Kuvien järjestäminen ja etsiminen

Voit pitää kasvavan kuva- ja videokirjastosi järjestyksessä ja käyttää sitä Kuvat-apin avulla. Selaa valikoituja näkymiä Kuvat-välilehdellä ja etsi sitten nopeasti haluamasi henkilö, paikka tai asia käyttämällä hakupalkkia.

iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa Kuvat-appi on järjestetty Kuvat-, Sinulle-, Albumit- ja Haku-välilehtiin. Täysin uuden Kuvat-välilehden avulla voit helposti löytää, kokea uudelleen ja jakaa kuviasi ja videoitasi, jotka on järjestetty Vuodet-, Kuukaudet- ja Päivät-kategorioihin.

Kun otat käyttöön iCloud-kuvat, kokoelmasi pysyy ajan tasalla kaikissa laitteissasi, joten kirjastosi selaaminen tuntuu aina tutulta. Lisäksi Kuvat-apin edistyksellisten hakuominaisuuksien ansiosta voit hakea kuvia henkilön, paikan, objektin tai tapahtuman perusteella.

Tärkeimmät asiat ensin

Kuvat

Nauti Kuvat-välilehden valikoidusta näkymästä, joka sisältää parhaita hetkiäsi, ja selaa sisältöä vuosien, kuukausien ja päivien mukaan tai selaa koko kirjastoasi Kaikki kuvat -albumissa. Katso, miten Live Photo -kuvat ja videot heräävät henkiin, kun vierität ja selaat.

• Vuodet: Tarkastele koko kirjastosi kaikkia kuvia ja videoita, jotka olet ottanut tietyn vuoden aikana. Pyyhkäisemällä voit tarkastella joitakin kohokohtia.
  • Kuukaudet: Tarkastele tietyn kuukauden aikana otettuja kuvia ja videoita muistojen ja sijaintien mukaan ryhmiteltyinä. Napauttamalla  voit jakaa tai toistaa suosikkihetkistäsi kootun videon.
  • Päivät: Selaa parhaita tiettynä päivänä ottamiasi kuvia ja katsele, miten jotkin videoistasi toistuvat automaattisesti vierittämisen aikana. Napauttamalla kuvaa ja pyyhkäisemällä ylös voit nähdä kuvauspaikan kartalla sekä kuvassa olevat ihmiset.
  • Kaikki kuvat: Tarkastele koko kuvakirjastoasi, joka sisältää myös näyttökuvat ja kuvien kaksoiskappaleet siinä järjestyksessä kuin ne on otettu.

Live Photo -kuvat ja videot eivät toistu automaattisesti Kuvat-apissa, kun alhaisen virran tila on käytössä.

Sinulle

Kuvat-apin iOS-version Sinulle-osiossa voit nähdä Jaetun albumin toiminnan, saada ideoita tehosteiden lisäämiseksi tiettyihin kuviin ja saada Jakoehdotuksia – kuvakokoelmia, jotka sopivat erityisen hyvin ystäville jaettaviksi.

Sinulle-osiossa voit myös kokea suosikkihetkiäsi uudelleen Muistojen avulla. Kuvat-appi hakee kuvistasi ja videoistasi muun muassa tapahtumia, matkoja ja henkilöitä ja esittää ne kauniina kokoelmina. Näin voit kokea viikonloppuretken tai ensimmäisen syntymäpäivän kaltaiset suuret tapahtumat uudelleen.

Macissa Muistot-osio sijaitsee Kuvat-sivupalkissa.

Albumit

Albumit-osiossa näet luomasi kuva-albumit, Jaetut albumit, jotka olet luonut tai joihin olet liittynyt, sekä automaattiset erityyppisten kuvien ja videoiden kokoelmat, kuten panoraamat, selfiet, hidastetut videot ja nopeutetut time lapse -videot. Paikat-albumissa voit tarkastella kuviasi maailmankartalla, kun taas Henkilöt-albumissa voit selata kuviasi niissä olevien henkilöiden mukaan.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin Kaikki kuvat -albumissa näkyy koko kokoelmasi siinä järjestyksessä kuin olet lisännyt kuvat kirjastoosi. Saat Maciin vastaavan näkymän klikkaamalla sivupalkissa Kuvat ja valitsemalla sitten näytön ylälaidassa olevan Kuvat-välilehden.

Kuvat-appi helpottaa kokoelmasi pitämistä järjestyksessä juuri haluamallasi tavalla. Lisäksi kun käytät iCloud-kuvia, albumeihin yhdessä laitteessa tekemäsi muutokset näkyvät myös muissa laitteissasi.

Uuden albumin luominen

iPhone, iPad tai iPod touch: Avaa Albumit ja napauta Lisää-painiketta . Anna albumille nimi ja valitse sitten kuvat ja videot, jotka haluat järjestää uuteen albumiin.

Mac: Valitse Tiedosto > Uusi albumi. Anna albumille nimi ja klikkaa sitten sivupalkissa Kuvat. Vedä Kuvat-näkymästä kuvia ja videoita uuteen sivupalkin albumiin. Voit myös valita albumiin lisättävät kuvat, Ctrl-klikata ja valita sitten Lisää > Uusi albumi.

