Kuvien järjestäminen ja etsiminen

Pidä kasvava kuva- ja videokirjastosi järjestyksessä ja käytettävissä Kuvat-appin avulla. Käytä sitten hakupalkkia löytääksesi nopeasti haluamasi henkilön, paikan tai asian.

Kuvat-appi Macilla, iPhonella ja iPadilla

Kuvat-appi on järjestetty iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla osioihin Kuvat, Sinulle, Albumit ja Haku. Macilla pääosiot ovat Kuvat, Hetket, Kokoelmat ja Vuodet. macOS:n Kuvat antaa sinun myös luoda ja selata projekteja.

Kun otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön, kokoelmasi pidetään ajan tasalla kaikilla laitteillasi, joten kirjastosi selaaminen tuntuu aina tutulta. Ja Kuvien edistyneiden hakuominaisuuksien ansiosta voit hakea kuvia henkilön, paikan, objektin tai tapahtuman perusteella.

Tärkeimmät asiat ensin

kuvakirjasto iPhonella ja Macilla

Kuvat

Kuvat ryhmittelee kirjastosi Hetkiin, Kokoelmiin ja Vuosiin ajan ja paikan perusteella.

Hetket: Tarkastele samassa paikassa ja samaan aikaan otettujen kuvien ja videoiden ryhmiä, esimerkiksi rannalla vietettyä iltapäivää.

Kokoelmat: Etsi samassa paikassa kuvatut hetket, jotka liittyvät esimerkiksi San Diegossa vietettyyn lomaan.

Vuodet: Tarkastele koko kirjastoasi kaikkien kuvien ja videoiden mosaiikkina, joita olet ottanut tietyn vuoden aikana.

Kun napautat Kuvat-välilehteä iOS:ssa, näet kirjastosi hetkien mukaan ryhmiteltynä. Napauta takaisin-nuolta tarkastellaksesi kirjastoasi kokoelmien mukaan ja sitten takaisin-nuolta uudelleen, jos haluat tarkastella vuosia. Macilla voit käyttää Hetket-, Kokoelmat- ja Vuodet-välilehtiä Kuvien yläreunassa.

Napauta tai klikkaa minkä tahansa Hetken, Kokoelman tai Vuoden sijaintia nähdäksesi yhteenvedon sen kuvista ja videoista, niiden ihmisistä, kartan siitä, missä ne on otettu, ja niihin liittyvät muistot, joita voit selata.

Sinulle ja Muistot iPhonella ja Macilla

Sinulle

Kuvien iOS-version Sinulle-osiossa näet Jaettujen albumien aktiivisuuden, saat ideoita efektien lisäämisestä tiettyihin kuviin ja löydät Jakoehdotuksia – kuvakokoelmia, jotka sopivat erityisen hyvin ystävien kanssa jaettaviksi.

Sinulle auttaa sinua myös elämään uudelleen lempihetkesi Muistojen avulla. Kuvat-appi hakee kuvistasi ja videoistasi muun muassa tapahtumia, matkoja ja henkilöitä ja esittää ne kauniina kokoelmina. Näin voit kokea viikonloppuretken tai ensimmäisen syntymäpäivän kaltaiset suuret tapahtumat uudelleen.

Macilla löydät Muistot Kuvat-sivupalkista.

albumit näytetään iPhonella ja Macilla

Albumit

Albumeissa löydät luomasi kuva-albumit, Jaetut albumit, jotka olet luonut tai joihin olet liittynyt, sekä automaattiset eri tyyppisten kuvien ja videoiden kokoelmat, kuten panoraamat, selfiet, hidastetut tai timelapse-nopeutetut. Paikat-albumissa voit tarkastella kuviasi maailmankartalla, kun taas Henkilöt-albumissa voit selata kuviasi niissä olevien henkilöiden mukaan.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin Kaikki kuvat -albumissa näkyy koko kokoelmasi siinä järjestyksessä kuin olet lisännyt kuvat kirjastoosi. Saat Maciin vastaavan näkymän klikkaamalla sivupalkissa Kuvat ja valitsemalla sitten näytön ylälaidassa olevan Kuvat-välilehden.

Kuvat-appi helpottaa kokoelmasi pitämistä järjestyksessä juuri haluamallasi tavalla. Ja kun käytät iCloud-kuvakirjastoa, albumeihin yhdellä laitteella tekemäsi muutokset näkyvät myös muilla laitteillasi.

Luo uusi albumi

iPhone, iPad tai iPod touch: Avaa Albumit ja napauta lisää-kuvaketta. Anna albumin nimi ja valitse sitten kuvat ja videot, jotka haluat järjestää uuteen albumiin.

Mac: Valitse Tiedosto > Uusi albumi. Syötä albumin nimi ja klikkaa sitten Kuvat sivupalkista. Vedä Kuvat-näkymästä kuvia ja videoita uuteen sivupalkin albumiin. Tai voit valita kuvat, jotka haluat lisätä albumiin, Ctrl-klikata niitä ja valita Lisää: > Uusi albumi.

