Numbersin iPhone-, iPad- ja iPod touch -versioiden uudet ominaisuudet

Tässä artikkelissa kerrotaan Numbers 12.0:n iOS- ja iPadOS-versioiden uusista ominaisuuksista.

• Voit kopioida tilannevedoksen taulukon soluista ilman kaavoja, luokkia tai kätkettyjä arvoja.
  • Voit muokata fontin kokoa entistä tarkemmin jopa kahden desimaalin tarkkuudella.
  • Voit luoda kaavoja ja täyttää solut nopeasti automaattisella täytöllä VoiceOverin avulla.

Katso Numbersin iOS-version kaikkien ominaisuuksien tarkat vaiheittaiset ohjeet ja tiedot iPhonessa ja iPod touchissa tai iPadissa.

Numbers 11.2:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -versioiden uudet ominaisuudet

• Pivot-taulukkojen avulla voit tehdä nopeasti yhteenvetoja ja ryhmitellä ja järjestää tietoja uudelleen. Näin voit selvittää toistuvia ilmiöitä ja suuntauksia pivot-taulukoiden avulla.
  • Tutkakaavioiden avulla voit vertailla useita muuttujia visuaalisesti samaan aikaan sekä esittää helposti tietojen samankaltaisuudet ja erot.
  • Voit etsiä kaksoiskappaleita ja yksilöllisiä arvoja tiedoistasi parannettujen suodatustoimintojen avulla sekä käyttää uudistettuja pikasuodattimia, kun haluat näyttää tai kätkeä tiettyjä arvoja vastaavat rivit helposti.
  • Kopioi tekstiä, kuvia ja muita kohteita iPhonen appien välillä vetämällä ja pudottamalla.1
  • Joustavan yhteistyön avulla osallistujat voivat lisätä muita käyttäjiä jaettuun laskentataulukkoon.2
  • Pikakäännöksen avulla voit kääntää valitun tekstin jopa 11 kielelle ja lisätä käännöksen laskentataulukkoon yhdellä napautuksella.2
  • Äänigraafit mahdollistavat kaavioiden tulkinnan näkövammaisille toistamalla äänimerkin, jonka korkeus muuttuu eri arvojen mukaan.2

1. Edellyttää iOS 15:tä
2. Edellyttää iOS 15:tä tai iPadOS 15:tä

Numbers 11.1:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -versioiden uudet ominaisuudet

• Luo linkkejä verkkosivuihin, sähköpostiosoitteisiin ja puhelinnumeroihin erilaisista objekteista, kuten kuvioista, viivoista, kuvista, piirroksista tai tekstilaatikoista.
  • Jaetuissa laskentataulukoissa olevien lomakkeiden parissa tehtävän yhteistyön tuki.
  • Opettajat, jotka käyttävät Koulutyöt-appia tehtävien antamiseen Numbersissa, voivat nyt tarkastella oppilaiden edistymistä, muun muassa käytettyä aikaa.

Numbers 11.0:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -versioiden uudet ominaisuudet

• Säädä objektien ulkoasua ja sijoittelua asetteluinspektorin uusilla muokkaussäätimillä.
  • Näyttönäppäimistöillä voit syöttää esimerkiksi tekstin koon, välistyksen ja taulukon koon tarkat arvot.
  • Voit lisätä objekteja tai taulukkosoluja tai poistaa niitä valinnasta napauttamalla tai vetämällä niiden yli.
  • Uusi asetus kohdassa Lisää > Asetukset > Muokkaus. Asetuksen avulla voit aina avata esitykset muokkausnäkymässä.
  • Lisää puhelinnumerolinkkejä taulukkosoluihin, tekstiobjekteihin ja kuvioihin.
  • Vie laskentataulukko Microsoft Exceliin ilman yhteenvetotaulukkoa.
  • Kirjoitus-toiminnon tuki portugalin, ranskan, italian, saksan ja espanjan kielille.*

* Edellyttää iPadOS 14.5:tä