Jos näet iPhonen akku saattaa tarvita huoltoa -ilmoituksen

Lue, mitä voit tehdä, jos näet tämän ilmoituksen kohdassa Asetukset > Akku.

Mitä ilmoitus tarkoittaa

Jos iPhonessa on iOS 10.2.1 – iOS 11.2.6, kohdassa Asetukset > Akku voi näkyä iPhonen akku saattaa tarvita huoltoa ‑ilmoitus.

Jos iPhonessa on iOS 11.3 tai sitä uudempi, lue lisätietoja akun kunnon tarkistamisesta artikkelista iPhonen akku ja suorituskyky.

iPhonen akkuasetukset

Miksi näet ilmoituksen

iOS:n vianmääritys on havainnut, että iPhonen akku täytyy ehkä vaihtaa. Kun akun käyttöikä lähenee loppua, latauksen määrä ja teho vähenevät. Tästä johtuen akkua täytyy ehkä ladata yhä useammin ja iPhonen virta saattaa välillä katketa yllättäen.

Tämä ei ole turvallisuusuhka vaan tiedote siitä, että akku pitää ehkä vaihtaa. Voit jatkaa iPhonen käyttöä, kunnes tarkistutat akun tilan. Appien avautuminen ja kuvataajuus vieritettäessä saattavat hidastua, ja saatat huomata suorituskyvyn heikentyneen muillakin tavoin.

Kaikki ladattavat akut ovat kulutustarvikkeita, ja niiden käyttöikä on rajallinen. Siksi ne on huollettava tai kierrätettävä ennen pitkää. Laitteen akun suorituskykyyn ja käyttöikään vaikuttavia tekijöitä on useita. Näitä ovat esimerkiksi latausjaksojen määrä, akun kemiallinen ikä ja altistuminen äärimmäiselle kuumuudelle ja kylmyydelle. Lue lisätietoja akun käyttöajan ja käyttöiän maksimoinnista.

Lisäohjeita

Jos tarvitset apua akun vaihdossa, saat lisätietoja huoltovaihtoehdoista ottamalla yhteyttä Apple-tukeen.

Applen vuoden takuu, AppleCare+-sopimus ja kuluttajansuojalaki kattavat viallisen akun huollon.Jos akulla ei ole huoltotakuuta, Apple tarjoaa akun vaihtopalvelun maksusta.

* Joitain väärennettyjä ja muiden valmistajien akkuja ei ehkä ole suunniteltu oikein, joten ne voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä. Suosittelemme Apple-akun aitouden tarkistuttamista Apple Storessa tai Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä.