Mitä iCloud varmuuskopioi?

iCloud-varmuuskopioinnin avulla voit varmistaa, että sinulla on kopio iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa olevista tiedoista.

iCloud-varmuuskopion sisältö

• Appien tiedot
  • Apple Watch -varmuuskopiot1
  • Laitteen asetukset
  • Koti-valikon ja appien järjestys
  • iMessage-viestit, tekstiviestit (SMS) ja multimediaviestit (MMS)2
  • iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa olevat kuvat ja videot2
  • Apple-palveluiden ostohistoria, esimerkiksi musiikki, elokuvat, TV-ohjelmat, apit ja kirjat3
  • Soittoäänet
  • Visual Voicemailin salasana (vaatii varmuuskopioinnin aikana käytetyn SIM-kortin)

iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopiot sisältävät vain laitteeseen tallennetut tiedot ja asetukset. Ne eivät sisällä iCloudiin jo ennestään tallennettuja tietoja, kuten yhteystietoja, kalentereita, kirjanmerkkejä, muistiinpanoja, muistutuksia, saneluita4iCloud-viestejä, iCloud-kuvia ja jaettuja kuvia. Joitakin tietoja ei sisällytetä iCloud-varmuuskopioon, mutta ne voidaan lisätä iCloudiin ja jakaa useiden laitteiden kesken. Niihin kuuluvat muun muassa Mail- ja Terveys-appien tiedot, puheluhistoria ja iCloud Driveen tallentamasi tiedot.

1. Jos käytät Apple Watchia Perhejaon käyttöönoton kanssa, Apple Watchisi ei sisälly iPhonen, iPadin tai iPod touchin varmuuskopioon.
2. Kun käytät iCloud-viestejä tai otat iCloud-kuvat käyttöön, sisältösi tallennetaan automaattisesti iCloudiin. Tämä tarkoittaa, että niitä ei sisällytetä iCloud-varmuuskopioon.
3. iCloud-varmuuskopio sisältää tiedot ostamastasi sisällöstä, mutta ei varsinaista sisältöä. Kun palautat iCloud-varmuuskopiosta, ostamasi sisältö ladataan automaattisesti uudelleen iTunes Storesta, App Storesta tai Book Storesta. Joitakin sisältötyyppejä ei ladata automaattisesti kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Aiemmat ostokset eivät ehkä ole saatavilla, jos ostoksesta on annettu hyvitys tai jos se ei ole saatavilla Storessa. Katso, mitä voit ladata uudelleen ja ostaa maassasi tai alueellasi.
4. Jos käytössäsi on iOS 11 tai aiempi, sanelut sisällytetään iCloud-varmuuskopioon.

Ominaisuuden toiminta

iCloud-varmuuskopiointi tekee kopion iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa olevista tiedoista. Kun laitteesi on varmuuskopioitu iCloudiin, voit helposti ottaa uuden laitteen käyttöön tai palauttaa tiedot vanhaan laitteeseen. Jos haluat, että iCloud varmuuskopioi laitteesi automaattisesti, toimi seuraavasti.

Jos poistat iCloud-varmuuskopioinnin käytöstä tai lopetat sen käytön, viimeistä varmuuskopiotasi säilytetään 180 päivän ajan.

iCloud-varmuuskopioinnin käyttäminen

1. Varmista, että iCloud-varmuuskopiointi on päällä kohdassa Asetukset > [oma nimi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Varmuuskopio.
  2. Liitä laite virtalähteeseen.
  3. Yhdistä laite Wi-Fi-verkkoon.
  4. Varmista, että laitteen näyttö on lukittu.
  5. Varmista, että sinulla on riittävästi vapaata iCloud-tallennustilaa varmuuskopiota varten.

Määrittäessäsi iCloudin saat automaattisesti 5 Gt tallennustilaa. Voit käyttää tätä tallennustilaa iCloud-varmuuskopioihin, kuvien ja videoiden tallentamiseen iCloud-kuviin sekä iCloud Drivessa olevien dokumenttien pitämiseen ajan tasalla. Varmuuskopion koosta ja iCloudissa säilyttämäsi sisällön määrästä riippuen ilmainen tallennustila saattaa kuitenkin loppua. Voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa tai poistaa sisältöä.