Kuvien järjestäminen ja etsiminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Kuvat-apilla voit järjestellä kuvasi ja videosi sekä käyttää niitä helposti. Se pystyy jopa näyttämään kuvat valikoidussa näkymässä, ja sisäinen älykäs hakutoiminto auttaa löytämään nopeasti sen, mitä etsit.

Kuvat on järjestetty Kirjasto-, Sinulle-, Albumit- ja Haku-välilehtiin. Kun laitat iCloud-kuvat päälle, kokoelmasi pidetään ajan tasalla kaikissa laitteissasi. Edistyksellisten hakutoimintojen avulla voit helposti etsiä kuvia henkilön, paikan, objektin tai tapahtuman mukaan.

Ennen kuin aloitat

Kirjasto

Nauti hetkiesi toimitetusta näkymästä Kirjasto-välilehdessä ja selaa sitten vuosien, kuukausien ja päivien mukaan tai kaikkia kuvia. Näet myös, miten Live Photo -kuvat ja videot heräävät henkiin, kun vierität ja selaat.

iPhone, jossa näkyy Kirjasto-välilehti

• Vuodet: Tarkastele koko kirjastosi kuvia ja videoita, jotka olet ottanut tietyn vuoden aikana. Katso sitten kohokohdat pyyhkäisemällä.
  • Kuukaudet: Tarkastele tietyn kuukauden aikana otettuja kuvia ja videoita muistojen ja sijaintien mukaan ryhmiteltyinä. Napauta Lisää-painiketta Lisää-painike, jos haluat jakaa tai toistaa muistoistasi luodun elokuvan.
  • Päivät: Selaa tiettynä päivänä ottamiasi kuvia ja katso, miten jotkin videoistasi toistetaan automaattisesti vierittämisen aikana. Napauttamalla kuvaa ja pyyhkäisemällä ylös voit nähdä kuvauspaikan kartalla sekä kuvassa olevat ihmiset.
  • Kaikki kuvat: Tarkastele koko kuvakirjastoasi, joka sisältää myös näyttökuvat ja kuvien kaksoiskappaleet siinä järjestyksessä kuin ne on otettu.

iOS 14:ssä voit suodattaa, mitä näytetään, joten kirjastoa on helpompi selata. Voit esimerkiksi näyttää vain kuvat tai vain videot. Voit suodattaa näytettävää sisältöä seuraavasti:

1. Napauta Kirjasto-välilehteä ja sitten oikeassa yläkulmassa Lisää-painiketta Lisää-painike.
  2. Napauta Suodata ja valitse sitten vaihtoehto.
  3. Napauta Valmis.

Voit kumota suodattimen napauttamalla näytön ylälaidassa Suodattimet-painiketta Suodattimet-painike, valitsemalla vaihtoehdon ja napauttamalla Valmis.

Live Photo -kuvat ja videot eivät toistu automaattisesti Kuvat-apissa, kun alhaisen virran tila on käytössä.

Sinulle

Kuvat-appi hakee Sinulle-välilehdessä olevista kuvista ja videoista tärkeitä hetkiä ja esittää ne sitten Muistoiksi kutsuttuina kokoelmina. Näet myös jaetun albumin aktiviteetit, saat ideoita tehosteiden lisäämiseksi tiettyihin kuviin ja löydät jakoehdotuksia, jotka ovat jaettavissa olevien kuvien kokoelmia.

iPhone, jossa näkyy Sinulle-osio

Albumit

Albumit-välilehdessä näet luomasi kuva-albumit, jaetut albumit, jotka olet luonut tai joihin olet liittynyt, sekä erityyppisten kuvien ja videoiden kokoelmat, kuten selfiet, muotokuvat ja hidastetut videot. Paikat-albumissa voit jopa tarkastella kuviasi maailmankartalla, kun taas Ihmiset-albumissa voit selata kuviasi niissä olevien henkilöiden mukaan.

