Mitä iCloud varmuuskopioi?

iCloud-varmuuskopioinnin avulla voit varmistaa, että sinulla on kopio iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa olevista tiedoista.

Ominaisuuden toiminta

iCloud-varmuuskopiointi tekee kopion iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa olevista tiedoista. Kun laitteesi on varmuuskopioitu iCloudiin, voit helposti ottaa uuden laitteen käyttöön tai palauttaa tiedot vanhaan laitteeseen. Jos haluat, että iCloud varmuuskopioi laitteesi automaattisesti joka päivä, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että iCloud-varmuuskopiointi on päällä kohdassa Asetukset > [oma nimi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Varmuuskopio.
  2. Liitä laite virtalähteeseen.
  3. Yhdistä laite Wi-Fi-verkkoon.
  4. Varmista, että laitteen näyttö on lukittu.
  5. Varmista, että sinulla on riittävästi vapaata iCloud-tallennustilaa varmuuskopiota varten.

Määrittäessäsi iCloudin saat automaattisesti 5 Gt tallennustilaa. Voit käyttää tätä tallennustilaa iCloud-varmuuskopioihin, kuvien ja videoiden tallentamiseen iCloud-kuviin sekä iCloud Drivessa olevien dokumenttien pitämiseen ajan tasalla. Varmuuskopion koon ja iCloudissa säilyttämäsi sisällön määrän mukaan ilmainen tallennustila saattaa kuitenkin loppua. Voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa tai poistaa sisältöä.

iCloud-varmuuskopion sisältö

• Appien tiedot
  • Apple Watch -varmuuskopiot
  • Laitteen asetukset
  • HomeKit-kokoonpano
  • Koti-valikon ja appien järjestys
  • iMessage-viestit, tekstiviestit (SMS) ja multimediaviestit (MMS)1
  • iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa olevat kuvat ja videot1
  • Apple-palveluiden ostohistoria, esimerkiksi musiikki, elokuvat, TV-ohjelmat, apit ja kirjat2
  • Soittoäänet
  • Visual Voicemailin salasana (vaatii varmuuskopioinnin aikana käytetyn SIM-kortin)

iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopio sisältää vain laitteeseen tallennetut tiedot ja asetukset. Se ei sisällä iCloudiin jo tallennettuja tietoja, esimerkiksi yhteystietoja, kalentereita, kirjanmerkkejä, sähköpostiviestejä, muistiinpanoja, saneluja3jaettuja kuvia, iCloud-kuvia, terveystietoja, puheluhistoriaa4 taiiCloud Driveen tallennettuja tiedostoja.

1. Kun käytät iCloud-viestejä tai otat iCloud-kuvat käyttöön, sisältösi tallennetaan automaattisesti iCloudiin. Tämä tarkoittaa, että niitä ei sisällytetä iCloud-varmuuskopioon.
2. iCloud-varmuuskopio sisältää tiedot ostamastasi sisällöstä, mutta ei varsinaista sisältöä. Kun palautat iCloud-varmuuskopiosta, ostamasi sisältö ladataan automaattisesti uudelleen iTunes Storesta, App Storesta tai Books Storesta. Joitakin sisältötyyppejä ei ladata automaattisesti kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Aiemmat ostokset eivät ehkä ole saatavilla, jos ostoksesta on annettu hyvitys tai jos se ei ole saatavilla Storessa. Tarkista, mitä voit ladata uudelleen iTunesista maassasi tai alueellasi ja mitä voit ostaa iTunes Storesta maassasi tai alueellasi.
3. Jos käytössäsi on iOS 11 tai aiempi, sanelut sisällytetään iCloud-varmuuskopioon.
4. Jos käytössäsi on iOS 10 tai aiempi, puheluhistoria sisällytetään iCloud-varmuuskopioon.