Kuvien järjestäminen ja etsiminen

Pidä kasvava kuva- ja videokirjastosi järjestyksessä ja käytettävissä Kuvat-ohjelman avulla. Kuvat-ohjelman oman hakupalkin avulla voit nopeasti etsiä haluamasi henkilön, paikan tai asian.

Kuvat-ohjelma on jaettu Kuvat-, Muistot-, Jaetut- ja Albumit-välilehtiin. Macissa on myös Projektit-välilehti. Kun otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön, kokoelmasi järjestetään kaikissa laitteissasi samalla tavalla, ja liikkuminen kirjastossasi tuntuu aina tutulta. Kuvat-ohjelman edistyksellisten hakutoimintojen avulla voit hakea kuvia henkilön, paikan tai objektin mukaan.

Tärkeimmät asiat ensin

Kuvat

Kuvat jakaa kirjastosi Hetkiin, Kokoelmiin ja Vuosiin sen mukaan, missä ja milloin kuvat on otettu.

Hetket: Tarkastele samassa paikassa ja samaan aikaan otettujen kuvien ja videoiden ryhmiä, esimerkiksi rannalla vietettyä iltapäivää.

Kokoelmat: Etsi samassa paikassa kuvatut hetket, jotka liittyvät esimerkiksi San Diegossa vietettyyn lomaan.

Vuodet: Katsele koko kirjastoasi hienona mosaiikkina, josta löytyvät kaikki eri vuosina tallentamasi kuvat ja videot.

Napauttamalla tai klikkaamalla mitä tahansa Hetki-, Kokoelma- ja Vuosi-näkymän sijaintia voit tuoda näyttöön yhteenvedon, joka sisältää näkymän kuvat ja videot, niissä esiintyvät henkilöt, kuvaussijainnin kartalla ja aiheeseen liittyviä muistoja.

Muistot

Elä parhaat hetkesi uudelleen Muistoissa. Kuvat-ohjelma hakee kuvistasi ja videoistasi muun muassa tapahtumia, matkoja ja henkilöitä ja esittää ne kauniina kokoelmina. Näin voit kokea viikonloppuretken tai ensimmäisen syntymäpäivän kaltaiset suuret tapahtumat uudelleen.

Siirry Muistot-välilehteen ja selaa enintään kolme uutta muistoa päivässä.

Jaetut

Etsitkö paikkaa, jonne voit kerätä sukujuhlien kuvat ja jakaa ne? iCloud-kuvajaon avulla voit tehdä tämän Jaetut-välilehdessä.

Kun haluat jakaa jonkin kuvan, videon tai albumin, napauta tai klikkaa jakokuvake ja valitse iCloud-kuvajako. Voit kutsua enintään sata ystävääsi ja perheenjäsentäsi katsomaan ne. He voivat kommentoida niitä ja jopa lisätä omat kuvansa.

Jaetut-välilehdessä näet kaikki jakamasi kuvat ja videot, muiden kanssasi jakamat sisällöt sekä kuviesi tykkäykset ja kommentit.

Albumit

Albumit-välilehdestä löydät luomasi kuva-albumit sekä automaattiset kokoelmat erityyppisille kuville ja videoille, kuten panoraamoille, selfieille sekä hidastetuille ja nopeutetuille videoille. Paikat-albumissa voit tarkastella kuviasi maailmankartalla, kun taas Henkilöt-albumissa voit selata kuviasi niissä olevien henkilöiden mukaan.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin Kaikki kuvat -albumissa näkyy koko kokoelmasi siinä järjestyksessä kuin olet lisännyt kuvat kirjastoosi. Saat Maciin vastaavan näkymän klikkaamalla sivupalkissa Kuvat ja valitsemalla sitten näytön ylälaidassa olevan Kuvat-välilehden.

Kuvat-ohjelma helpottaa kokoelmasi pitämistä järjestyksessä juuri haluamallasi tavalla. Kun käytät iCloud-kuvakirjastoa, yhdellä laitteella albumeihin tekemäsi muutokset ilmestyvät myös muihin laitteisiisi.

Luo uusi albumi

Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Albumit ja napauta lisäyskuvake. Klikkaa Macissa Omat albumit > lisäyskuvake > Albumi. Anna albumin nimi ja valitse sitten kuvat ja videot, jotka haluat järjestää uuteen albumiin.

Macissa voit myös valita albumiin lisättävät kuvat, ctrl-klikata ja valita sitten Lisää > Uuteen albumiin.

Lisää olemassa olevaan albumiin

Napauta iPhonessa Valitse ja napauta kuvia ja videoita, jotka haluat lisätä. Napauta Lisää: ja valitse albumi. Macissa voit vetää kuvat sivupalkista albumiin.

Hallitse albumeita

Jos haluat muuttaa albumin nimeä, valitse albumi ja anna uusi nimi. Voit myös järjestellä albumit: valitse albumi, pidä sitä painettuna ja vedä se haluamaasi paikkaan.

Projektit Macissa

Macin Projektit-välilehdessä voit muuntaa kuvasi ikimuistoisiksi ja laadukkaiksi muistoesineiksi. Ohjelman sisäisten, helppokäyttöisten työkalujen ja Applen kehittämien teemojen avulla voit luoda helposti kuvakirjoja, kortteja, kalentereita ja painotuotteita ystävillesi ja perheenjäsenillesi. Aloita uusi projekti valitsemalla kuvat, joita haluat käyttää, control-klikkaa ja valitse Luo. Valitse Kirja, Kalenteri, Kortti, Kuvaesitys tai Painotuotteet.

Kuvat-ohjelmassa on helppo käyttää myös muiden valmistajien palveluja, joten voit luoda upeita sivustoja, kollaaseja, kuva-albumeja, seinäkoristeita ja paljon muuta. Lataa lisäosia Mac App Storesta. Valitse sitten Tiedosto > Luo ja valitse haluamasi lisäosa.

Jos haluat viimeistellä aloittamasi projektin tai järjestellä jotakin uudelleen, siirry Omat projektit -välilehteen, josta löydät projektien täydellisen luettelon.

Löydä etsimäsi hetkessä

Kuvat-ohjelman avulla löydät helposti etsimäsi henkilön, paikan tai asian. Edistyksellisen kasvontunnistus- ja konenäkötekniikan ansiosta voit hakea kuvia niissä olevien henkilöiden ja asioiden mukaan.

Hae henkilöiden mukaan

Etsi kirjastostasi tiettyä henkilöä tai ryhmää esittävät kuvat. Pidä Henkilöt-albumin nimet ja kasvot järjestyksessä.

Hae paikkojen mukaan

Näytä kaikki kuvat ja videot kartalla Paikat-albumissa. Voit käyttää myös hakupalkkia ja näyttää kaikki kyseisessä paikassa otetut kuvat tai kuvatut videot.

Hae asioiden mukaan

Kuvat tunnistaa maisemat ja objektit. Tee haku esimerkiksi sanalla ”järvi” ja valitse luokan tulos, niin näet kaikki hakusanaa vastaavat kuvat.

Kun teet hakuja kuvista, kasvojen, maisemien ja objektien tunnistus suoritetaan kokonaan laitteessa. Lue lisätietoja kuvista ja tietosuojasta.

Lisätietoja

Julkaisupäivämäärä:Wed Jan 03 01:16:53 GMT 2018