Macin Kuvat antaa sinun myös luoda Älyalbumeita, jotka päivittyvät automaattisesti valitsemiesi kriteerien perusteella. Voit esimerkiksi luoda Älyalbumin, jossa on viimeisen 30 päivän aikana otettuja kuvia. Valitse Tiedosto > Uusi älyalbumi, syötä albumin nimi ja valitse ehdot, joita haluat käyttää.

Lisää olemassa olevaan albumiin

iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta Valitse ja sitten kuvia ja videoita, jotka haluat lisätä. Napauta Lisää: ja valitse albumi.

Mac: Vedä Kuvat-näkymästä kuvia ja videoita uuteen sivupalkin albumiin. Tai valitse kuvat, jotka haluat lisätä albumiin, Ctrl-klikkaa niitä ja valitse Lisää: > [Albumin nimi].

Hallitse albumeita

Jos haluat muuttaa luomasi albumin nimeä, avaa Albumit ja napauta sitten Näytä kaikki. Napauta Muokkaa ja sitten albumin nimeä, niin voit muuttaa sen nimeä. Valitse Macilla albumi ja kirjoita uusi nimi.

Jos haluat järjestää albumit uudelleen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, napauta Albumit ja sitten Näytä kaikki Omat albumini -kohdan vieressä. Napauta Muokkaa. Napauta ja pidä sitten painettuna albumia ja vedä se sinne, minne haluat sen. Napauta Valmis, kun olet valmis.

Jos haluat järjestää albumit uudelleen Macilla, klikkaa Omat albumini ja vedä albumi sinne, minne haluat sen. Voit myös Ctrl-klikata Omat albumini, valita Lajittele ja valita lajitellaanko albumisi aakkosjärjestykseen vai päivämäärän mukaan.

Jaetut albumit

Tarvitsetko paikan, johon voit kerätä ja jossa voit jakaa kaikkien kuvat perhetapaamisesta? Jaetut albumit ovat juuri sitä varten.

Kun haluat jakaa kuvan, videon tai albumin, napauta tai klikkaa jakokuvaketta ja valitse Jaetut albumit. Voit kutsua korkeintaan 100 ystävää ja sukulaista Jaettuihin albumeihisi. He voivat sitten tykätä, kommentoida ja myös lisätä omia kuviaan.

Albumit-näkymässä näet kaikki Jaetut albumit, jotka olet luonut, ja muiden Jaetut albumit, joihin olet liittynyt. Macilla Jaetut albumit näkyvät Kuvat-sivupalkissa. Voit myös siirtyä Sinulle-välilehteen (tai sivupalkkiin Macilla) tarkastellaksesi viimeaikaista Jaettujen albumien aktiivisuutta. Näet tykkäykset ja kommentit jaetuissa kuvissasi sekä uudet kuvat muiden Jaetuista albumeista.

Kuvien etsiminen iPhonella ja Macilla

Kuvien etsiminen

Kuvat-appi tekee tietyn henkilön tai asian kuvien etsimisestä helppoa. Voit myös hakea paikkojen tai tapahtumien perusteella.

Napauta Haku-välilehteä ja syötä termi hakupalkkiin. Macilla hakupalkki on Kuvien oikeassa yläkulmassa.

Ihmiset: Hae kirjastostasi kuvia tietystä henkilöstä tai ihmisryhmästä. Pidä vain nimet ja kasvot järjestyksessä Ihmiset-albumissasi.

Paikat: Näe kaikki kuvasi ja videosi kartalla Paikoissa. Tai kirjoita sijainnin nimi Hakupalkkiin nähdäksesi kaikki kuvat ja videot kyseisestä paikasta.

Asiat: Kuvat tunnistaa tilanteita ja objekteja. Hae termillä ”järvi” ja valitse kategoriatulos nähdäksesi kaikki sitä vastaavat kuvasi.

Tapahtumat: Hae tapahtumaa – esimerkiksi muutaman kuukauden takaista keikkaa – ja iOS:n Kuvat voi käyttää kuviesi aikaa ja paikkaa sekä verkon tapahtumalistauksia löytääkseen sopivia kuvia.

iOS:n Kuvien Hakupalkki ehdottaa myös hetkiä, ihmisiä, paikkoja, kategorioita ja ryhmiä, joita voit hakea. Napauta ehdotettua hakua, kuten Vuosi sitten tai Kissat, tutustuaksesi ja muistuttaaksesi itseäsi kuvistasi.

Kun teet hakuja kuvista, kasvojen, maisemien ja objektien tunnistus suoritetaan kokonaan laitteessa. Lue lisätietoja kuvista ja tietosuojasta.

Projektit Macissa

projektin luominen Macilla Kuvissa

Macisi Projektien avulla voit tehdä kuvistasi muistoja käyttämällä helppokäyttöisiä ja tehokkaita projektilaajennuksia.

Jos haluat luoda vaikuttavia verkkosivustoja, kollaaseja, valokuva-albumeita, seinäkoristeita ja paljon muuta, lataa laajennukset Macin App Storesta. Avaa sitten Tiedosto > Luo ja valitse laajennus, jota haluat käyttää.

Jos haluat tehdä loppuun projektin, jonka olet jo aloittanut tai tilata jotain uudelleen, avaa sivupalkin Omat projektit -välilehti nähdäksesi koko luettelosi.