iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa olevien sähköpostiviestien järjestäminen postilaatikoiden avulla

Mailissa voit luoda postilaatikoita sähköpostiviestien järjestämistä varten tai käyttää älypostilaatikoita, jotka järjestävät sähköpostiviestit automaattisesti. Voit myös luoda postilaatikoille oikoteitä, järjestellä postilaatikot ja suorittaa muita toimintoja.

Mikä postilaatikko on?

Postilaatikko on kansio, jota voit käyttää sähköpostiviestien lajitteluun. Mail-ohjelmassa voit käyttää normaaleja postilaatikoita, joihin kuuluvat muun muassa Saapuneet, Lähetetyt, Luonnokset ja Roskakori, tai luoda muokattuja postilaatikoita. Jos haluat, että Mail lajittelee sähköpostiviestit automaattisesti, voit käyttää myös älypostilaatikoita.

Jos haluat etsiä, luoda ja hallita sähköpostitililläsi olevia postilaatikoita, avaa Mail ja siirry Postilaatikot-luetteloon. Jos olet Saapuneet-kansiossa, voit tuoda Postilaatikot-luettelon näyttöön napauttamalla vasemmassa yläkulmassa .

Älypostilaatikot

Sähköpostiviestien lajitteleminen automaattisesti älypostilaatikoiden avulla

Älypostilaatikko keskittää kaikki tiettyjä ehtoja vastaavat sähköpostiviestit, kuten lukemattomat tai VIP-lähettäjien lähettämät sähköpostiviestit, yhteen paikkaan. Mail-ohjelma luo automaattisesti älypostilaatikoita.

Voit näyttää tai kätkeä älypostilaatikot napauttamalla Postilaatikot-luettelon oikeassa yläkulmassa Muokkaa. Napauta sen jälkeen älypostilaatikoita, jotka haluat nähdä, ja napauta Valmis.

Napauttamalla älypostilaatikkoa, kuten Tänään, voit näyttää kyseisiä ehtoja vastaavat sähköpostiviestit.

Muokattujen postilaatikoiden luominen

Muokattujen postilaatikoiden luominen

Muokattujen postilaatikoiden avulla voit luokitella sähköpostiviestisi eri luokkiin, kuten työhön ja perheeseen liittyviin viesteihin. Toimi seuraavasti:

1. Napauta Postilaatikot-luettelon oikeassa yläkulmassa Muokkaa ja napauta sitten Uusi postilaatikko.
  2. Anna postilaatikollesi nimi. Jos olet luonut laitteessa useita sähköpostitilejä, napauta Postilaatikon sijainti ja valitse tili, johon haluat luoda postilaatikon.
  3. Napauta Tallenna ja sitten Valmis.

Löydät uuden postilaatikon Postilaatikot-luettelosta sen tilin alta, johon olet luonut sen. Voit luoda muokatulle postilaatikolle myös oikotien, jotta löydät postilaatikon Postilaatikot-luettelon alusta.

Sähköpostiviestien siirtäminen postilaatikkoon

Kun olet luonut muokatun postilaatikon, voit siirtää siihen sähköpostiviestejä. Toimi seuraavasti:

Sähköpostiviestin siirtäminen

Sähköpostiviestin siirtäminen

Pyyhkäise Saapuneet-kansiossa olevan sähköpostiviestin päältä vasemmalle ja napauta Lisää. Napauta Siirrä viesti ja valitse postilaatikko, johon haluat siirtää sähköpostiviestin.

Useiden sähköpostiviestien siirtäminen

Useiden sähköpostiviestien siirtäminen

Napauta Saapuneet-kansion oikeassa yläkulmassa Muokkaa. Napauta sähköpostiviestejä, napauta Siirrä ja valitse postilaatikko, johon haluat siirtää sähköpostiviestin.

3D Touchin käyttäminen

3D Touchin käyttäminen

Paina Saapuneet-kansiossa olevaa sähköpostiviestiä pitkään*, pyyhkäise ylöspäin ja napauta Siirrä viesti. Valitse sen jälkeen postilaatikko, johon haluat siirtää sähköpostiviestin.

*3D Touch on käytettävissä iPhone 6s:ssä ja uudemmissa.

Postilaatikoiden hallinta

Luo postilaatikoita varten oikoteitä, jotta pääset postilaatikkoihin nopeasti, järjestele postilaatikot uudelleen ja poista postilaatikot, joita et tarvitse.

Oikotien lisääminen

Muokattujen postilaatikoiden oikotien lisääminen

Voit luoda tekemillesi postilaatikoille oikoteitä, jotta löydät postilaatikot helposti Postilaatikot-luettelon alusta.

1. Napauta Postilaatikot-luettelon oikeassa yläkulmassa Muokkaa.
  2. Vieritä alas ja napauta Lisää postilaatikko.
  3. Napauta postilaatikkoa, jota varten haluat luoda oikotien. Jos sinulla on useita tilejä, napauta postilaatikon sisältävää tiliä ja sitten postilaatikkoa.
  4. Napauta Valmis.

Postilaatikoiden järjestäminen uudelleen

Postilaatikot-luettelossa olevien postilaatikoiden järjesteleminen uudelleen

1. Napauta Postilaatikot-luettelon oikeassa yläkulmassa Muokkaa.
  2. Paina sitten postilaatikon vieressä pitkään järjestä uudelleen ja vedä postilaatikkoa luettelossa ylös- tai alaspäin.
  3. Napauta Valmis.

Postilaatikon poistaminen

Muokatun postilaatikon poistaminen

Kun poistat muokatun postilaatikon, kaikki postilaatikossasi ja tililläsi olevat sähköpostiviestit poistetaan lopullisesti. Ennen kuin poistat postilaatikon, voit siirtää sähköpostiviestit toiseen postilaatikkoon.

Postilaatikon poistaminen:

1. Siirry Postilaatikot-luetteloon ja napauta oikeassa yläkulmassa Muokkaa.
  2. Napauta poistettavaa postilaatikkoa.
  3. Napauta Poista postilaatikko.
  4. Napauta Poista ja sitten Valmis.

Voit poistaa vain muokatut postilaatikot.

Tee sähköpostilla entistä enemmän