Jos näet ”iPhonen akku saattaa tarvita huoltoa” -ilmoituksen

Lue ohjeet siihen, mitä tehdä, jos näet tämän ilmoituksen kohdassa Asetukset > Akku.

Mitä ilmoitus tarkoittaa

Jos iPhonessa on iOS 10.2.1 – iOS 11.2.6, kohdassa Asetukset > Akku saattaa näkyä seuraava ilmoitus: ”iPhonen akku saattaa tarvita huoltoa”.

iPhonen akkuasetukset

Miksi näet ilmoituksen

iOS:n vianmääritys on havainnut, että iPhonen akku täytyy ehkä vaihtaa. Kun akun käyttöikä lähenee loppua, latauksen määrä ja teho vähenevät. Tästä johtuen akkua täytyy ehkä ladata yhä useammin ja iPhonen virta saattaa välillä katketa yllättäen.

Kyseessä ei ole turvallisuusriski, mutta on hyvä tietää, että akku täytyy ehkä vaihtaa. Voit jatkaa iPhonen käyttöä, kunnes tarkistutat akun tilan. Appien avautuminen ja kehysnopeus vieritettäessä saattavat hidastua, ja saatat huomata suorituskyvyn heikentyneen muillakin tavoin. Lisätietoja iPhonen akun suorituskyvystä löytyy artikkelista iPhonen akku ja suorituskyky.

Kaikki ladattavat akut ovat kulutustarvikkeita ja niiden käyttöikä on rajallinen. Siksi ne on huollettava tai kierrätettävä ennen pitkää. Laitteen akun suorituskykyyn ja käyttöikään vaikuttavia tekijöitä on useita. Näitä ovat esimerkiksi latausjaksojen määrä, akun kemiallinen ikä ja altistuminen äärimmäiselle kuumuudelle ja kylmyydelle. Lue lisätietoja akun käyttöajan ja käyttöiän maksimoinnista.

Hae lisäohjeita

Saat ohjeita akun vaihtoon kysymällä huoltovaihtoehdoista Apple-tuelta.

Applen vuoden takuu, AppleCare+-sopimus ja kuluttajansuojalaki kattavat viallisen akun huollon. Jos akulla ei ole huoltotakuuta, Apple tarjoaa akun vaihtopalvelun maksusta.

* Joitain väärennettyjä ja muiden valmistajien akkuja ei ehkä ole suunniteltu oikein, joten ne voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä. Suosittelemme Apple-akun aitouden tarkistuttamista Apple Storessa tai Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä