Pagesin iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

Tässä artikkelissa kerrotaan Pages 5.2:n iOS- ja iPadOS-version uusista ominaisuuksista.

Tumma tila

Voit korostaa sisältöä ottamalla Tumman tilan käyttöön.*

Lisätietoja

Useita ikkunoita iPadissa

iPadOS:ssä voit käyttää Pagesia useissa tiloissa tai kahdessa vierekkäin olevassa dokumentissa Split View -näkymän avulla.

Lisätietoja

Oletusfonttien määrittäminen

Määritä oletusfontti ja -fonttikoko, jota käytetään kaikissa perustyöpohjista luoduissa uusissa dokumenteissa.

Lisätietoja

Ja paljon muuta

• Lisätty tuki iOS 13:n ja iPadOS:n uusille tekstinmuokkaus- ja selauseleille.* Lisätietoja
  • Käytä App Storesta asennettuja muokattuja fontteja.*
  • Ota näyttökuva koko dokumentista, tee siihen merkintöjä ja jaa se helposti PDF-tiedostona.*
  • Käytä USB-asemassa, ulkoisella kovalevyllä tai tiedostopalvelimella olevia tiedostoja.* Lisätietoja
  • Kuuntele VoiceOverin avulla ääniesitys kaaviostasi. Lisätietoja
  • Lisää käyttöapukuvauksia ääni- ja videosisältöön sekä piirroksiin. Lue lisätietoja
  • Vietyjen PDF-tiedostojen käyttöaputoimintoja on parannettu.
  • Lisätty HEVC-muotoisten elokuvien tuki, minkä ansiosta tiedostojen kokoa voi pienentää kuvanlaadun kärsimättä. Lue lisätietoja
  • Valitse useita kohteita painamalla ulkoisen näppäimistön vaihto- tai komentonäppäintä.

Hanki kaikkien Pagesin iOS-version toimintojen kattavat vaiheittaiset ohjeet ja tiedot iPhonea ja iPod touchia varten tai Pagesin iPadOS-version vastaavat ohjeet ja tiedot iPadia varten.

* Edellyttää iOS 13:a tai iPadOS:ää.

Pages 5.1:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

• Tyylittele tekstiäsi täyttämällä se väriliu’uilla tai kuvilla tai lisäämällä uusia ääriviivaustyylejä. Lisätietoja
  • Muokkaa luetteloita esimerkiksi valitsemalla uusia luettelomerkin tyyppejä, vaihtamalla luettelomerkkien kokoa ja väriä, luomalla muokattuja luettelomerkkejä sekä säätämällä sisennyksen syvyyttä. Lisätietoja
  • Lisää sana oikoluvun sanakirjaan valitsemalla Opi oikeinkirjoitus. Lisätietoja
  • Luo linkkejä tekstistä sivuasetteludokumentin muille sivuille. Lisätietoja
  • Kopioi ja sijoita sivuja tai osioita dokumenttien välillä. Lisätietoja
  • Kaavioiden uusilla muokkaustoiminnoilla voit esimerkiksi muokata yksittäisten sarjojen tyyliä, säätää sarakkeiden väliä ja lisätä trendiviivoja. Lisätietoja
  • Säädä taulukoissa olevien solujen reunojen ulkoasua. Lisätietoja
  • Aseta kuvia, kuvioita ja yhtälöitä tekstilaatikoiden sisään, jolloin ne liikkuvat tekstin mukana. Lisätietoja
  • Valitse, käytetäänkö Apple Penciliä piirtämisen aloittamiseen vai valintaan ja vieritykseen – tai vaihda näiden toimintojen välillä kaksoisnapauttamalla tuetulla Apple Pencilillä. Lue lisätietoja
  • Kuvien kohteet asetellaan kasvojentunnistuksen avulla älykkäästi paikanvaraajiin ja objekteihin.
  • Ota kantasivu uudelleen käyttöön, jotta tekstin ja median paikanvaraajat palaavat oletustyyleihin ja -sijainteihin. Lisätietoja
  • Luo kirjoja uusilla romaaneiden työpohjilla (saatavilla vain englanniksi).

Pages 5.0:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

• Selaa dokumenttia tai kirjaa kätevästi uuden sisällysluettelonäkymän avulla. Lisätietoja
  • Tallenna mukautettuja kuvioita muissa dokumenteissa käytettäväksi ja käytä niitä kaikilla iCloudia käyttävillä laitteilla. Lisätietoja
  • Luo työpohjia uusien dokumenttien malleiksi ja käytä niitä kaikilla iCloudia käyttävillä laitteilla. Lisätietoja
  • Lisää sisällysluettelo sivulle tekstinkäsittelydokumentissa. Lisätietoja
  • Luo kuvien paikanvaraajia ja korvaa niiden avulla helposti kuvia ilman vaikutuksia sivun asetteluun. Lisätietoja
  • Siirrä dokumenttiasi tekstinkäsittelyn ja sivuasettelun välillä. Lisätietoja
  • Suorituskykyä on parannettu tehtäessä yhteistyötä dokumenttien parissa.
  • Muokkaa ryhmitettyjä objekteja yhteistyötä tehtäessä.
  • Voit nyt kirjoittaa kiinaksi, japaniksi ja koreaksi tekstiä pystysuuntaisesti koko dokumentin alalla tai yksittäisessä tekstiruudussa. Lisätietoja

Pages 4.3:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

Tarjoa kirjojasi Apple Booksiin muiden ladattavaksi ja ostettavaksi. Lisätietoja

Pages 4.2:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

• Animoi piirroksesi ja katso, miten ne heräävät eloon dokumentissa tai kirjassa. Lisätietoja
  • Viivat venyvät pitämään marginaalien huomautukset paikallaan ja merkinnät kiinnittyvät nyt taulukon soluihin.
  • Tallenna piirroksia helposti Kuviin ja Tiedostoihin tai jaa ne muiden kanssa. Lisätietoja
  • Tuki Siri-pikakomennoille. Edellyttää iOS 12:ta. Lisätietoja
  • Säädä riviväliä ennen kappaletta ja sen jälkeen, ja määritä tekstisarakkeiden leveys.
  • Pages tukee nyt dynaamista tekstiä.
  • Ehosta dokumentteja useilla uusilla kuvioilla, joita voi myös muokata.
  • Sisältää parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

Pages 4.1:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

• Nauhoita, muokkaa ja toista äänisisältöä helposti suoraan sivulla. Lisätietoja
  • Älykkäät merkinnät venyvät ja rivittyvät nyt muokkaamasi tekstin mukaisesti.
  • Siirry nopeasti iPadin Piirros- ja Älykäs merkintä -tilojen välillä. Lisätietoja
  • Uusi vaihtoehto kohdassa Asetukset > Pages mahdollistaa Apple Pencilin käyttämisen valinta- ja vierittämistoimintoihin iPadissa. Lisätietoja
  • Seuraa kuvioiden ja tekstiruutujen teksteihin tehtyjä muutoksia.
  • Lisää värejä ja kuvia sivuasetteludokumenttien taustoihin.
  • Uudista kaavioiden ulkoasua pyöristämällä sarakkeiden ja palkkien kulmia.
  • Lisää matemaattisia yhtälöitä sivuasetteludokumentteihin LaTeX- tai MathML-merkintöjen avulla. Lisätietoja
  • Ehosta dokumentteja useilla uusilla kuvioilla, joita voi myös muokata.
  • Täydennä kuvioita ja tekstiruutuja liuku- ja kuvatäytöllä.
  • Selaa työpohjia helposti luokan mukaan.
  • Tallenna esittäjätilassa kullekin dokumentille yksilöllinen automaattinen vieritysnopeus.
  • Mukana on paranneltu arabian ja heprean kielten tuki. Lisätietoja

Pages 4.0:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

• Piirrä, kirjoita ja tee merkintöjä Apple Pencilillä tuetuissa laitteissa tai käytä sormeasi. Lisätietoja
    • Lisää piirroksia helposti kynä-, lyijykynä-, väriliitu- ja täyttötyökaluilla.
    • Lisää Älykäs merkintä -betaominaisuuden avulla kommentteja ja merkintöjä, jotka ankkuroituvat niihin liittyviin teksteihin.
  • Luo interaktiivisia ePub-kirjoja uusilla kirjojen työpohjilla. Lisätietoja
  • Tee yhteistyötä reaaliajassa Boxiin tallennetuilla dokumenteilla. Lisätietoja
  • Tarkastele kuvakokoelmaa samalla sivulla lisäämällä kuvagalleria.
  • Lue ja vieritä tekstiä automaattisesti ja helposti puheen aikana käyttämällä esittäjätilaa.
  • Luo ja muokkaa kappale- ja fonttityylejä.
  • Tarkastele sivuja vierekkäin samalla kun työskentelet. Lisätietoja
  • Määritä dokumenttisi kaksisivuiseksi aukeamaksi ottamalla aukeamat käyttöön. Lisätietoja
  • Pidä sivuasetteludokumentin muotoilu yhtenäisenä luomalla pääsivuja.
  • Käännä sivu vaaka- tai pystysuuntaan.
  • Ehosta dokumentteja useilla uusilla kuvioilla, joita voi myös muokata.
  • Havainnollista tietoja uudella mielenkiintoisella tavalla rengaskaavioiden avulla.
  • Muuta solun ulkonäköä käyttämällä ehdollista korostusta taulukoissa, kun arvo vastaa määritettyjä ehtoja.
  • Lisäksi mukana on mahdollisuus muotoilla murtolukuja automaattisesti kirjoituksen aikana.