Äskeiset-albumissa näkyy koko kokoelmasi siinä järjestyksessä kuin olet lisännyt kuvat kirjastoosi. Kun käytät iCloud-kuvia, albumeihin yhdessä laitteessa tekemäsi muutokset näkyvät myös muissa laitteissasi.

iPhone, jossa näkyy Albumit-välilehti

Uuden albumin luominen

1. Avaa Kuvat.
  2. Siirry Albumit-välilehteen ja napauta Lisää-painiketta Lisää-painike.
  3. Napauta Uusi albumi. Kirjoita albumin nimi, napauta Tallenna ja valitse sitten kuvat ja videot, jotka haluat lisätä.
  4. Napauta Valmis.

Lisääminen olemassa olevaan albumiin

1. Avaa Kuvat.
  2. Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia ja videoita, jotka haluat lisätä.
  3. Napauta Jaa-painiketta Jaa-painike, napauta sitten Lisää albumiin ja valitse albumi.

Albumien hallitseminen

Voit muuttaa albumin nimen seuraavasti:

1. Siirry albumiin ja napauta Lisää-painiketta Lisää-painike.
  2. Napauta Nimeä albumi uudelleen.
  3. Muuta nimeä ja napauta sitten Tallenna.

Voit järjestää albumit uudelleen seuraavasti:

1. Siirry Albumit-välilehteen, napauta Näytä kaikki ja napauta sitten Muokkaa.
  2. Pidä albumia painettuna ja vedä se haluamaasi paikkaan.
  3. Napauta Valmis.

iOS 14:ssä voit myös lajitella albumeissasi olevat kuvat. Toimi seuraavasti:

1. Siirry albumiin ja napauta sitten Lisää-painiketta Lisää-painike.
  2. Napauta Järjestä ja valitse järjestämisperuste, kuten Muokattu tilaus, Vanhin ensin tai Uusin ensin.

Albumin jakaminen

Voit jakaa kuvia, videoita ja albumeja tiettyjen ihmisten kanssa ja antaa heidän sitten lisätä omia kuvia, videoita ja kommentteja. Albumit-välilehdessä näet jaetut albumit, jotka olet luonut ja joihin olet liittynyt. Lue lisätietoja albumien jakamisesta Kuvat-apissa.

Kuvien etsiminen

Kuvat-apin avulla löydät helposti tiettyä henkilöä, paikkaa, asiaa tai tapahtumaa esittäviä kuvia. Napauta Haku-välilehteä ja kirjoita sitten hakupalkkiin, mitä etsit.

iPhone, jossa näkyy Haku-osio

• Hetket: Hae tapahtumaa, kuten konserttia, jossa kävit, tai matkaa, jolla olit. Kuvat-appi etsii vastaavia kuvia kuvissa olevien aika- ja sijaintitietojen sekä verkossa olevien tapahtumalistausten perusteella.
  • Henkilöt: Hae kirjastostasi kuvia tietystä henkilöstä tai ihmisryhmästä. Pidä Ihmiset-albumin nimet ja kasvot järjestyksessä.
  • Paikat: Näytä kuvat ja videot kartalla Paikat-osiossa. Voit myös kirjoittaa jonkin paikan nimen hakupalkkiin, niin saat näkyviin kuvat ja videot kyseisestä paikasta.
  • Kategoriat: Kuvat-appi tunnistaa maisemat, objektit ja paikkojen tyypit. Hae esimerkiksi sanalla ”järvi” ja valitse tulos, niin saat näkyviin sitä vastaavat kuvat.

Haku-välilehdessä ehdotetaan myös hetkiä, ihmisiä, paikkoja, kategorioita ja ryhmiä, joita voit hakea. Napauta ehdotettua hakua, kuten Vuosi sitten tai Eläimet, niin voit tarkastella kuviasi.

Kun teet hakuja kuvista, kasvojen, maisemien ja objektien tunnistus suoritetaan kokonaan laitteessa. Lue lisätietoja kuvista ja tietosuojasta.