Sähköpostiviestien järjestäminen postilaatikoiden avulla iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Voit järjestää sähköpostiviestejäsi iPhonen, iPadin tai iPod touchin Mail-apissa monin tavoin. Voit muun muassa luoda postilaatikoita sähköpostiviestien järjestämiseksi ja käyttää VIP-merkintöjä ja lippuja helpottamaan viestien huomaamista.

Postilaatikoiden käyttäminen

Postilaatikko on kansio, jota voit käyttää sähköpostiviestien järjestämiseen. Mail-apissa voit käyttää vakiopostilaatikoita, kuten Saapuneet-, Lähetetyt- ja Roskakori-kansioita. Lisäksi voit luoda muokattuja postilaatikoita. Voit myös käyttää VIP-merkintöjä ja lippuja, joilla saat tietyt sähköpostiviestit erottumaan muista.

Muokattujen postilaatikoiden luominen

Voit luoda muokattuja postilaatikoita, joiden avulla voit luokitella sähköpostiviestisi eri luokkiin, kuten työhön ja perheeseen liittyviin viesteihin. Toimi seuraavasti:

1. Napauta Postilaatikot-luettelon oikeassa yläkulmassa Muokkaa ja napauta sitten Uusi postilaatikko.
  2. Anna postilaatikollesi nimi. Jos olet luonut laitteessa useita sähköpostitilejä, napauta Postilaatikon sijainti ja valitse tili, johon haluat luoda postilaatikon.
  3. Napauta Tallenna ja sitten Valmis.

Löydät uuden postilaatikon Postilaatikot-luettelosta sen tilin alta, johon olet luonut sen. Voit luoda muokatulle postilaatikolle myös pikakomennon, jotta löydät postilaatikon Postilaatikot-luettelon alusta.

Sähköpostiviestien siirtäminen postilaatikkoon

Kun olet luonut muokatun postilaatikon, voit siirtää siihen sähköpostiviestejäsi. Toimi seuraavasti:

1. Siirry Mail-apissa Saapuneet-kansioon.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Valitse siirrettävät sähköpostiviestit ja napauta sitten Siirrä.
  4. Valitse postilaatikko, johon haluat siirtää sähköpostiviestit.

Postilaatikoiden poistaminen

Kun poistat muokatun postilaatikon, kaikki sen sisältämät sähköpostiviestit poistetaan postilaatikostasi ja tililtäsi lopullisesti. Ennen kuin poistat postilaatikon, voit siirtää sähköpostiviestit toiseen postilaatikkoon.

Postilaatikon poistaminen:

1. Siirry Postilaatikot-luetteloon ja napauta oikeassa yläkulmassa Muokkaa.
  2. Napauta poistettavaa postilaatikkoa.
  3. Napauta Poista postilaatikko.
  4. Napauta Poista ja sitten Valmis.

Voit poistaa vain muokattuja postilaatikoita.

VIP-postilaatikoiden käyttäminen

Mail-apissa voit määrittää tiettyjä henkilöitä VIP-lähettäjiksi ja seurata siten heidän lähettämiään viestejä. VIP-lähettäjien nimen vieressä on tähti  viestin otsikossa. VIP-postilaatikkosi on postilaatikkoluettelossasi.

Jos et näe VIP-postilaatikkoasi, varmista, että se on otettu käyttöön. Siirry Mailiin, napauta Muokkaa ja varmista sitten, että VIP on valittuna postilaatikkoluettelossa.

VIP-lähettäjän lisääminen

1. Avaa jokin sähköpostiviesti.
  2. Napauta lähettäjän nimeä tai sähköpostiosoitetta viestin otsikossa.
  3. Napauta Lisää VIP-lähettäjäksi.

Mail lisää kyseisen VIP-lähettäjän VIP-postilaatikkoosi.

VIP-ilmoitusten muuttaminen

1. Avaa Mail.
  2. Napauta VIP-lähettäjän vieressä .
  3. Napauta VIP-ilmoitukset.
  4. Valitse sitten ilmoitukset, jotka haluat asettaa.

Voit myös siirtyä kohtaan Asetukset > Ilmoitukset > Mail, napauttaa VIP ja valita sitten, miten haluat saada VIP-ilmoituksia.

Sähköpostiviestien liputtaminen

Voit merkitä sähköpostiviestejäsi lipulla, mikä helpottaa viestien seuraamista. Lisäksi voit merkitä eri lippuja värikoodein. Kun liputat jonkin sähköpostiviestin, sähköpostiviestiketjun vieressä näkyy lippu .

Oletuslipun käyttäminen:

1. Siirry postilaatikkoon, jossa on liputettava sähköpostiviesti.
  2. Pyyhkäise vasemmalle sähköpostin päältä.
  3. Napauta Liputa.

iOS 13:ssa ja iPadOS:ssä voit vaihtaa lipun väriä. Toimi seuraavasti:

1. Avaa jokin sähköpostiviestiketju.
  2. Napauta Vastaa-painiketta
  3. Valitse lipulle haluamasi väri.

Liputetun sähköpostiviestin etsiminen

1. Avaa Mail-appi.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Valitse Liputetut.
  4. Napauta Valmis.

Lähettäjien estäminen

Voit estää sähköpostiviestejä Mail-apissa ja Asetuksissa. Voit estää viestejä Mail-apissa seuraavasti:

1. Siirry sähköpostiviestiin, jonka lähettäjän haluat estää.
  2. Napauta lähettäjän nimeä tai sähköpostiosoitetta viestin yläosassa.
  3. Napauta Estä tämä yhteystieto.

Tallennetun yhteystiedon estäminen Asetuksissa:

1. Valitse Asetukset ja napauta Mail.
  2. Napauta Estetyt.
  3. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta Lisää uusi.
  4. Syötä yhteystieto, jonka haluat estää.

Estettyjen yhteystietojen tarkasteleminen:

1. Valitse Asetukset ja napauta Mail.
  2. Vieritä alas ja valitse Estetyt.

Kun estät sähköpostiviestin, viesti merkitään oletusarvoisesti estetyksi, mutta se säilytetään Saapuneet-kansiossasi. Jos haluat muuttaa tätä asetusta:

1. Valitse Asetukset > Mail.
  2. Napauta Estetyt lähettäjät.
  3. Valitse sitten Ei mitään, Merkitse estetyksi, jätä Saapuneisiin tai Siirrä roskakoriin.

Tee Maililla entistä enemmän