Pages 3.3:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

• Uusiksi suunniteltu dokumenttien hallinta helpottaa iCloud Driveen tai muiden valmistajien tallennusjärjestelmiin tallennettujen tiedostojen käyttöä.
  • Voit vetää ja pudottaa tekstiä, kuvia ja muita kohteita Pagesin ja muiden appien välillä iPadissa. Lisätietoja
  • Voit tehostaa iPad-työskentelyä Slide Overilla, Split View'lla ja uudella Dockilla. Lisätietoja
  • Voit käyttää ja järjestää dokumentteja nopeasti uudella Tiedostot-apilla. Lisätietoja
  • Voit luoda uusia kuvioita Yhdistä-, Leikkaa-, Erota- ja Poissulje-komennoilla.
  • Voit järjestää objekteja nopeasti Tasaa-, Jaa-, Pystykääntö- ja Vaakakääntö-komennoilla.
  • Voit käyttää Erottele osiin -komentoa kuviokirjaston monimutkaisten kuvioiden käsittelyyn. Lisätietoja
  • Voit valita tekstikappaleen kolmoisnapautuksella.
  • Parannetun PDF-viennin ansiosta voit näyttää dokumentin sisällysluettelon PDF-katseluappien sivupalkissa.
  • Sisältää parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

Pages 3.2:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

• Täydennä dokumenttejasi käyttäen kirjastoa, joka sisältää yli 500 ammattimaisesti luotua kuviota. Lisätietoja
  • Vastaa kommentteihin ja liity keskusteluketjuihin. Lisätietoja
  • Lisää linkitettyjä tekstilaatikoita, joiden avulla teksti kulkee sujuvasti paikasta toiseen. Lisätietoja
  • Uudet automaattisen korjauksen ja tekstin korvauksen valinnat säästävät aikaa kirjoitettaessa. Lisätietoja
  • Sivun uuden miniatyyrinäkymän avulla voit helposti navigoida dokumentissa.
  • Vie dokumentteja kiinteän asettelun EPUB-kirjoina. Lisätietoja
  • Vaihda marginaaleja, ylä- ja alaotsakkeita sekä sivukokoa yhteistyön aikana. Lisätietoja

Pages 3.1:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

• Voit muotoilla tekstiä ylä- tai alaindeksinä, käyttää ligatuureja ja vaihtaa tekstin taustaväriä.
  • Lisää kirjanmerkkejä, joilla voit helposti linkittää dokumentin eri osia toisiinsa. Lisätietoja
  • Lisää tyylikkäitä matemaattisia yhtälöitä LaTeX- tai MathML-merkintöjen avulla. Lisätietoja
  • Touch Barilla varustetun uuden MacBook Pron Touch ID:n avulla voit avata salasanalla suojattuja dokumentteja nopeasti. Lisätietoja
  • Vie ja tuo dokumentteja RTF-muodossa. Lisätietoja
  • Voit helposti korvata puuttuvat fontit dokumentissa.
  • Uusien johtoviivojen ansiosta ympyräkaavioita on helpompi lukea.
  • Määritä päivämäärät, ajat ja valuutat kielellesi tai alueellesi.

Pages 3.0:n iPhone-, iPad- ja iPod touch -version uudet ominaisuudet

• Reaaliaikainen yhteistyö (beetaominaisuus).
    • Voit muokata dokumenttia samanaikaisesti muiden kanssa Pagesilla Macissa, iPadissa ja iPhonessa sekä iCloud.comissa
    • Dokumentin jakaminen julkisesti tai tiettyjen ihmisten kanssa.
    • Dokumentin muiden käyttäjien tarkistaminen.
    • Käyttäjien kohdistimien näyttäminen muokkauksen aikana. Lisätietoja
  • 12,9-tuumaisen iPad Pron näyttöä hyödyntävä uusi muotoilupaneeli.
  • Parannettu lataus – Pages lataa nyt dokumentit iCloudista vain silloin, kun olet valmis käyttämään niitä.
  • Pages ’05 -dokumenttien avaus- ja muokkausmahdollisuus. Lisätietoja
  • Laajan väriskaalan kuvien tuki.
  • Parannettu siirtyminen näppäimistön avulla ja uusia näppäinoikoteitä.