Mitä iCloud varmuuskopioi?

Käyttämällä iCloud-varmuuskopiointia voit varmistaa, että sinulla on kopio iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa olevista tiedoista.

Ominaisuuden toiminta

iCloud-varmuuskopiointi tekee kopion iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa olevista tiedoista. Kun laitteesi on varmuuskopioitu iCloudiin, voit helposti ottaa uuden laitteen käyttöön tai palauttaa tiedot vanhaan laitteeseen. Toimi näin, jos haluat, että iCloud varmuuskopioi laitteesi automaattisesti joka päivä:

1. Varmista, että iCloud-varmuuskopiointi on päällä kohdassa Asetukset > [oma nimi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Varmuuskopio.
  2. Liitä laite virtalähteeseen.
  3. Yhdistä laite Wi-Fi-verkkoon.
  4. Varmista, että laitteen näyttö on lukittu.
  5. Varmista, että sinulla on riittävästi vapaata iCloud-tallennustilaa varmuuskopiota varten.

Määrittäessäsi iCloudin saat automaattisesti 5 Gt tallennustilaa. Voit käyttää tämän tallennustilan iCloud-varmuuskopioiden tekemiseen, kuvien ja videoiden tallentamiseen iCloud-kuviin sekä iCloud Drivessa olevien dokumenttien pitämiseen ajan tasalla. Varmuuskopion koon ja iCloudissa säilyttämäsi sisällön määrän mukaan ilmainen tallennustila saattaa kuitenkin loppua. Voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa tai poistaa sisältöä.

iCloud-varmuuskopion sisältö

• Appien tiedot
  • Apple Watch -varmuuskopiot
  • Puheluhistoria
  • Laitteen asetukset
  • HomeKit-kokoonpano
  • Koti-valikon ja appien järjestys
  • iMessage-viestit, tekstiviestit (SMS) ja multimediaviestit (MMS)1
  • iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa olevat kuvat ja videot1
  • Apple-palveluiden ostohistoria, esimerkiksi musiikki, elokuvat, TV-ohjelmat, apit ja kirjat2
  • Soittoäänet
  • Visual Voicemailin salasana (vaatii varmuuskopioinnin aikana käytetyn SIM-kortin)

iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopio sisältää vain laitteeseen tallennetut tiedot ja asetukset. Se ei sisällä iCloudiin tallennettuja tietoja, kuten yhteystietoja, kalentereita, kirjanmerkkejä, sähköpostiviestejä, muistiinpanoja, saneluja3jaettuja kuvia, iCloud-kuvia, omaa kuvavirtaa, terveystietoja tai iCloud Driveen tallennettuja tiedostoja.

1. Kun käytät iCloud-viestejä tai otat iCloud-kuvat käyttöön, sisältösi tallennetaan automaattisesti iCloudiin. Tämä tarkoittaa, että niitä ei sisällytetä iCloud-varmuuskopioon.
2. iCloud-varmuuskopio sisältää tiedot ostamastasi sisällöstä, mutta ei varsinaista sisältöä. Kun palautat iCloud-varmuuskopiosta, ostamasi sisältö ladataan automaattisesti uudelleen iTunes Storesta, App Storesta tai iBooks Storesta. Joitakin sisältötyyppejä ei ladata automaattisesti kaikissa maissa. Aiemmat ostokset eivät ehkä ole saatavilla, jos ostoksesta on annettu hyvitys tai jos se ei ole saatavilla Storessa. Ota selvää, mitä voit uudelleenladata iTunesista maassasi ja mitä voit ostaa iTunes Storesta maassasi.
3. Jos käytössäsi on iOS 11 tai aiempi, sanelut sisällytetään iCloud-varmuuskopioon.