Macin Kuvat-apin avulla voit myös luoda älykkäitä albumeja, jotka päivittyvät automaattisesti valitsemiesi kriteerien perusteella. Voit esimerkiksi luoda älykkään albumin, jossa on 30 edellisen päivän aikana otettuja kuvia. Valitse Tiedosto > Uusi älykäs albumi, anna albumille nimi ja valitse ehdot, joita haluat käyttää.

Lisääminen olemassa olevaan albumiin

iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia ja videoita, jotka haluat lisätä. Napauta Lisää ja valitse albumi.

Mac: Vedä Kuvat-näkymästä kuvia ja videoita uuteen sivupalkin albumiin. Voit myös valita albumiin lisättävät kuvat, Ctrl-klikata ja valita sitten Lisää > [Albumin nimi].

Albumien hallitseminen

Jos haluat vaihtaa luomasi albumin nimen, avaa Albumit ja napauta sitten Näytä kaikki. Napauta Muokkaa ja sitten albumin nimeä, niin voit vaihtaa sen nimen. Valitse Macissa albumi ja kirjoita uusi nimi.

Jos haluat järjestää albumeja uudelleen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, napauta Albumit ja sitten Omat albumit -kohdan vieressä Näytä kaikki. Napauta Muokkaa. Napauta sitten albumia, pidä sitä painettuna ja vedä se haluamaasi kohtaan. Napauta Valmis, kun olet valmis.

Jos haluat järjestää albumeja uudelleen Macissa, klikkaa Omat albumit ja vedä albumi haluamaasi kohtaan. Voit myös Ctrl-klikata Omat albumit, valita Järjestä ja valita sitten, järjestetäänkö albumisi aakkosjärjestykseen vai päivämäärän mukaan.

Jaetut albumit

Tarvitsetko paikan, johon voit kerätä ja jossa voit jakaa kaikkien kuvat perhetapaamisesta? Jaetut albumit ovat juuri sitä varten.

Kun haluat jakaa kuvan, videon tai albumin, napauta tai klikkaa Jaa-painiketta ja valitse Jaetut albumit. Voit kutsua korkeintaan 100 ystävää ja sukulaista Jaettuihin albumeihisi. He voivat sitten tykätä, kommentoida ja myös lisätä omia kuviaan.

Albumit-näkymässä näet kaikki Jaetut albumit, jotka olet luonut, ja muiden Jaetut albumit, joihin olet liittynyt. Macissa Jaetut albumit näkyvät Kuvat-sivupalkissa. Voit myös siirtyä Sinulle-välilehteen (tai sivupalkkiin Macissa) ja tarkastella Jaettujen albumien viimeaikaista toimintaa. Näet tykkäykset ja kommentit jaetuissa kuvissasi sekä uudet kuvat muiden Jaetuista albumeista.

Kuvien etsiminen

Kuvat-appi tekee tietyn henkilön tai asian kuvien etsimisestä helppoa. Voit myös hakea paikkojen tai tapahtumien perusteella.

Napauta Haku-välilehteä ja syötä termi hakupalkkiin. Macissa hakupalkki on Kuvat-apin oikeassa yläkulmassa.

• Henkilöt: Hae kirjastostasi kuvia tietystä henkilöstä tai ihmisryhmästä. Pidä nimet ja kasvot järjestyksessä Henkilöt-albumissasi.
  • Paikat: Näe kaikki kuvasi ja videosi kartalla Paikoissa. Voit myös kirjoittaa jonkin paikan nimen hakupalkkiin, niin saat näkyviin kaikki kuvat ja videot kyseisestä paikasta.
  • Asiat: Kuvat tunnistaa tilanteita ja objekteja. Hae esimerkiksi sanalla ”järvi” ja valitse kategoriatulos, niin saat näkyviin kaikki sitä vastaavat kuvasi.
  • Tapahtumat: Hae tapahtumaa, esimerkiksi muutaman kuukauden takaista konserttia, niin iOS:n Kuvat-appi voi etsiä sopivia kuvia käyttämällä kuviesi aika- ja sijaintitietoja sekä verkon tapahtumalistauksia.

iOS:n Kuvat-apin Haku-välilehti ehdottaa myös hetkiä, ihmisiä, paikkoja, kategorioita ja ryhmiä, joita voit hakea. Napauta ehdotettua hakua, kuten Vuosi sitten tai Kissat, niin voit tarkastella kuviasi ja tutustua niihin uudestaan.

Kun teet hakuja kuvista, kasvojen, maisemien ja objektien tunnistus suoritetaan kokonaan laitteessa. Lue lisätietoja kuvista ja tietosuojasta.

Projektit Macissa

Macisi Projektien avulla voit tehdä kuvistasi muistoja käyttämällä helppokäyttöisiä ja tehokkaita projektilaajennuksia.

Jos haluat luoda esimerkiksi vaikuttavia verkkosivustoja, kollaaseja, valokuva-albumeita ja seinäkoristeita, lataa laajennuksia Mac App Storesta. Avaa sitten Tiedosto > Luo ja valitse laajennus, jota haluat käyttää.

Jos haluat tehdä loppuun projektin, jonka olet jo aloittanut, tai järjestää jotakin uudelleen, avaa sivupalkin Omat projektit -välilehti, niin saat koko luettelosi näkyviin.