  4. Odota, kunnes appi on palautettu, ja avaa se sitten Koti-valikossa.

Jos laitteessa on rajoitettu App Storen käyttöä, poista tilapäisesti tämä rajoitus. Kirjaudu sen jälkeen App Storeen käyttämällä tiliä, joka ei ole hallittu Apple ID.

Jos haluat palauttaa paketteihin sisältyviä appeja, joita ovat muun muassa Pages, Numbers, Keynote, Garage Band ja iMovie, käytä MDM:ää.